Datum

1 oktober 2017 14:00

Accommodatie

Onbekend

SDC’12 is er in de eigen thuishaven tegen medekoploper Columbia niet in geslaagd een passend vervolg te geven aan de eclatante zege een week eerder tegen het Apeldoornse WSV. Hoewel de Denekampers prima uit de startblokken kwamen, was het de ploeg uit Apeldoorn dat na 20 minuten tegen de verhouding in op voorsprong kwam. Daarna kwam de wedstrijd wat meer in evenwicht gevolgd door een zeer rommelige tweede helft, waarin beide teams twee keer scoorden. Hoewel SDC’12 een punt had verdiend, stond het dus na 90 minuten wel met lege handen: 2-3.

SDC’12 begon sterk aan de wedstrijd met veel druk naar voren en vaak goed combinatievoetbal. De gasten uit Apeldoorn kwamen er eigenlijk niet aan te pas. De Denekampers wisten ook voldoende kansen te creëren voor de openingstreffer. Zo kwam goudhaantje Jouri Mensink al in de derde minuut uit een “corner-ingooi” van Daan Sanders oog in oog met de doelman van Columbia, maar kon hij van dichtbij de bal niet het beslissende zetje meegeven. Drie minuten later werd er wel gejuicht: Niel Wenneger bracht met een verre bal Bauke Haarhuis op links in stelling. Laatstgenoemde controleerde de bal uitstekend en haalde verwoestend en doeltreffend uit. Maar helaas ….. buitenspel. Kort hierna werd Jouri Mensink op links weggestuurd. Hij haalde de achterlijn, wilde een medespeler bedienen, maar dat werd verijdeld door de keeper. En ook een fraai opgezette aanval van Daan Sanders en Niel Wenneger leverde niet het gewenste resultaat op. Eerstgenoemde schoot over.

Het moge duidelijk zijn: het initiatief lag bij de thuisclub en de gasten konden alleen maar tegenhouden. Maar, zoals zo vaak ……… als je het overwicht niet in doelpunten weet om te zetten, valt de goal aan de andere kant. Een lesje in effectiviteit heet dat. Na 20 minuten een aanval van Columbia over rechts. Een diepe bal, afgevlagd voor buitenspel. Maar …….. de scheidsrechter uit Enschede oordeelde anders en liet doorspelen. Vrij voor de Denekampse goalie legde de aanvaller de bal breed op Jordy Weijland, die vervolgens moeiteloos de bal in het lege doel prikte: 0-1. Een domper.

Het wedstrijdbeeld veranderde op slag. Het overwicht van SDC’12 verdween en de wedstrijd kwam meer in  balans. Een minuut na de openingstreffer had het ook zomaar 0-2 kunnen staan na een soortgelijke actie, maar dan over links. Keeper Bram Bonnes kon echter nog net met de voet redding brengen.

Na een half uur spelen waren de gastheren dicht bij de gelijkmaker. Ivo Grashof veroverde de bal, bediende captain Maarten Arendsen op maat, die op zijn beurt de achterlijn haalde en van links met een hoge voorzet de mee opgekomen Daan Sanders wist te bereiken. Zijn strakke kopbal ging echter over het doel. En in blessuretijd verraste Maarten Arendsen bijna de Apeldoornse defensie door de bal uit een corner van Niel Wenneger met een hakje achter het standbeen langs bij de eerste paal binnen te werken. Helaas voor SDC’12 stond daar een verdediger, die zijn werk goed deed. Geen doelpunt dus.

De tweede helft was qua niveau beduidend minder dan de eerste helft. Met name de thuisploeg speelde onherkenbaar. Het was slordig en grossierde in onnodig balverlies. Het gevolg was een rommelig duel. De eerste 20 minuten viel er niets noemenswaardigs op te tekenen. De laatste 25 minuten kende echter nog een redelijke amusements-waarde. Niet door het vertoonde spel. Wel door de vier doelpunten.

In de 65e minuut begon Daan Sanders aan een lange rush langs de lijn. Na een 1-2-tje met Niel Wenneger haalde hij de achterlijn en zette de bal voor. Die kwam echter op de arm van een verdediger. Strafschop ! Jouri Mensink drukte beheerst af: 1-1.

Trainer Gerard Bos bracht Jori Oude Elferink voor Jan ter Steege.

Vervolgens waren het twee spelhervattingen, die binnen 5 minuten de nederlaag van SDC’12 inluidden: in de 70e minuut een vrije trap van 25 m, die bij de tweede paal omhoog werd gekopt. Doelman Bram Bonnes kreeg de bal vervolgens niet onder controle en dat werd direct afgestraft: 1-2. En vier minuten later opnieuw een vrije trap. Nu van ca 20 m. Een klusje voor specialist Jordy Weijland. En dat deed hij met verve. Via de onderkant van de lat belandde de bal voor, op of achter de lijn. Discussie was niet nodig, want Rick van Lohuizen was er als de kippen bij om alle twijfel in de kiem te smoren: 1-3.

En hoewel de mannen van Gerard Bos en secondant Jacco Swier duidelijk aangeslagen waren, zochten ze met de moed der wanhoop toch nog de aanval. En zowaar …… er kwam dreiging. Er was tot de 1-3 nog niets gecreëerd, maar in de resterende tijd kwamen er zelfs vier (halve) kansen. Eerst raakte Joeri Mensink de bal verkeerd na een voorzet van links. Even later werd hij weer aangespeeld in de 16 en was hij wel succesvol. Beheerst rondde hij de aanval af: 2-3. Nog acht minuten èn de nodige minuten blessuretijd te gaan. Nog twee kansen volgden: een schot van Niel Wenneger ging net voorlangs en een kopbal van Rick Blokhuis uit een corner ging net over. Helaas. Lege handen. Columbia kon alle punten meenemen naar Apeldoorn. De gehele wedstrijd overziend zou een remise zeker op zijn plaats geweest zijn.

Komende zondag gaat SDC’12 in Tubbergen op bezoek bij TVC’28. Noaberkracht tegen noaberkracht. TVC’28 was in de nacompetitie van het vorig seizoen in een dubbele ontmoeting nog de tegenstander van SDC’12. Na een 1-1 gelijkspel thuis trokken de Tubbergenaren aan het langste eind met een 3-2 overwinning voor eigen publiek, hoewel het er toen lang naar uitzag, dat de Denekampers de winst over de streep zouden trekken. Het mocht echter niet baten voor TVC’28. Het degradeerde alsnog.

Het team uit Tubbergen is het seizoen met wisselend succes begonnen: thuis werd er met 2-2 gelijk gespeeld tegen Vogido, maar afgelopen zondag pakte het bij Achilles’12 met 2-4 de volle buit.

Wedstrijdstatistiek:

20 min.        :    0-1  Jordy Weijland

64e min.       :    1-1  Jouri Mensink

70e min.       :    1-2  Jordy Weijland

74e min.       :    1-3  Rick van Lohuizen

93e min.       :    2-3  Jouri Mensink