SDC ’12 1 WINT MAAR IS MILD VOOR DE TEGENSTANDER

4 - 2

Victoria '28 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse J

31 maart 2018 18:00

Paaszaterdag: in plaats van hout halen en de kroeg in stond er voor de eerste selectie van SDC’12 om 18:00 uur het competitieduel tegen rode lantaarndrager Victoria’28 uit Enschede op het programma. Daan Sanders had zijn schorsing er op zitten en kon de wei dus weer in. Maarten Arendsen was nagenoeg fit en zou een deel van de wedstrijd meespelen. Alleen Jorg Schulte ontbrak helaas nog. De komende weken moet blijken hoe ernstig de kniekwetsuur is en wat het perspectief is ten aanzien van het herstel.

Het duel tegen Victoria’28 begon overigens een kwartier te laat, omdat de gasten niet tijdig arriveerden op sportpark De Molendijk. En de wedstrijd zelf ? SDC’12 won verdiend, maar kon absoluut niet tevreden zijn. Voetballend was het duidelijk de bovenliggende partij, maar de Denekampers verzuimden de wedstrijd vroegtijdig in het slot te gooien. Enerzijds werd er zeer slordig omgesprongen met de vele kansen en anderzijds werden er veel te gemakkelijk twee doelpunten weggegeven. Gevolg: na 90 minuten stond er een eindstand van 4-2 op het scorebord in plaats van 8-0.

SDC’12 nam direct het initiatief en had na vijf minuten al met 1-0 voor kunnen komen. Met een diepe bal werd Jouri Mensink vrij voor de keeper gezet. Hij omspeelde de doelman, maar in plaats van de bal in het lege doel te prikken schoot hij de bal op de lat. Helaas. De keeper had zich bij zijn actie geblesseerd, waarna een blessurebehandeling van vijf minuten volgde. Nog even speelde hij door, maar even later moest hij zich laten vervangen. Die wissel nam ook weer de nodige tijd in beslag. Al dit oponthoud kwam het wedstrijdritme niet ten goede en lange tijd gebeurde er dan ook weinig opzienbarends. Een schot van Bauke Haarhuis, dat naast ging en een indraaiende bal op doel van Niel Wenneger, na een strakke dieptepass van Rick Blokhuis, die door de keeper werd gepareerd.

Na een half uur werd Jouri Mensink opnieuw gelanceerd en vrij voor de Enschedese goalie gezet. Hij bedacht zich niet en probeerde de sluitpost met een schot te passeren. Maar helaas, zijn schot werd geblokt. Maar gelukkig voor Jouri …… binnen twee minuten had hij zijn revanche: Bauke Haarhuis zette aan voor een individuele actie, penetreerde in de 16, kreeg een duw en ging neer. Strafschop. Dit buitenkansje liet Jouri niet liggen: 1-0.

SDC’12 was qua voetbal heer en meester. Het zette goed druk op de helft van de tegenstander, hetgeen meestal in een vroeg stadium leidde tot balverlies bij de gasten. Ook in de omschakeling bij balverlies werd een tegenaanval steeds in de kiem gesmoord. Het duurde dan ook tot de 41e minuut voordat Victoria’28 de eerste goede aanval over veel schijven liet zien. Meer dan een corner leverde het echter niet op.

Daarvóór waren de Denekampers al drie keer dicht bij een verdubbeling van de voorsprong: Eerst kwam Ivo Grashof net tekort na een prima voorzet van Jouri Mensink. Een paar minuten later stoomde rechtsback Mirko van der Zande op langs de lijn. Hij speelde Daan in, die de bal controleerde, draaide en schoot. Net naast. En kort hierna omspeelde Jouri Mensink de wel erg ver uit zijn doel komende keeper om van 40 meter op doel te schieten. Ook dit werd geen goal, want één van de verdedigers was net op tijd terug.

Op slag van rust had Bjarn Thijert nog een mooi slotakkoord van de eerste helft in petto: vanaf 20 meter krulde hij de bal naar de kruising. Maar jammergenoeg …. ook net naast.

En terwijl veel toeschouwers al onderweg waren naar de sportkantine gebeurde er iets waar het tot die tijd absoluut niet naar had uitgezien: een doelpunt voor Victoria’28. Een zachte terugspeelbal en Robbert Budel was er als de kippen bij om de bal te onderscheppen, doelman Bram Bonnes te passeren en af te drukken richting het lege doel: 1-1.

De gastheer had wat recht te zetten in de tweede helft, maar de gasten zorgden voor de eerste dreiging. Een aanval over links werd verlegd naar de rechterkant. Een voorzet volgde en die kwam ook nog bij een medespeler. Het eerste schot werd geblokt en de rebound ging over.

Hierna trokken de Denekampers het initiatief weer naar zich toe om binnen een kwartier orde op zaken te stellen. Eerst was het Daan Sanders, die de 2-1 binnentikte na een strakke voorzet van Niel Wenneger, die de bal op rechts kreeg aangespeeld na een prima lopende aanval. Zes minuten later was het Rick Blokhuis, die aan de basis stond van de derde treffer. Hij ving een afgeslagen aanval op, week uit naar de rechterkant en verzond een perfecte hoge voorzet voorbij de tweede paal, waar Jouri Mensink de bal fraai binnenkopte: 3-1. Dit doelpunt leverde Jouri Mensink de derde ster op. Het was namelijk zijn 75e doelpunt en Voetbal Nederland deelt per 25 doelpunten een ster uit. Jouri gefeliciteerd ! Overigens is Jouri ook met afstand topscorer in de tweede klasse J.

SDC’12 bleef aandringen op een hogere score. Na ruim een uur spelen opnieuw een assist van de sterk spelende Rick Blokhuis. Met een zuivere dieptepass bereikte hij Ivo Grashof, die vervolgens met een dwarrelschot de keeper compleet verraste: 4-1.

De wedstrijd was gespeeld. SDC’12 verzuimde echter de voorsprong verder op te voeren. Mogelijkheden waren er nog genoeg. Een schot van Daan Sanders ging via de keeper over. De corner werd door Jori Oude Elferink ingekopt. Ook over. Rick Blokhuis legde met een fraaie pass de bal achter de verdediging. Niel Wenneger bediende Jouri Mensink, die op doel schoot. Helaas voorlangs.

Ondertussen was de actieve Bauke Haarhuis gewisseld voor Maarten Arendsen. Achteraf kon het worden uitgelegd als een publiekswissel, want Bauke werd gekroond tot Man of the Match. Met nog een kwartier officiële speeltijd kwam Melle Zwiep voor Bjarn Thijert binnen de lijnen om een een paar minuten later met Jori Oude Elferink een prima combinatie op te zetten. Bij de tweede paal werd Jouri Mensink bereikt, maar zijn inzet ging over.

Tien minuten vóór tijd kreeg Jan ter Steege nog wat speelminuten ten koste van Jori Oude Elferink. Twee voorzetten van Melle Zwiep leverden twee kopkansen op. Maar zowel Daan Sanders als Jouri Mensink kopten naast. Wist SDC’12 geen raad met de vele kansen en mogelijkheden, Victoria’28 verzilverde vijf minuten vóór tijd ook de tweede kans. Een diepe bal over de SDC-verdediging zette de spits van de gasten vrij voor keeper Bram Bonnes. Hij speelde de bal naar de vrij staande Taoufik Felhane, die geen moeite kende om de bal in het lege doel te schuiven. Een doelpunt met een zware buitenspellucht. Dat wel. Maar hij telde: 4-2.

Diep in blessuretijd kregen de Denekampers nog een laatste kans, maar verder dan veel hectiek voor het Enschedese doel na een fraaie aanval kwamen ze niet.

Eindstand 4-2.Zoals gezegd, zeker vier treffers te weinig en daarnaast twee volkomen onnodige tegentreffers. Maar uiteindelijk overheerste toch het goede gevoel: opnieuw drie punten !! Bedenk daarbij, dat de laatste nederlaag van SDC’12 alweer bijna vijf maanden is geleden (5 november) en er is eigenlijk maar één conclusie mogelijk: we zijn gewoon goed bezig!

Door de overwinning verstevigde SDC’12 de koppositie. Opnieuw liet de concurrentie namelijk punten liggen: Columbia verloor thuis verrassend van ATC’65, terwijl Bon Boys in Tubbergen net tekort kwam tegen TVC’28. Alleen Achilles’12 wist te winnen. Met nog acht duels te gaan voor de mannen van Gerard Bos en Jacco Swier is het gat met vrijwel alle concurrenten aanzienlijk: acht verliespunten of meer ! Alleen de andere helft van Noaberkracht heeft in theorie de beste papieren: een achterstand van 6 punten, maar wel drie wedstrijden minder gespeeld. En de Denekampers hebben het niet meer in eigen hand, want beide ontmoetingen tegen TVC’28 zijn al gespeeld. Overigens beide gewonnen door SDC’12.

Komende zondag wacht het beladen duel tegen Columbia in Apeldoorn. Een sportcomplex en een tegenstander, waaraan de Denekampers wel zeer bijzondere herinneringen bewaren……. Zo speciaal, dat destijds zelfs de landelijke pers werd gehaald…….