SDC '12 JO17-1JM

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 4e divisie G

25 maart 2017 15:15

Khalifa, O.

Afgelopen zaterdag stond alweer de 18de wedstrijd van het seizoen op het programma. De tegenstander was ditmaal het sterke Longa'30 uit Lichtenvoorde. De vorige wedstrijd tegen Longa eindigde in een 2-1 nederlaag. Die wedstrijd waren we zeker niet de mindere partij, ondanks het verlies. Het was voor ons dus duidelijk dat er wel degelijk mogelijkheden waren om dus punten mee naar Denekamp te nemen. Longa'30 stond en staat tevens op een hoge 2de plaats. De wedstrijd trapte af. Het spel kon van onze kant maar niet van de grond komen en we leden dus ook (te)veel onnodig balverlies. We creëerden bijna geen kansen waardoor de wedstrijd nou niet zozeer leuk was om te bekijken. Mick Bos pakte overig nog een gele kaart na het (belachelijk) hard natrappen van een tegenstander! De gele kaart was gelukkig aangezien het zomaar rood had kunnen zijn! De eerste helft liep alweer tot zijn einde zonder ook maar al te veel kansen voor beide partijen. We gingen dus ontevreden de rust in door het matige spel dat we vertoonden. In de rust kwam Daan er overigens in voor Thijs Weusthof. De tweede helft trapte af en we wisten dat er nog mogelijkheden waren voor het behalen van punten. Bijna de gehele tweede helft was Longa echter de betere ploeg. Ze creëerden erg veel kansen! Zo werd een terecht doelpunt van Longa afgekeurd aangezien de scheidsrechter er niet van uit ging dat de bal de lijn gepasseerd had, alhoewel later uit de reacties van onze eigen spelers bleek dat de bal wel degelijk over de lijn was geweest. Het geluk was ditmaal dus wederom aan onze kant! Longa bleef maar kansen creëren, maar het lukte ze niet om te scoren. Zo kregen ze twee open kopkansen die beiden over werden gekopt en belandde een 1-op-1 kans voor Longa na een redding van Bas op de paal. Overigens kwamen Willem en Jordis nog in het veld. Willem kwam voor Naud in de 58ste minuut in het veld en Jordis in de 65ste minuut voor Derk. Ondanks de overhand van Longa wisten we uit één enkele kans te scoren! De voetbalregel geldt nou eenmaal: "Als je hem zelf niet maakt doet je tegenstander dit wel." Het lukte Longa dus niet te scoren ondanks de vele kansen. Zo wisten we te scoren! Na balverlies van een verdediger van Longa konden we het spel verplaatsen en wist Mick Bos de invaller Jordis diep te sturen! Deze wist de bal zeer koelbloedig in de verre hoek te plaatsen! Dit gebeurde in de 78ste minuut en hierdoor was de wedstrijd zo goed als beslist! De vreugde bij het doelpunt was zo groot dat zelfs de trainer/coach het veld op rende! Zo eindigde de wedstrijd dus ook in een onterechte maar zeer gewenste 0-1 overwinning!

Aankomende zaterdag, op 1 april, spelen we thuis om 14:30tegen Rohda Raalte JO17-1.