Hoofdsponsors

ZWAARBEVOCHTEN OVERWINNING SDC ’12 1 IN APELDOORN

Robur et Velocitas 1 (zon)

1 - 2

SDC '12 1 (zon)

Competitie

Mannen, 1, 2e klasse J

Datum

25 maart 2018 14:30

Accommodatie

Onbekend

Met een zwaar gehavende selectie trad het vlaggenschip van SDC’12 afgelopen zondag op sportpark Kerschoten in Apeldoorn aan tegen Robur et Velocitas. Daan Sanders zat zijn laatste duel van de schorsing uit, captain Maarten Arendsen was nog niet hersteld van zijn blessure en centrale verdediger Jorg Schulte werd aan de ziekenboeg toegevoegd. Verder was Jan ter Steege nog niet geheel fit. Kortom: de wedstrijd werd met de nodige zorgen tegemoet gezien. Terecht. Het werd een zware pot. Een wedstrijd, waarin de Denekampers sterke fases afwisselden met slordige. Af en toe kroop de koploper door het oog van de naald en had het over geluk ook niet te klagen.

Toch verdienen de mannen van trainer Gerard Bos en zijn assistent Jacco Swier een compliment, dat het ondanks het gemis van enkele sterkhouders toch de volle buit mee wist te nemen naar Twente.

De thuisploeg begon energiek aan het duel. Aangezien de club uit Apeldoorn nog in een felle degradatiestrijd verwikkeld is, was het er alles aan gelegen om een goed resultaat neer te zetten. Al na 5 minuten was het dicht bij succes. Robur legde de bal achter de Denekampse verdedigingslinie, waarna de spits vrij opdook voor de Denekampse doelman. Met een fraai lobje verschalkte hij de keeper, maar ook zichzelf: de bal ging naast. Even later waren ook de gasten dicht bij de openingstreffer: Bauke Haarhuis wist Niel Wenneger op rechts te bereiken. Hij kapte en draaide om de bal vervolgens hoog in de 16 te brengen, waar Melle Zwiep klaar stond om met het hoofd doeltreffend af te ronden. Helaas raakte hij de bal verkeerd.

Toch was de beginfase duidelijk voor de ploeg uit Apeldoorn. Het zette vroeg druk, won de meeste duels en was dreigender dan de Denekampers. Ook beschikte Robur over enkele behendige spelers, die regelmatig met individuele acties - zij het soms te zelfzuchtig - voor het nodige gevaar zorgden. Zoals na een kwartier spelen, toen drie SDC-ers voorbij werden gelopen en de vierde aan de noodrem moest trekken. De toegekende vrije trap op 18 meter van het doel ging echter over.

Langzaam maar zeker kwam SDC’12 beter in de wedstrijd. Een corner van Niel Wenneger werd weggekopt, maar Ivo Grashof haalde hard uit in de rebound. Twee keer zelfs. Maar beide keren werd er geblokt in het overvolle strafschopgebied. Even later een prima lopende SDC-aanval, een listige steekpass van Bauke Haarhuis op Jouri Mensink, die doeltreffend afrondde. Maar helaas ….. afgekeurd wegens buitenspel. De Denekampers bleven echter aandringen en werden daarvoor beloond bij de volgende aanval. Niel Wenneger opende met een prachtige dieptepass op de naar de rechterkant uitgeweken Jouri Mensink. Hij kapte, draaide, maakte een actie naar binnen en legde de bal terug op Bjarn Thijert. En vanaf 20 meter haalde Bjarn met een diagonaal schot verwoestend uit: 0-1. Een pracht van een treffer. Hij had zich overigens bij zijn wonderschone actie wel enigszins geblesseerd. Even leek het er op, dat hij zich moest laten vervangen, maar hij kon toch doorspelen.

De ploeg uit Apeldoorn ging bepaald niet bij de pakken neerzitten, maar ging in het laatste kwartier vol voor de gelijkmaker. In deze fase had SDC’12 het erg moeilijk en kroop het af en toe door het oog van de naald. Zo ontstonden er na een half uur spelen hectische taferelen voor het SDC-doel. Met kunst en vliegwerk wisten de spelers ternauwernood de gelijkmaker te voorkomen.

Vlak voor het rustsignaal werd het nog drie keer gevaarlijk in de 16 van de Denekampers: een vrije schietkans ca 8 meter schuin voor de goal ging naast, een diepe bal op de spits van Robur werd net op tijd gepakt door keeper Bram Bonnes en een enorme kopkans uit een vrije trap vanaf de zijkant ging over.

De tweede helft begon met een uitstekende aanval van de bezoekers: een prima loopactie van Bjarn Thijert, andermaal een prachtige steekpass van Bauke Haarhuis en een hoge, indraaiende voorzet van Bjarn, die via de vingertoppen van de keeper op de lat belandde en vervolgens op het dak van het doel in plaats van ervóór waar Niel Wenneger klaar stond om het laatste tikje te geven. Maar ook Robur et Velocitas liet zich niet onbetuigd. Bij een dieptepass werd keeper Bram Bonnes bijna verrast toen een Robur-aanvaller hem iets te snel af was. Gelukkig voor hem en zijn team rolde de bal naast het doel. Een paar minuten later kreeg de thuisploeg uit een voorzet een fraaie schietkans bij de tweede paal. Deze keer was de inzet te zacht om het de SDC-goalie moeilijk te maken.

Na een uur was het echter zo ver: de verdiende gelijkmaker van Robur. In een fase, dat de Denekampers slap en ongeconcentreerd speelden. Met hun rommelige spel riepen ze het onheil over zichzelf af. Maar wel door een schoonheid van een tegentreffer. Een verwoestende pegel van 25 meter strak in de rechterbovenhoek. Keeper Bram Bonnes kreeg de vingertoppen nog net tegen de bal, maar niet meer dan dat: 1-1. Verdiend. De tijd en ruimte, die Roy van der Gouw kreeg om de bal aan te nemen en vervolgens aan te leggen, was tekenend voor deze fase van de wedstrijd.

De Denekampers herpakten zich. Een diepe bal van Niel Wenneger op Jouri Mensink betekende het eerste gevaar na de gelijkmaker. Het schot van Jouri uit de draai was echter te zacht om de doelman van Robur in moeilijkheden te brengen. Aan de andere kant moest Bram Bonnes zich strekken om een schot vanaf de rechterkant naar de zijkant te tikken, waar Mirko van der Zande voor opruiming kon zorgen.

Toen brak de 76e minuut aan. Uit het niets ………. Een splijtende pass van Niel Wenneger en Bauke Haarhuis kwam oog in oog met de doelman van Robur. Heel beheerst schoof hij de bal langs de uitkomende doelman in de verre benedenhoek: 1-2.

Een verse kracht werd gebracht: Mick Damhuis voor de moegestreden Melle Zwiep. Mick maakte eindelijk zijn rentree dit seizoen en deed dat verdienstelijk. Hij kreeg direct de bal aangespeeld, zette aan voor een actie om vanaf 25 meter uit te halen. Net over. Dat zou wat zijn geweest ….. invallen en binnen tien tellen scoren met een afstandsschot.

De slotfase bleef spannend. Robur weigerde zich neer te leggen bij de nederlaag. Vijf minuten vóór het verstrijken van de officiële speeltijd kregen ze bijna loon naar werken: een dieptepass, een buitenspelval die mislukte en de spits, die vrij opdook voor keeper Bram Bonnes. Deze verkleinde zijn doel, bleef goed naar de bal kijken en kwam als winnaar uit het duel. Aan de andere kant was Mick Damhuis dicht bij een treffer. Een vrije trap door Bauke Haarhuis vanaf de zijkant leverde hem een mooie kopkans op, maar de bal werd in de handen van de keeper gekopt. Diep in blessuretijd werd Bjarn Thijert nog gewisseld voor Jan ter Steege. Het laatste wapenfeit was weer voor de gasten. Ivo Grashof lanceerde Jouri Mensink, die de complete verdediging weer eens te snel af was. De hoek was echter te moeilijk om doeltreffend af te ronden. Hij stuitte op de keeper. Maar 1-3 zou ook te veel van het goede zijn geweest. Iedereen uit Twente was dolblij toen de scheidsrechter na zeven lange bibberminuten blessuretijd eindelijk voor het einde van de wedstrijd floot.

Het weekend kreeg overigens extra glans voor SDC’12, want de meeste concurrenten lieten punten liggen: Bon Boys en Achilles’12 deelden de punten en Columbia verloor verrassend uit bij Epe. Alleen TVC’28 deed wat het moest doen: winnen tegen ATC’65 uit Hengelo. SDC’12 heeft inmiddels een flink gat geslagen ten opzichte van de concurrentie. Alleen Tubbergen blijft in het spoor van Denekamp. Een verschil van 6 punten, maar TVC’28 heeft wel drie wedstrijden minder gespeeld. De situatie kan echter snel veranderen. Met nog 8 tot 12 wedstrijden te gaan blijven er dan ook zeker nog vijf kanshebbers voor de titel. Elke wedstrijd opnieuw is een 100% focus en inzet een vereiste om op titelkoers te blijven.

Komend weekend speelt de lijstaanvoerder op paaszaterdag op sportpark De Molendijk tegen rode lantaarndrager Victoria’28. Aanvang 18:00 uur. Een wedstrijd, die gewonnen moet worden. Het enorme verschil op de ranglijst is echter absoluut geen garantie voor succes !  De Enschedese ploeg vecht voor lijfsbehoud en een kat in het nauw maakt nu eenmaal rare sprongen …………

Wedstrijdstatistiek:

27e min.       :    0-1  Bjarn Thijert
60e min.       :    1-1  Roy van der Gouw
76e min.       :    1-2  Bauke Haarhuis

Topscorers SDC’12:

Jouri Mensink (18) - Niel Wenneger (8) - Daan Sanders en Bauke Haarhuis (5) - Ivo Grashof (4) - Jorg Schulte, Jori Oude Elferink (2) - Rick Blokhuis, Maarten Arendsen en Bjarn Thijert (1)

Opstelling SDC’12:

Bram Bonnes - Niels Kokkeler, Jori Oude Elferink, Rick Blokhuis, Mirko van der Zande - Ivo Grashof, Bauke Haarhuis, Bjarn Thijert (78e min. Mick Damhuis), Melle Zwiep (95e min. Jan ter Steege - Jouri Mensink, Niel Wenneger

Het linkerrijtje:

1.  SDC’12                      17    10-5-2  35    47-26
2.  Bon Boys                  18      8-7-3  31    39-23
3.  Achilles’12                18      8-6-4  30    46-31
4.  TVC’28                       14      9-2-3  29    39-26
5.  Luctor et Emergo    18      6-8-4  26    35-33
6.  Columbia                  15      7-3-5  24    25-23
7.  Vogido                       17      6-5-6  23    27-27

 

BPH

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!