1 - 1

Bon Boys 1 (zon)

Mannen, 1, 2e klasse J

14 oktober 2017 19:00

Zaterdag 14 oktober 2017. 'Crazy Saturday' bij SDC ’12 in Denekamp. Met als sportief toetje het een dag naar voren gehaalde duel tegen Bon Boys. Dus veel publiek en een prima sfeer. En qua weer een prachtige nazomeravond. Alle ingrediënten voor een heerlijke pot voetbal waren dus aanwezig. En dat werd het. De toeschouwers werden getrakteerd op een enerverend duel. Een hoog tempo, veel vloeiende aanvallen en verbeten duels. Eindstand: 1-1. Terecht ? Ja. Voetballend gezien en qua felheid waren de gasten net iets beter. De Denekampers hadden echter de meeste kansen. Toch zal het team uit Haaksbergen het meest katerige gevoel overhouden aan het duel. De gelijkmaker kwam namelijk pas in de extra tijd tot stand. Overigens schijnt SDC’12 daar patent op te hebben. In drie van de vier duels is er namelijk in blessuretijd gescoord.

Bon Boys kwam als medekoploper naar Denekamp. De promovendus uit Haaksbergen wordt momenteel door Berthil ter Avest van oefenstof voorzien. En de start is veelbelovend. Enkele jaren geleden werd de opwaartse lijn ingezet onder leiding van trainer Gerard Bos. Met hem promoveerde het naar de derde klasse.

Beide teams begonnen bijzonder gretig aan de wedstrijd. Er werd in een hoog tempo felle strijd geleverd. Met twee slachtoffers in het eerste kwartier. Beiden spelers van Bon Boys. De een met een enkelblessure, de ander met een ogenschijnlijk zware knieblessure. Pure pech, want van gemene overtredingen was absoluut geen sprake.

Hoewel Bon Boys het eerste half uur iets sterker was, stichtte de thuisclub het eerste gevaar. Halverwege de eerste helft bereikte Bauke Haarhuis vanaf links met een puike voorzet Ivo Grashof. Deze kopte de bal door, waarna Niel Wenneger de bal ineens met de binnenkant op doel schoot. Helaas. Net over.

Na 27 minuten werd Bon Boys in het zadel geholpen door een fout van doelman Bram Bonnes. Hij werd tot zijn ontzetting geconfronteerd met de felheid van de gasten. Hij controleerde een terugspeelbal, kapte zijn man uit, maar verkeek zich op de felheid van deze Tayfun Hazir. Hij wachtte net te lang met het wegwerken van de bal. Tayfun ontfutselde hem de bal en had vervolgens geen moeite om de bal in het lege doel te schuiven: 0-1.

Het gevolg was, dat de thuisploeg nog een tandje bijschakelde. Een hoog tempo, weinig ballen breed en met nog meer drive naar voren. Gevolg: een handvol goede mogelijkheden en kansen. Een kopbal van Jouri Mensink uit een voorzet van Niel Wenneger ging recht op de keeper af. Even later was het weer alle hens aan dek voor de verdediging van Bon Boys. Een corner van Rick Blokhuis leidde een scrimmage in, maar ook die leverde niet de gelijkmaker. En een schot van Bauke Haarhuis na een actie door het centrum ging maar net naast. Een paar minuten later was het de bijzonder gedreven spelende Daan Sanders, die op rechts door de Haaksbergse linies brak om de bal vervolgens terug te leggen op Bauke. Maar nu werd zijn schot geblokt. Dat gebeurde even later ook aan de andere kant, waar de defensie met de uiterst solide Jorg Schulte aan het hoofd de organisatie overigens goed op orde had. Ondanks het goede spel van de gasten werd er bijzonder weinig weggegeven.

Het laatste wapenfeit van de eerste helft kwam op naam van Joeri Mensink. Er werd weer eens gebruik gemaakt van zijn grootste kwaliteit: zijn snelheid. Gelanceerd in de diepte flitste hij langs zijn tegenstander. Hij stuitte echter op de sluitpost van Bon Boys, waardoor zijn team bij rust nog tegen een achterstand aankeek.

De tweede helft liet hetzelfde spelbeeld zien. Vooral voor trainer Gerard Bos en assistent Jacco Swier was dat een prettige constatering. SDC’12 had in geen van de voorgaande duels een goed niveau de gehele wedstrijd weten vast te houden. Dat was nu wel het geval. De wedstrijd bleef spannend en boeiend tot het laatste fluitsignaal van de arbiter uit Doetinchem.

Maarten Arendsen begon aan het tweede bedrijf als vervanger voor Mirko van der Zande. Dit had wat omzettingen tot gevolg, maar aan het wedstrijdbeeld was dat niet te zien. De Denekampse captain gaf overigens al wel snel zijn visitekaartje af: een vlammend schot uit de tweede lijn. Helaas ging het net over.

De wedstrijd bleef bijzonder attractief. Er werd flink druk gezet op de bal. De spelers gunden elkaar geen moment rust. En werd de bal veroverd, dan werd er meestal ook snel omgeschakeld. Ook nu was het Bon Boys, dat al deze facetten net iets beter uitvoerde. Ze wisten elkaar ook wat gemakkelijker te vinden, ook over grotere afstand. Maar de Denekampers waren, net als in het eerste deel, dreigender en dwongen meer af. Vooral de laatste 20 minuten liet de thuisploeg zien, dat het persé de gelijkmaker wilde forceren. Opnieuw een scrimmage, maar opnieuw zonder resultaat. Opnieuw een schot van Bauke Haarhuis, maar opnieuw geen goal. Het werd een prooi voor de keeper.

Na ruim een half uur spelen kwam de eerste kans voor Bon Boys. Een splijtende pass door het hart van de SDC-defensie zette de spits van de gasten vrij voor doelman Bram Bonnes. Laatstgenoemde won, zodat zijn team uitzicht hield op de gelijkmaker.

Rick Blokhuis verliet geblesseerd het veld en werd vervangen door Bjarn Thijert. Nog zo’n tien minuten te gaan. De druk op het doel van de bezoekers nam toe. Een schot van Daan Sanders, even buiten de 16, werd goed gepakt door de keeper. Een kopbal van Jorg Schulte uit een corner werd van de lijn gehaald en de rebound van Jouri Mensink werd door de goalie knap gepareerd. Drie minuten vóór het verstrijken van de officiële speeltijd kreeg Bon Boys nog een schietkans vanaf rechts, maar het schot ging voorlangs.

En terwijl menig supporter zich al leek neer te leggen bij een nederlaag, bleef de thuisploeg met een Duitse onverzettelijkheid doorknokken. En dat werd op het ultieme moment toch nog beloond. In de tweede minuut van de blessuretijd. Een perfecte voorzet van rechts door Niel Wenneger. Een perfecte kopbal van de hoog opspringende Daan Sanders. Doelpunt !!  1-1.

En in de “dying seconds” had het zomaar een driepunter kunnen worden. Dan was de sensatie helemaal compleet geweest. Jouri Mensink brak door op rechts en beëindigde zijn actie met een schot: net voorlangs. Direct hierna blies de scheidsrechter af.

Een wedstrijd klantenbinding, waarbij geen verliezers pasten. En dat gebeurde dus ook niet. De punten werden broederlijk verdeeld. Winnaar was het publiek.

Komend weekend opnieuw een thuiswedstrijd voor SDC’12. Nu uiteraard weer op zondag. Maar hopelijk met net zo veel publiek en eenzelfde passievolle pot voetbal.

Tegenstander is het Apeldoornse Robur et Velocitas, dat met 5 punten (1x winst + 2x gelijk + 1x verlies) terug te vinden is op plek 5. Vorig seizoen werd er uit in blessuretijd met 1-0 verloren. Thuis werd er met 2-0 gewonnen.

Wanneer de Denekampers dezelfde verbetenheid aan de dag weten te leggen als afgelopen zaterdag, dan kan het duel met vertrouwen tegemoet worden gezien.