... (schot)

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 4e divisie G

18 maart 2017 14:30

Huiskes, A.J.

V.V. Heerenveen O17-1 was afgelopen zaterdag de tegenstander op sportpark De Molendijk in Denekamp.
Vanaf het fluitsignaal werd duidelijk hoe de Friezen speelden. In een zeer compacte 5-2-3 formatie, terug gezakt op eigen helft en puur spelend op de counter. Gezien de snelle en behendige aanvallers van Heerenveen is dit te begrijpen maar of de overige spelers zich nu goed kunnen ontwikkelen in de O17-1 is maar de vraag.
Wij domineerden (meer balbezit) dan ook de gehele 1e helft en hadden de wedstrijd onder controle. Aan beide kanten werden er niet veel kansen gecreëerd. Thijs W werd een aantal keren gevaarlijk aan de rechterkant en Mick Bos kon in een bijna 1 op 1 situatie scoren maar dit schot belande niet tussen de palen. In de 25e minuut scoorde Mick Postma op aangeven van Dirk de verdiende 1-0. Heerenveen was ook een paar keer gevaarlijk en schoot nog rakelings voorlangs in een omschakel moment. Met nog 10 seconden te spelen in de 1e helft dachten wij met een 1-0 voorsprong te gaan rusten. Onze verdediger probeerde het voetballend op te lossen maar verloor de bal en helaas profiteerde Heerenveen hiervan, 1-1. Er mocht niet meer afgetrapt worden, want het was direct rust.
De 2e helft was het spelbeeld niet veel anders. Echter waren wij niet meer zo scherp als de eerste helft en hadden wij te vaak en te snel balverlies. We konden nu de 'muur' van Heerenveen niet doorbreken. Na 2 keer balverlies (50e minuut en 65e minuut) kwam Heerenveen er razend snel uit en scoorden ze beheerst! 1-2 en 1-3. Ook wij hadden nog kansen op de 2-2 en 2-3 maar de inzet van Mick Postma, boog balletje over de keeper, ging net naast en de vrije bal van Tom redde de keeper maar wij waren net niet attent genoeg om in de rebound te scoren. In de 70e minuut kwamen wij terug in de wedstrijd door een geweldige goal van Wietse, afstandsschot van zo'n 25 meter. We probeerden met lange ballen nog gevaarlijk te worden maar Heerenveen besliste in de 78e minuut de wedstrijd door 2-4 te maken. Een zeer effectief Heerenveen wint en neemt de 3 punten mee naar Friesland.
Zaterdag weer nieuwe ronde en nieuwe kansen in de 4e divisie waar de onderlinge verschillen klein zijn. We gaan dan op bezoek bij de nummer 2, Longa '30 O17-1 uit Lichtenvoorde. Aftrap 15:15 uur.