SDC '12 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse J

28 januari 2018 14:00

Afgelopen zondag hervatte SDC’12 de competitie met een uitwedstrijd tegen het Almelose Luctor et Emergo. Mede door afgelastingen was de laatste competitiewedstrijd alweer acht weken geleden. Honger naar de bal dus. Helaas maakten de omstandigheden goed voetbal onmogelijk: een dramatische grasmat en een straffe wind dwars over het veld. Gevolg: veel balverlies aan beide kanten. Met name Luctor hanteerde veel de lange bal. SDC’12 legde regelmatig nog aardige combinaties op het hobbelveld. En dat was al een prestatie op zich.

De eerste helft had SDC’12 een licht veldoverwicht. De tweede helft was voor de Almeloërs tot het laatste kwartier toen de Denekampers weer de dominante partij waren. Qua kansen en mogelijkheden hielden ze elkaar in evenwicht en dat werd ook in de doelpunten uitgedrukt: 1-1. Een terechte uitslag waar iedereen vrede mee kon hebben.

Het eerste kwartier gebeurde er weinig opzienbarends op de hobbelige grasmat. Vrijwel alle goed bedoelde aanvallende acties strandden al voordat de 16 in zicht kwam. Hoewel de gasten, voetballend gezien, het betere van het spel hadden, was de thuisclub het eerst dicht bij een doelpunt. Tussen de 15e en 20e minuut werden drie goede mogelijkheden verprutst: eerst wist een aanvaller van Luctor na een doorbraak over rechts geen medespeler te bereiken. Een tweede poging door het centrum werd door doelman Bram Bonnes gestuit en kort hierna werd kwam er opnieuw een aanvaller vrij voor de goal. Nu werd bij een schietpoging de bal echter compleet gemist.

Maar ook de Denekampers verzuimden om te scoren. Ook zij kregen drie goede mogelijkheden. Na ongeveer een half uur spelen. Eerst speelde Daan Sanders zich goed vrij, maar hij stuitte op de keeper. Niel Wenneger kwam goed door op rechts, maar raakte bij de afronding de bal verkeerd. En Daan Sanders schampte de bal na een voorzet van Mirko van der Zande, waardoor de bal net voorlangs ging.

In het restant van de eerste helft waren beide teams nog één keer dicht bij de openingstreffer: in de 40e minuut greep de SDC-defensie niet adequaat in, waardoor de spits 1-op-1 kwam met de Denekampse goalie. Laatstgenoemde won dit duel. Twee minuten later was Daan Sanders dicht bij een doelpunt. Helaas trof hij uit een fraai aangesneden corner van Niel Wenneger koppend de lat.

De ruststand bleef hiermee in evenwicht: 4-4 qua kansen en 0-0 qua doelpunten.

De tweede helft leek aanvankelijk een compleet ander verhaal te worden. Al na drie minuten was het raak. Een diepe bal door het centrum werd door Jouri Mensink fraai afgerond. In eerste instantie zag hij een lobje over de keeper mislukken, maar met de rebound liet hij de doelman en de toegesnelde verdediger kansloos: 0-1.

Maar……… het gejuich bij deze openingstreffer was nauwelijks verstomd of Luctor had de stand alweer gelijk getrokken. Een snelle aanval over rechts, een prima voorzet en goed geplaatste kopbal: 1-1.

En vijf minuten later hadden de Almeloërs een riante mogelijkheid om op voorsprong te komen: de Almelose spits brak door het centrum en kwam vrij voor de goal. Drie inzetten volgden. Bij de eerste twee lag doelman Bram Bonnes in de weg, bij de derde poging bracht Jori Oude Elferink redding. Had SDC’12 in het eerste bedrijf een licht veldoverwicht, de tweede helft speelde zich vooral op de helft van de Denekampers af.

Met nog een kwartier te gaan bracht trainer Gerard Bos kort na elkaar twee wissels: Ivo Grashof kwam binnen de lijnen voor Niels Kokkeler, die zich overigens een waardige vervanger had getoond voor de geblesseerde Jan ter Steege. En even later maakte  captain Maarten Arendsen plaats voor Jamal Saïd.

Het slotgedeelte van de wedstrijd was weer voor de Denekampers. Een prima vrije trap van Ivo Grashof werd fraai afgerond, maar helaas afgekeurd wegens buitenspel. En vlak voor tijd brak Daan Sanders door over rechts. Vanaf de achterlijn bracht hij Bauke Haarhuis in stelling, die in één keer uithaalde. Helaas ging zijn schot net voorlangs.

Dit bleek het laatste wapenfeit,  zodat beide teams een punt overhielden  aan dit duel:  1-1. En dat was dus in overeenstemming met het wedstrijdbeeld.

Met nog twee inhaalduels te gaan, staat voor komende zondag de eerste return op de kalender: de confrontatie thuis tegen WSV. In Apeldoorn werd de eerste wedstrijd van het seizoen destijds een waar spektakelstuk met twee doelpunten in de extra tijd. Met 4-5 werden de drie punten over de streep getrokken. Hoewel WSV op de ranglijst maar één plek lager staat, is het gat wel vier punten met ook nog een wedstrijd minder van de Denekampers. De mannen van Gerard Bos en Jacco Swier zullen er ongetwijfeld alles aan doen om die kloof nog groter te maken.