SDC ’12 1 TROTSE KOPLOPER NA 4-1 WINST OP TVC ’28

4 - 1

TVC '28

Mannen, 1, 2e klasse J

18 februari 2018 14:00

Afgelopen zondag speelde SDC ’12 1 de kraker tegen het TVC’28. De ploeg uit Tubbergen stond weliswaar vijfde op de ranglijst, maar door drie afgelastingen had het veruit de minste verliespunten van de tweede klasse J. De eerste helft konden de Denekampers geen vuist maken tegen de fysiek erg sterke gasten. De 0-1 ruststand was dan ook zonder meer verdiend. De ploeg van trainer Gerard Bos en assistent Jacco Swier kwam echter ijzersterk uit de kleedkamer en stelde in de tweede helft orde op zaken. Met een wat geflatteerde 4-1 trok het de driepunter over de streep. Dat betekende zes winstpunten tegen de andere helft van Noaberkracht, want ook in Tubbergen waren de Denekampers te sterk: 2-4.

En omdat de concurrenten in de top zonder uitzondering punten morsten, voert SDC’12 de nieuwe ranglijst aan. Wel met de aantekening, dat TVC’28 op plek 6 nog steeds de minste verliespunten heeft……..

Het was fris, maar de heldere lucht en het aangename zonnetje zorgden voor prettige voetbalomstandigheden. Beide teams gingen gedreven van start. Al in de tweede minuut resulteerde dit in een doelpunt van Jouri Mensink, die scoorde uit een dieptepass. Maar helaas………. buitenspel. Een paar minuten later, nadat SDC’12 goed wegkwam na onnodig balverlies op de eigen helft, kwam de spits opnieuw in kansrijke positie. Maar deze keer moest hij zijn meerdere erkennen in zijn naaste verdediger. Het spel golfde op en neer, want een minuut later kreeg de Tubbergse spits vrije baan richting het vijandelijke doel. Goalie Bram Bonnes bleef echter goed naar de bal kijken en onderschepte het leer. Het bleek echter de voorbode te zijn voor de openingstreffer, want bij de volgende aanval braken de gasten op links door de Denekampse verdedigingslinies. De voorzet moest een prooi worden voor centrumverdediger Jorg Schulte. De rots in de branding raakte deze keer de bal echter totaal verkeerd, waardoor deze langs de verbouwereerde Bram Bonnes in het doel verdween: 0-1. Een domper.

TVC’28 had inmiddels een veldoverwicht gecreëerd en was veel gevaarlijker dan de gastheer, dat aanvallend absoluut geen vuist kon maken. Na ruim een kwartier spelen mocht de thuisclub van geluk spreken, dat de achterstand niet werd verdubbeld. Een voorzet na een prima aanval over rechts eindigde op de kruising in de verre bovenhoek.

TVC’28 was sterker. Het is ook de enige tegenstander, waarbij SDC’12 fysiek de mindere is. En de gasten wisten dat goed uit te buiten. Het hanteerde erg veel de lange bal. Dat leidde tot veel kopduels, die vrijwel allemaal door Tubbergen werden gewonnen.

Na ruim een half uur spelen kregen beide teams een prima scoringskans: eerst verprutste een Tubbergse aanvaller een grote kans vrij voor de keeper van SDC’12 en in de tegenaanval was het Niel Wenneger, die vrij voor de keeper opdook. Hij schoot echter op de sluitpost in plaats van erlangs.

In het slot van de eerste helft was TVC’28 nog twee keer dicht bij een tweede treffer: eerst moest linksback Niels Kokkeler zijn doelman assisteren door in een ultieme poging de bal van de lijn te halen. En op slag van rust moest keeper Bram Bonnes zich strekken om een hard schot van 25 meter uit de rechterbenedenhoek te ranselen.

Het bleef dus bij een dik verdiende 1-0 ruststand en menigeen langs de lijn zag de tweede helft donker in.

Met Ivo Grashof binnen de lijnen voor Niels Kokkeler begon SDC’12 als herboren aan de tweede helft. Niet dat het in de eerste helft verzaakte. Nee, strijd was er wel, maar het lukte gewoon niet om openingen te forceren. En dat lukte in het tweede bedrijf wel. Met een extra portie wilskracht en strijd gingen de Denekampers de tegenstander te lijf. En na zes minuten was het al raak: met een verre uittrap van doelman Bram Bonnes werd spits Jouri Mensink gelanceerd. De Tubbergse centrumverdediger raakte de bal onvoldoende, waarna Jouri een vrije doortocht had naar het Tubbergse doel. En die kans was aan hem wel besteed. Met een loepzuiver schot liet hij de doelman kansloos: 1-1.

Hoewel de wedstrijd redelijk in evenwicht was, waren de Denekampers gevaarlijker. Regelmatig werden er fraaie aanvallen opgezet, zoals in de 65e minuut, toen de bal via veel tussenstations vanaf de achterlijn werd teruggelegd, waarna die werd binnengeschoten. Een blok van een verdediger voorkwam op het laatste nippertje echter de bekroning van deze fraaie aanval.

Halverwege de tweede helft kwam SDC’12 op nogal curieuze wijze op voorsprong. Prima storend werk van de hard werkende Bauke Haarhuis leidde tot het veroveren van de bal, die vervolgens werd doorgetikt naar Rick Blokhuis. Vanuit een onmogelijke hoek aan de linkerkant schoot hij de bal over de ver voor zijn doel staande Tubbergse goalie in het lege doel: 2-1. Een kwartier later flikte Bauke Haarhuis bijna hetzelfde kunstje. Iets over de middellijn probeerde hij de keeper van TVC’28 te verschalken, want deze stond opnieuw ver voor zijn doel. De bal ging echter rakelings naast. Overigens moet wel worden gezegd, dat de Tubbergse sluitpost met zijn spel ver vóór het doel ook menig aanval van de thuisclub in een vroeg stadium onschadelijk maakte.

SDC’12 werd gaandeweg de tweede helft alleen maar sterker. De gasten kregen geen enkele kans meer. Ook met het beproefde recept van “de lange halen” kon het nu geen bres slaan in de solide defensie van de gastheer.

Vijf minuten vóór tijd viel de beslissing. Spits Niel Wenneger zette met een listige steekpass de latere Man of the Match Daan Sanders vrij voor de keeper. In de 16 werd hij echter door een Tubbergse verdediger onderuit gehaald: een rode prent en een strafschop waren het gevolg. Jouri Mensink moest het vonnis vellen, maar de anders zo trefzekere spits miste. De bal ging recht op de doelman af en ketste weer het veld in. Captain Maarten Arendsen was er echter als de kippen bij om alsnog de 3-1 op het scorebord te zetten.

Hierna kreeg Melle Zwiep nog enige speeltijd ten koste van Niel Wenneger. En Melle was twee minuten later bijna succesvol na een prima aanval van de thuisclub. Hij stuitte echter op de keeper. Maar het slotakkoord kwam er toch. In de slotminuut. Een vrije trap van pakweg 20 meter werd door Ivo Grashof met veel gevoel in de rechter kruising gekruld: 4-1. Op basis van de tweede helft een verdiende overwinning, zij het wat geflatteerd. Maar daar hadden de Denekampers geen enkel probleem mee. Bovendien had TVC’28 helemaal niet gescoord. De vroege eretreffer was een cadeautje van SDC’12.

Door dit fantastische resultaat en door het puntenverlies van de drie naaste concurrenten gaat SDC’12 nu fier aan de leiding in de tweede klasse J. En ook al zijn we met 13 wedstrijden nog maar halverwege het seizoen …….. het is een prestatie van formaat !!

Komende zondag staan er inhaalduels op het programma. En laat dat nu voor SDC’12 toevallig de thuiswedstrijd tegen Achilles’12 uit Hengelo zijn, de nummer 2 van de ranglijst. Alweer een finale voor de Denekampers. Met de hartverwarmende steun van “de twaalfde man (en vrouw)” is er ook dan iets heel moois mogelijk ……….!