Wat een tegenstelling!
SDC’12 afgelopen zondag vergeleken met de twee wedstrijden daarvoor.
Kennelijk is SDC’12 gebaat bij een inspirerende tegenstander.
Oftewel: een hoger geplaatst team. En als dan ook nog eens de koploper op bezoek komt, zoals afgelopen zondag, dan kan de motivatiepreek helemaal achterwege blijven.

Het was weer eens een ouderwetse zondag genieten: twee teams die er vol voor gingen, felle duels, spanning, bij vlagen prima voetbal en de nodige doelpunten. Ziedaar de ingrediënten voor een zondagmiddag vermaak langs de lijn. Zouden er alleen maar zitplaatsen zijn, dan zou menigeen op het puntje van de stoel hebben gezeten.

En als dan ook nog de eigen Sportclub DOS Combinatie de volle winst binnen weet te halen, dan kan de zondag helemaal niet meer stuk. Verdiend ? Op basis van de kansen hielden de teams elkaar in evenwicht, maar de Denekampers hadden wel het meeste balbezit en kenden het grootste deel van de wedstrijd een (licht) veldoverwicht.

SDC’12 kwam gedreven uit de startblokken. Aan alles was te zien, dat ze de blamage van de laatste twee wedstrijden wilden wegpoetsen. Het visitekaartje werd al na twee minuten afgegeven door controlerende middenvelder Ivo Grashof, maar zijn vrije trap ging net over.

Beide teams leverden strijd vanaf de eerste minuut, al leken de gasten er aanvankelijk op uit te zijn om de tegenstander te laten komen. In de omschakeling waren ze echter best dreigend met hun snelle, beweeglijke spitsen. Zeker de laatste 20 minuten van het eerste bedrijf.

Het was echter SDC’12, dat al na een kwartier de score opende. Niel Wenneger controleerde een diepe crossbal, gaf de bal mee aan Daan Sanders, die schuin rechts voor de goal met een strakke schuiver de keeper het nakijken gaf: 1-0. Tien minuten later was de thuisploeg dicht bij een verdubbeling van de score toen Niel Wenneger een hoge voorzet van Bauke Haarhuis ineens op zijn schoen nam. Zijn strakke pegel ging echter net voorlangs.

Na een klein half uur kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht en doken de gasten steeds vaker op voor het Denekampse doel. Tien minuten vóór de rust resulteerde dit bijna in de gelijkmaker toen spits Ramon Lesker een vrije doortocht kreeg, nadat de scheidsrechter liet doorspelen ondanks appèl voor buitenspel. Gelukkig bleef keeper Bram Bonnes de situatie meester en voorkwam een treffer. Een minuut later kregen de gasten een nieuwe kans. Dit keer vanaf de linkerkant. Maar dankzij een ultieme actie wist ditmaal verdediger Jan ter Steege een doelpunt te voorkomen. Het zouden voorbodes blijken te zijn van de gelijkmaker. Drie minuten voor rust was het zo ver. Ramon Lesker brak opnieuw door het hart van de Denekampse defensie om met een bekeken schot de SDC-goalie deze keer wel kansloos te laten. Protesten als zou hij de bal met de arm hebben meegenomen werden door de arbiter genegeerd. Ruststand 1-1.

Met Rick Blokhuis voor de enigszins aangeslagen Ivo Grashof begon SDC’12 aan de tweede helft. Beide teams waren al snel dicht bij een voorsprong. Eerst nam een MVV-er met een verrassend schot uit de draai het Denekampse doel onder vuur, maar Bram Bonnes reageerde alert. Aan de andere kant was Jouri Mensink dicht bij een treffer toen hij de bal vanuit een voorzet de bal voorbij de tweede paal ontving. De hoek was echter net te moeilijk om doeltreffend te zijn.

Na een kwartier verstoorde Bauke Haarhuis koppend de opbouw van MVV’29. Een verdediger van MVV’29 raakte hem, in een poging de bal weg te werken, aan het hoofd. Gelukkig paste de scheidsrechter goed de voordeelregel toe, want met de kopbal bracht Bauke Jouri Mensink in stelling. En met dit buitenkansje vrij voor de keeper wist de goaltjesdief wel raad: 2-1.

Lang konden de gastheren echter niet van de voorsprong genieten, want na vijf minuten was het alweer gelijk. Een strakke voorzet van rechts werd perfect binnengekopt: 2-2.

Hoewel beide teams volop strijd bleven leverden, kwamen er geen grote kansen meer. Jouri Mensink was net te laat om een doorgeschoten diepe bal te onderscheppen. En even later stond een MVV-verdediger een succesvolle afronding van een voorzet in de weg na een snelle SDC-aanval over rechts. Maar ook MVV’29 liet zich gelden: een prima steekpass leverde een mooie schietkans op in de 16. Gelukkig voor de Denekampers stond het vizier niet op scherp. Het schot ging over.

Trainer Gerard Bos wisselde. Met nog een klein kwartier te gaan bracht hij jeugdspeler Jesper Albers voor Bauke Haarhuis. En vijf minuten vóór tijd kwam een andere jeugdspeler binnen de lijnen: aanvaller Mart Blokhuis voor verdediger Jan ter Steege. Een ultieme poging dus om in de slotfase de volle buit over de streep te trekken. En ….. in die opzet slaagde hij !! Door een bevlieging van centrumverdediger Jori Oude Elferink. Hij onderschepte de bal ongeveer halverwege de MVV-helft, passeerde twee verdedigers om vervolgens vanaf ruim 20 meter verwoestend uit te halen. Via de handen van de MVV-goalie verdween het projectiel in de rechterbovenhoek: 3-2. Een wonderschone treffer. En prompt werd Jori door de stadionspeaker gekroond tot “Man of the match”.

Bijna kreeg het aangeslagen MVV’29 nog een tegentreffer te incasseren, maar gelukkig voor de gasten trof invaller Mart Blokhuis na een prima aanval over rechts het zijnet.

Of het komt door Duitse invloeden vanuit de grensstreek ……… Feit is wel, dat SDC’12 langzamerhand patent lijkt te hebben op scoren in blessuretijd. Dit is al de vierde keer in 9 wedstrijden, dat de Denekampers na het verstrijken van de officiële speeltijd het net wisten te vinden. En daarnaast ook nog drie keer in de blessuretijd van de eerste helft. Strijd leveren en erin blijven geloven tot het laatste fluitsignaal. Zo hoort het !!

SDC’12 doet weer mee in de bovenste regionen. In plaats van een kloof van 8 punten met de koploper (bij verlies) is het gat nu maar 2 punten ! Maar …... komende zondag wacht Vogido. Dit team uit Enschede presteert tegenvallend en staat momenteel voorlaatste. Willen de Denekampers bovenin blijven meedraaien, dan zullen dit soort wedstrijden absoluut gewonnen moeten worden. Van gemakzucht of onderschatting mag totaal geen sprake zijn. Dat heeft het recente verleden wel duidelijk gemaakt!