Beide uitwedstrijden gewonnen, maar thuis nog geen driepunter.
Dat kon natuurlijk niet. Dat moest veranderen. En dat gebeurde.
SDC’12 pakte de eerste thuiszege.
Verdiend was het zeker, al ging het bepaald niet gemakkelijk.
Na een goed eerste kwartier, waarin de thuisploeg duidelijk het initiatief naar zich toetrok en ook scoorde, kwamen de gasten uit Apeldoorn met veel beweging voorin sterk terug. SDC’12 had moeite met de organisatie en de gasten namen met twee afstandsschoten zelfs de leiding. Nog vóór rust kwam SDC’12 weer op gelijke hoogte om na rust de wedstrijd in zijn voordeel te beslissen: 3-2. Het was beslist geen saaie wedstrijd, maar het niveau van een week eerder werd bij lange na niet gehaald. Maar de winst maakte heel veel goed.

De gastheer begon overtuigend en trok direct het initiatief naar zich toe. Rechtsback Mirko van der Zande gaf al na vier minuten het eerste visitekaartje af. Na een rush over rechts belandde zijn voorzet op de lat. Na tien minuten werd goed combinatiespel tussen linksback Jan ter Steege en middenvelder Ivo Grashof door laatstgenoemde beëindigd met een perfecte voorzet op spits Jouri Mensink, die met een welgemikte kopbal de keeper van de bezoekers kansloos liet: 1-0. Lang kon SDC’12 niet genieten van de voorsprong want binnen vijf minuten trok Robur de balans weer in evenwicht. Een schot van ruim 25 meter verraste de Denekampse goalie: 1-1. Even later had de thuisploeg zo maar op achterstand kunnen komen na balverlies in de defensie. Het schot werd echter geblokt door Jan ter Steege.

Het spelbeeld veranderde. SDC’12 raakte het initiatief kwijt. En organisatorisch liep het niet lekker. Druk zetten, doordekken, de man overnemen…… het leverde veel misverstanden op. Vooral door de bewegelijkheid van de gasten.

Wel kreeg centrumverdediger Jori Oude Elferink nog een mooie kopkans uit een puike vrije trap van controleur Rick Blokhuis, maar zijn kopbal had te weinig kracht om de doelman te verontrusten. En een aanval van Bauke Haarhuis op links strandde op de keeper, waarna Jouri Mensink zijn rebound net naast zag gaan. In de 26e minuut deden de bezoekers weer van zich spreken. Weer een afstandsschot. Nu van zo’n 20 meter. En opnieuw was doelman Bram Bonnes geslagen: 1-2. Gelukkig dacht Niel Wenneger dat ook te kunnen. Uit het niets produceerde hij schuin rechts voor de goal een schot, dat over de verbouwereerde Apeldoornse goalie bij de tweede paal net onder de lat in het doel verdween: 2-2. Een prachtige treffer.

Vijf minuten voor rust was Jouri Mensink zelfs nog dicht bij een voorsprong na een actie over links. Hij flitste langs de verdediging, maar de hoek was te moeilijk om de keeper te verschalken.

De tweede helft begon met Maarten Arendsen binnen de gelederen voor Rick Blokhuis. Ivo Grashof ging een linie naar achteren en Maarten moest voorin het spel verdelen.

Hoewel het spel niet geweldig was, kwam vrijwel alle dreiging wel van de Denekampers. Na vier minuten kopte Daan Sanders over uit een voorzet van Niel Wenneger. Kort hierna anticipeerde Jorg Schulte prima op een pass van Robur. Hij onderschepte de bal en stuurde Jouri Mensink op pad. De “Man of the Match” van de eerste twee thuiswedstrijden stuitte echter op de sluitpost van de gasten.

Halverwege de tweede helft kwam dan toch de verdiende voorsprong: Bauke Haarhuis speelde zich vrij op links en gaf een voorzet op spits Niel Wenneger. De latere “Man of the Match” controleerde de bal goed, kapte en drukte beheerst af: 3-2. Een paar minuten later had het overigens zomaar weer gelijk kunnen staan toen er in de Denekampse verdediging werd misgetast en de spits van Robur vrije doortocht had op het Denekampse doel. De bal werd langs Bram Bonnes gespeeld, maar gelukkig voor de thuisploeg kwam de bal op de paal en vervolgens in de handen van de doelman. Dit was echter - naar later bleek - het enige wapenfeit van de gasten in de tweede helft.

SDC’12 kreeg nog wel gelegenheid om de voorsprong verder uit te bouwen. Een voorzet van Bauke Haarhuis werd gemist door de keeper, waarna Jouri Mensink uit de draai op de paal schoot. En een minuut later was het Bauke Haarhuis die met een schot (of halve voorzet) de lat raakte. Een verre uittrap van doelman Bram Bonnes werd doorgekopt door Maarten Arendsen, waarna Jouri Mensink de bal ontfutselde van de verdedigers. Samen met Niel Wenneger kwam hij in de afronding helaas niet verder dan een corner.

Ondertussen werd er door trainer Gerard Bos nog twee keer gewisseld: Jamal Saïd maakte een kwartier voor tijd zijn opwachting ten koste van Bauke Haarhuis. En vijf minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd kwam Melle Zwiep voor Ivo Gashof binnen de lijnen.

Hoewel Robur et Velocitas er niet meer in slaagde een kans te creëren, was het soms toch wel dreigend en was het alle hens aan dek voor de Denekampers. Ze lieten zich het laatste kwartier te veel terugzakken, waardoor het de moeilijkheden over zichzelf afriep.

De laatste kans was voor Jouri Mensink. Hij zette goed druk op de verdedigers, veroverde de bal, maar slaagde er niet in om de voorsprong verder uit te bouwen.

Door deze overwinning stijgen de Denekampers naar de vierde plek met evenveel punten als TVC’28. Komende week wacht de lastige uitwedstrijd bij Overwetering, hoewel dat team door een onverwachte 5-0 nederlaag bij Vogido flink is gezakt op de ranglijst: van plek 2 naar plek 6. De mannen van Gerard Bos en Jacco Swier gaan ongetwijfeld proberen om Overwetering naar het rechterrijtje te dirigeren………..