Hoofdsponsors

SDC ’12 1 laat dure punten liggen in Haaksbergen

Bon Boys 1 (zon)

2 - 1

SDC '12 1 (zon)

Competitie

Mannen, 1, 2e klasse J

Datum

5 mei 2018 18:00

Accommodatie

Onbekend

SDC ’12 1 moest afgelopen zaterdagavond zijn meerdere erkennen in Bon Boys. In Haaksbergen leden de Denekampers de eerste nederlaag na de winterstop. Dat dit door een “last-minute” doelpunt gebeurde maakten de druiven voor de trotse koploper uit Denekamp extra zuur.

De belangen waren groot voor beide ploegen. SDC ’12 wilde de koppositie vasthouden om daarmee TVC ’28 voor te blijven, terwijl de thuisploeg zich richt op het behoud van de derde plek om naar alle waarschijnlijkheid deelname aan de nacompetitie zeker te stellen.

Hoewel het niveau van de heenwedstrijd in Denekamp niet gehaald werd, schotelden beide ploegen het talrijk opgekomen publiek, waaronder veel Denekampers, wederom een enerverende wedstrijd voor.

SDC ’12 kwam goed uit de startblokken hetgeen na 5 minuten resulteerde in een 100% scoringskans voor topschutter Jouri Mensink. De anders zo doeltreffende spits, die voorafgaand aan deze wedstrijd de teller op maar liefst 28 (!) doelpunten had staan, zag zijn schot echter via de onderkant van de lat niet het gewenste resultaat hebben.

Het spel golfde heen en weer met de aantekening dat de bezoekers vaak rechtstreeks de beide voorwaartsen probeerden te bereiken en de gastheren het meer in het combinatievoetbal zocht. Ondanks een op papier numerieke meerderheid op het middenveld, wist SDC de slag daar niet te winnen. En dat gold niet alleen voor de eerste helft maar was het beeld over de hele wedstrijd. In het eerste bedrijf was het wederom Jouri Mensink die uit een snelle tegenaanval opnieuw in kansrijke positie werd gebracht. Ditmaal verdween zijn inzet over het doel. Bon Boys kwam gedurende de eerste helft beter in de wedstrijd en was af en toe dreigend. Tot uitgespeelde kansen leidde dat echter niet. Op slag van rust leek de prima spelende Ivo Grashof zijn ploeg op voorsprong te zetten. Grashof speelde zich zelf met twee kapbewegingen prachtig vrij maar zag zijn vlammend schot uitstekend gepareerd door doelman Busschers.

Na de hervatting, de geblesseerd geraakte Mirko van der Zande had vlak voor rust plaats gemaakt voor Mick Damhuis, was Bon Boys de bovenliggende partij. SDC kwam mede door toedoen van de gastheren niet of nauwelijks nog aan voetballen toe. Met name de middenvelders van Bon Boys zetten constante druk om de middenlinie van de Denekampers. De dreiging op het doel van Bram Bonnnes neemt steeds meer toe en uiteindelijk was het middenvelder Vrieze die halverwege de tweede helft zijn ploeg op voorsprong bracht. SDC leek niet (meer) in staat het tij te keren. Bij een aantal (dragende) spelers verdween de spanning maar niet uit de spieren. Ondanks de goede wil kwam de gasten maar niet echt “los” en leek de wedstrijd gespeeld. Maar plots was daar toch goudhaantje Mensink. In een onoverzichtelijke situatie kwam de bal voor de voeten van de rappe spits die zijn rollertje zo maar achter de verbouwereerde doelman Busschers zag verdwijnen. Zou het dan toch nog? Zou het wederom zo zijn dat het “geluk”  ook in deze lastige wedstrijd zoals de laatste wedstrijden het geval was, weer aan de zijde van de koploper is? SDC richtte zich weer op en Bon Boys moest voor even pas op de plaats maken. De van een langdurige blessure terug gekeerde centrale verdediger Jorg Schulte werd ingebracht ten koste van Maarten Arendsen. Met de lengte van Jorg probeerde het technisch duo alsnog een driepunter te forceren. In tegenstelling tot vorige week in Epe kon Jorg dit huzarenstukje echter niet herhalen.

De wedstrijd naderde zijn einde en ondanks dat beide ploegen voor de winst bleven spelen, leek de wedstrijd gelijk aan de heenwedstrijd op een gelijkspel uit te draaien. Een eindstand waarmee beide ploegen vrede mee konden hebben. Bjarn Thijert nam vlak voor tijd de plaats in van de leeg gespeelde Daan Sanders.

Waar de Denekampers in deze competitie een patent op leken te hebben, keerde zich nu tegen hun. Een moment van onachtzaamheid in de verdediging van SDC leidde in blessuretijd tot de winnende treffer van spits Tayfun Hazir die zijn ploeg koppend aan de winst hielp en zorgde voor enorme vreugde in het Bon Boys-kamp.

Hoewel het bij de spelers van SDC begrijpelijk wat later op gang kwam, werd het na afloop in de kantine net als indertijd in Denekamp toch nog gezellig. 

Het verlies van dure punten in de strijd om de titel kwam hard aan bij de Denekampers en leidde behalve tot vreugde bij de thuisploeg, tot veel leedvermaak bij de aanwezige spelers van TVC ’28. De Tubbergenaren staan er in verliespunten het beste voor en kunnen na de inhaalwedstrijd op Hemelvaartsdag in Enschede tegen VOGIDO bij winst de koppositie weer overnemen.   

Voor SDC resteren nog drie wedstrijden. Komende zondag treedt het aan in Harbrinkhoek tegen de winnaar van de eerste periode MVV ’29 (aanvang 14.00 uur). Op eerste Pinksterdag komt sv Epe naar Denekamp waarna op de slotdag in Hengelo Achilles ’12 de tegenstander is.

Alles is nog mogelijk. De selectie kent sinds vorige geen blessures meer en dat is in deze fase van de competitie behalve opvallend ook tekenend voor het geloof dat er in een goede afloop nog steeds is. De druk van de status van koploper ligt nu weer bij TVC ´28. 'Het kampioenschap lonkt' zo staat er op de site van de Tubbergenaren te lezen.

Een ding is zeker: het beloven nog drie spannende weken te worden.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!