70'

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 4e divisie G

6 mei 2017 14:30

Rutgers, J.

Zaterdag 6 mei hebben wij onze laatste competitiewedstrijd gespeeld. Tegenstander VV Emmen O17-1. Op het moeilijk te bespelen veld werd er om 14:30 uur afgetrapt. Het sportpark zelf zag er prima uit, pal gelegen naast het stadion van FC Emmen.

Vanaf het fluitsignaal is het duidelijk dat wij de betere voetballende ploeg zijn. Echt grote kansen worden er niet gecreëerd door ons, omdat we te onnauwkeurig zijn in de passing. Ook winnen wij niet zoveel 2e ballen en blijft Emmen met name gevaarlijk in de omschakeling en gokken ze op foutjes van ons. In de 20e minuut weet Mick Postma de bal breed te leggen op Tom Blokhuis en hij schiet de bal geweldig in de kruising vanaf een meter of 25. Normaal moeten wij doordrukken en op zoek gaan naar de 0-2 maar we beginnen mee te gaan in het spel van de tegenstander.  De rechtsbuiten weet dan ook te profiteren en schiet de 1-1 binnen. In de 30e minuut weten wij een voorzet niet goed weg te werken en schieten ze ook nog de 2-1 binnen. Vlak voor rust speelt Daan de bal in de loop bij Mick Postma en hij weet na een actie de bal op goal te schieten. De keeper kan zijn schot niet keren en zo staat het 2-2.

In de 2e helft is het niveau van de wedstrijd niet veel beter dan de 1e helft. Na een handsbal in de 16 meter krijgen wij een penalty tegen. Deze wordt geweldig gestopt door onze keeper Bas. Gelukkig weten wij na een mooie aanval over links nog wel de 2-3 te scoren. Daan geeft de bal heerlijk voor en Mick Postma maakt zijn 2e van de middag.

Eindstand 2-3. Zo weten wij het seizoen goed af te sluiten en eindigen wij op een prima 6e plaats in de 4e divisie landelijk!