Hoofdsponsors

SDC ’12 1 KAN ZICH OPMAKEN VOOR NACOMPETITIE

MVV '29 1 (zon)

3 - 1

SDC '12 1 (zon)

Competitie

Mannen, 1, 2e klasse J

Datum

13 mei 2018 14:00

Accommodatie

Onbekend

Helaas………. Na twee opeenvolgende nederlagen is de kans op het kampioenschap verkeken. De minimale theoretische kans is te verwaarlozen. TVC’28 heeft optimaal geprofiteerd en zal aanstaande zondag normaal gesproken kampioen worden. En anders de week er op. SDC’12 is wel verzekerd van de tweede plek en dus is het ticket voor de nacompetitie binnen. Overigens zijn de Denekampers ook nog koploper in de derde periode.

SDC’12 speelde tegen MVV’29 zonder de geschorste Jorg Schulte en de geblesseerde Maarten Arendsen en Bauke Haarhuis. Het eerste half uur gebeurde er weinig opwindends. Maar het laatste kwartier van de eerste helft veranderde alles: SDC’12 hield achterin “Open Huis” met als thema “Gatenkaas”. Gevolg: een 3-0 ruststand. De verwachte stormloop van de bezoekers in de tweede helft liet te lang op zich wachten. Pas het laatste kwartier was er sprake van een offensief, maar de 3-1 viel te laat en de overtuiging ontbrak om tot het gaatje te gaan. Jammer.

Het eerste half uur gebeurde er nauwelijks iets opzienbarends op het sportcomplex Frielinkpark in Harbrinkhoek. Een aanval van de gastheren over rechts met een strakke bal vanaf de achterlijn voor het doel langs, die door niemand werd beroerd en een gevaarlijk indraaiende corner van de bezoekers, die ternauwernood kon worden weggewerkt. Dat was het wel zo’n beetje. De wedstrijd ging redelijk gelijk op al was SDC’12 voetballend wat beter. Echte kansen werden er echter niet gecreëerd en dat was vanuit Denekamps oogpunt teleurstellend. Immers, dit seizoen bleek dit toch een belangrijke kwaliteit van het team van trainer Gerard Bos en zijn assistent Jacco Swier.

Aan het gezapige potje voetbal kwam het laatste kwartier echter verandering. De verdediging, die dit seizoen - ook na het langdurig wegvallen van steunpilaar Jorg Schulte - toch een redelijk solide indruk maakte, raakte compleet van slag. De rechterspits van MVV’29 flitste langs de verdediging, gaf een puike voorzet, die door de vrijstaande Koen ter Wee bij de eerste paal werd binnengetikt: 1-0. Een minuut of zeven later knullig balverlies aan SDC-zijde, waarvan Kai Wesselink dankbaar profiteerde. Ongehinderd kon hij oprukken naar het SDC-doel om beheerst de 2-0 op het scorebord te zetten. Twee minuten later combineerde de thuisploeg ogenschijnlijk heel eenvoudig door de SDC-defensie. Ditmaal wist doelman Bram Bonnes echter een treffer te voorkomen. Uitstel van executie, zo bleek even later. Op slag van rust werd bij een nieuwe aanval de spelers van MVV’29 geen strobreed in de weg gelegd: tik-tak, tik-tak, tik-tak goal 3-0. En rust.

Met Melle Zwiep voor Bjarn Thijert begon SDC’12 aan de tweede helft. Van MVV’29 was sinds mensenheugnis niet verloren, dus het moest nog goedkomen. De Denekampers zullen ongetwijfeld vol goede bedoelingen aan de reparatieklus zijn begonnen, maar in het veld was daar helaas niets van te zien. De gasten waren niet bij machte openingen te creëren. Veel passes kwamen niet (goed) aan, de balcontrole liet te wensen over en te veel duels werden verloren. Gerard Bos wisselde opnieuw: halverwege de tweede helft bracht hij Jamal Saïd voor Niels Kokkeler. Even later had het echter zo maar 4-0 kunnen worden toen de spits van MVV’29 opnieuw oog in oog kwam met keeper Bram Bonnes.

Ditmaal kon de goalie een nieuwe vernedering voorkomen. Zijn snelle spelhervatting bereikte Niel Wenneger, die iets moois in gedachten had, maar onderuit werd gehaald op 25 meter van het doel. De prima ingeschoten vrije trap van Ivo Grashof werd echter weggebokst door de keeper. En ook bij de kopbal uit de rebound bleef de MVV-doelman overeind.

Maar….. er begon iets te ontstaan, dat leek op een offensiefje. Mirko van der Zande werd gewisseld en good-old Niels Sijtsma maakte zijn opwachting. Zijn actieve voetbalcarrière leek ten einde, maar de laatste weken kon hij pijnvrij en voluit trainen, waardoor er weer hoop gloorde op een actieve voortzetting. Niels viel uitstekend in, maar kon het tij ook niet keren. Druk was er nog wel. Een prima aanval over diverse schijven eindigde met een schot van Daan Sanders. Via een verdediger over. Plots was het toch raak: de zoveelste ingooi van Daan Sanders, dus de zoveelste corner. Moeiteloos bereikt hij de strafschopstip. En daar kwam de bal ook te liggen, nadat Jori Oude Elferink uit de draai op doel schoot, maar de arm van een verdediger raakte: penalty. En dat betekende de 29e treffer voor topscorer Jouri Mensink.

Zou het dan toch nog…………? Nee! De tijd was te kort en het geloof verdwenen. In blessuretijd was het MVV’29, dat nog een geweldige kans kreeg. Opnieuw een 1-op-1. Maar de SDC-doelman kon ook deze keer erger voorkomen. Eindstand: 3-1.

Zoals gezegd, de nacompetitie biedt SDC’12 nog een kans. Acht teams strijden daarbij voor één plek in de eerste klasse E: de nummers 12 en 13 van 1E + de drie periodekampioenen van de tweede klasse I en J. Wil SDC’12 promoveren, dan moeten ze dus drie opponenten verslaan. Het zijn wel enkele wedstrijden, dus geen uit/thuis-duel.

Maar komende zondag wacht eerst nog de thuiswedstrijd tegen rode lantaarndrager Epe. En zondag 27 mei wordt het laatste duel afgewerkt in Hengelo tegen Achilles’12.
Kortom: nog drie, vier of vijf wedstrijden te gaan………..

Wedstrijdstatistiek:

33e min.       :    1-0  Koen ter Wee
40e min.       :    2-0  Kai Wesselink
45e min.       :    3-0  Cas Oude Avenhuis
83e min.       :    3-1  Jouri Mensink

Topscorers SDC’12:

Jouri Mensink (29) - Niel Wenneger (10) - Daan Sanders en Bauke Haarhuis (6) - Ivo Grashof (5) - Jorg Schulte (3) - Jori Oude Elferink (2) - Rick Blokhuis, Maarten Arendsen en Bjarn Thijert (1)

Opstelling SDC’12:

Bram Bonnes - Niels Kokkeler (67e min. Jamal Saïd), Jori Oude Elferink, Rick Blokhuis, Mirko van der Zande (77e min. Niels Sijtsma) - Ivo Grashof, Mick Damhuis, Daan Sanders, Bjarn Thijert (46e min. Melle Zwiep) - Jouri Mensink, Niel Wenneger

Het linkerrijtje:

1.  TVC’28                   24    17-4-  3  55    65-33
2.  SDC’12                   24    15-5-  4  50    65-36
3.  Bon Boys                24    11-8-  5  41    53-35
4.  WSV                       24    13-1-10  40    52-39
5.  Achilles’12              24      9-7-  8  34    58-49
6.  Columbia                24    10-3-11  33    38-41
7.  ATC’65                   24    10-3-11  33    48-56

 

BPH

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!