SDC ’12 1 DOET ZICHZELF TEKORT IN ENSCHEDE: 0-0

0 - 0

SDC '12 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse J

3 december 2017 14:00

De laatste twee uitwedstrijden speelde SDC’12 in Enschede tegen respectievelijk Victoria’28 en Vogido. Beide tegenstanders bevinden zich in de onderste regionen en beide wedstrijden eindigden in 0-0. Maar daarmee hield de gelijkenis dan ook op. Was het duel tegen Victoria’28 een draak van een wedstrijd, afgelopen zondag tegen Vogido lag het niveau een stuk hoger. Flitsend en hartverwarmend was het niet, maar zeker acceptabel met regelmatig goed opgezette aanvallen, met name in het tweede bedrijf. SDC’12 was dan ook de betere ploeg, zeker voetballend gezien. En het grootste deel van de wedstrijd had het ook een duidelijk veldoverwicht. Maar om te winnen moet je scoren en dat lukte helaas niet, ondanks enkele fraaie kansen. Eerlijkheidshalve moet dan wel worden vermeld, dat Vogido ook enkele keren dicht bij een treffer was.

Vogido kwam fel uit de startblokken en was dreigender in de beginfase. Het was af en toe alle hens aan dek voor de bezoekers. SDC’12 moest het dus even hebben van de counter. En die kwam er na 7 minuten. En wat voor één …… Een corner van Vogido werd afgeslagen en een bliksemsnelle omschakeling volgde. Een diepe bal op Jouri Mensink, die vervolgens met één beweging zijn tegenstander de hielen liet zien richting de achterlijn. Met een prima breedtepass bracht hij Bauke Haarhuis in stelling. Jammer genoeg raakte hij de bal verkeerd, waardoor deze prachtige aanval niet de gewenste bekroning kreeg.

Een paar minuten later trokken de Enschedeërs de stand van gemiste kansen echter al recht. Via een carambole kwam de spits van de gastheren binnen de 16 in een vrije schietpositie, maar hij schoot naast.

Na ongeveer een kwartier trok SDC’12 het initiatief meer naar zich toe, maar voor de toeschouwers op deze waterkoude zondagmiddag viel er maar weinig te genieten. Er gebeurde weinig voor beide goals. Vogido probeerde het vooral met enkele schoten van afstand, maar zonder resultaat.

Beide teams werden vlak voor rust nog één keer gevaarlijk: eerst was het Vogido, dat na een snelle spelhervatting en een doorgeschoten bal een vrije schietkans kreeg. Doelman Bram Bonnes pakte de lage bal echter bekwaam. Op slag van rust was Bauke Haarhuis na een uitstekende actie over links dicht bij de openingstreffer. Zijn harde, lage schot in de korte hoek kon met de nodige moeite door de verdediging worden gekeerd.

Ruststand: 0-0.

SDC’12 begon voortvarend aan de tweede helft. Al na twee minuten kreeg Bauke Haarhuis bij de tweede paal een goede mogelijkheid na een strakke voorzet vanaf links, maar het lukte hem niet de kans te verzilveren. Hetzelfde gebeurde aan de andere kant, waar de thuisclub na een snelle counter een megakans uit een voorzet om zeep hielp.

Het zou zo ongeveer het enige en dus laatste wapenfeit van de Enschedeërs in de tweede helft blijken te zijn. Het waren de Denekampers, die de tweede helft domineerden met ook verschillende mogelijkheden om dit op het scorebord tot uitdrukking te brengen.

Aanvoerder Maarten Arendsen was na een uur spelen dicht bij een treffer. Hij zette goed door in de 16, verschalkte de keeper, maar gaf daarbij de bal net iets te veel vaart, waardoor die naast ging. Twee minuten later nam de actieve Bauke Haarhuis het Enschedese doel onder vuur, maar de keeper redde knap ten koste van een corner. Halverwege de tweede helft was het Jouri Mensink, die na een doorkopbal alleen voor de keeper werd gezet. Maar ook hij faalde: zijn inzet ging naast. En dat overkwam de topscorer een paar minuten later nog eens. Een geweldige crossbal van centrale verdediger Jori Oude Elferink bereikte Bauke Haarhuis. Hij controleerde de bal goed, flitste langs een verdediger om met een strakke, lage voorzet Jouri Mensink bij de tweede paal te bereiken. De anders zo trefzekere spits had deze middag zijn vizier helaas niet op scherp staan.

Met nog een klein kwartier te gaan wisselde trainer Gerard Bos: spits Niel Wenneger verving spits Maarten Arendsen. Hierna deed Daan Sanders van zich spreken met een fraaie actie over rechts. Hij trok naar binnen, kapte een verdediger uit en schoot laag en hard op doel. Met twee man, de keeper en verdediger, lukte het de thuisploeg ternauwernood om een doelpunt te voorkomen.

Ondanks aandringen van de gasten en de soms hachelijke situaties bleef Vogido overeind. Soms met kunst en vliegwerk, dat wel. De wedstrijd eindigde dus, zoals die begon: doelpuntloos.

De 0-0 werd door Vogido gevierd als een winst van één punt, gezien ook het vertragende spel naarmate de wedstrijd vorderde. Bij SDC’12 voelde het als verlies van twee kostbare punten. Bij winst zou het namelijk in punten gelijk zijn gekomen met lijstaanvoeder MVV’29. Jammer dus.

Nog twee weken te gaan tot de winterstop: komende zondag tegen nummer 5 Achilles’12 en een week later uit tegen nummer 11 Epe. Het is dringen bovenin met maar 5 punten verschil tussen de nummer 1 en 7. Het kan dus nog alle kanten op met SDC’12. Met twee nederlagen kun je zomaar in het rechterrijtje belanden, met twee overwinningen overwinter je misschien wel als winterkampioen. Het laatste scenario klinkt natuurlijk het mooist. Dus…………