0 - 0

SDC '12 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse J

19 november 2017 14:00

Afgelopen zondag was SDC’12 te gast op sportpark De Wesselerbrink, de thuishaven van Victoria’28. Zoals vaker het geval is, was de supportersschare vanuit Denekamp weer eens in de meerderheid ten opzichte van het thuispubliek. Maar het moet gezegd …….. de thuisblijvers hadden deze keer het gelijk aan hun zijde, want er viel bijzonder weinig te genieten. Het combinatievoetbal, toch het handelsmerk van de Denekampers, kwam totaal niet uit de verf. En aangezien het laaggeplaatste Victoria’28 er ook niets van bakte, viel er bijzonder weinig te genieten. Eén excuus konden de 22 hoofdrolspelers opvoeren: de harde wind, waardoor goed voetbal bij voorbaat als een bijna onmogelijke opgave bestempeld kon worden. Maar dat kon echt niet als enige verklaring dienen voor het dramatische niveau. De uitslag paste daarom goed bij de wedstrijd: een troosteloze 0-0.

Na een korte maar hevige hagelbui begon de wedstrijd dus op een hagelwitte kunstgrasmat. Maar het zonnetje, dat doorbrak, en de wedstrijd, die ontbrandde, was in no-time de vertrouwde groene mat terug. De start was bovendien erg hoopvol. Al direct in de eerste minuut veroverde Daan Sanders de bal, maakte een actie door het midden en bediende met een uitstekende pass de vrijstaande Niel Wenneger. Helaas stond zijn vizier oog in oog met de Enschedese doelman nog niet goed afgesteld. De bal ging over. Even later kreeg Ivo Grashof uit een rebound een schietkans recht voor het doel. De bal ging nu wel tussen de palen, maar werd een vrij gemakkelijke prooi voor de keeper.

Hoewel de Denekampers een overwicht hadden, kwam Victoria’28 af en toe dreigend in de 16. Zoals na tien minuten toen de linkerspits de achterlijn wist te halen, maar - gelukkig voor de bezoekers - geen medespeler wist te bereiken. En evenals SDC in de eerste minuut wist ook Victoria na een klein kwartier geen raad met een vrije kans vanaf links. Ook nu ging de bal over het doel.

Kort hierna volgde één van de spaarzame hoogtepunten. Een perfecte crosspass van rechtsback Mirko van der Zande bereikte captain Maarten Arendsen, die de bal uitstekend controleerde en een prima combinatie aanging met Bauke Haarhuis. Met veel gevoel krulde hij de bal vervolgens om de doelman, maar helaas ook net voorbij de tweede paal.

Na ongeveer een half uur spelen gaven de gasten het initiatief wat uit handen en kwam de wedstrijd wat meer in balans. Victoria, dat steeds meer aandrong, kreeg ruim tien minuten vóór rust een prima schietkans. Het strakke schot onder in de hoek werd echter bekwaam gepareerd door de Denekampse goalie. Vijf minuten later kreeg centrumverdediger Jori Oude Elferink een schietkans uit een rebound. De bal stuitte echter wat te hoog op, waardoor hij de bal niet goed kon raken.

Het niveau van de eerste helft was al niet best. Dat van de tweede helft was helemaal niet om over naar huis te schrijven. Deze schrijver houdt het daarom kort.

Middenvelder Bauke Haarhuis zette na tien minuten Niel Wenneger vrij voor de goal, maar Niel stuitte op de Enschedese doelman, die goed zijn doel uitkwam. En een prima afstandsschot van Ivo Grashof werd met een dito redding van de doelman onschadelijk gemaakt.

Evenals in de eerste helft had SDC’12 opnieuw een licht veldoverwicht, maar na een half uur werd het initiatief weer weggeven.

Met twee wissels probeerde trainer Gerard Bos het spel extra impulsen te geven. Eerst Jan ter Steege en even later Mirko van der Zande werden vervangen door respectievelijk Rick Blokhuis en Melle Zwiep.

Het slot van de wedstrijd was echter voor de Enschedeërs. Een schot uit de tweede lijn kon keeper Bram Bonnes nog vrij eenvoudig pakken, maar bij een gevaarlijke kopbal uit een hoge voorzet moest hij zich tot het uiterste inspannen om de bal uit de bovenhoek te tikken.

En dus eindigde de wedstrijd, zoals die begon: 0-0. En eerlijk is eerlijk ….. geen van beide teams verdiende het om te winnen.

SDC’12 heeft twee punten laten liggen, waardoor het voorlopig de aansluiting met de beide koplopers is kwijtgeraakt. Eén punt uit de laatste twee wedstrijden tegen laagvliegers is te weinig. Maar volgende week kan het zomaar weer anders zijn. De mannen van trainer Gerard Bos krijgen komende zondag in de eigen voetbalarena een geweldige kans het geschonden blazoen op te poetsen. Het ontvangt dan namelijk de trotse koploper MVV’29. Dit team uit Harbrinkhoek presteert dit seizoen boven verwachting. De afgelopen jaren is elke wedstrijd tegen dit team nog in winst omgezet, maar de Denekampers zullen deze keer uit een heel ander vaatje moeten tappen dan de afgelopen twee competitieduels het geval was.