SDC '12 JO17-1JM

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 4e divisie G

11 maart 2017 16:30

Krans, H.

Afgelopen zaterdag speelden we tegen HZVV uit Hoogeveen. Een sterk elftal en tevens een directe concurrent. HZVV bevond en bevind zich op de 5de plaats in het klassement. De thuiswedstrijd in Denekamp eindigde in een prima 2-1 overwinning voor ons, dus het was duidelijk dat er kansen waren om de drie punten naar Denekamp te halen. We wisten echter wel dat het een lastige wedstrijd zou worden. Het late tijdstip van 16:45 hielp ook niet zozeer mee. De wedstrijd begon. HZVV begon erg fanatiek aan de wedstrijd en zette ons onder hevige druk waardoor we moeilijk ons eigen voetbal konden spelen. De eerste minuten waren dus ook voor HZVV. We wisten echter dat het voor de tegenstander moeilijk zou zijn om deze hoge druk lang vol te houden waardoor ze op een gegeven moment ook iets begonnen terug te zakken. Er ontstond meer ruimte waarna we meer ons eigen spel konden gaan spelen. De eerste grote kans was echter wel voor HZVV. Na balverlies was er ruimte voor een voorzet die bij de spits aankwam. Deze stond zo ongeveer 5 meter van het doel af, maar schoot de bal door de stuiter hoog over. Een gelukje aan onze kant. We kwamen beter in de wedstrijd en zo ontstond ook onze eerste echte kans. Na een opbouw kreeg Jarrin de bal mee en kwam oog in oog met de keeper te staan. De keeper maakte het doel echter goed klein waardoor Jarrin de bal op hem schoot. Helaas een gemiste kans om de 0-1 te pakken. Overigens kwam Wietse in de 20ste minuut in het veld voor de geblesseerd uitgevallen Daan. De wedstrijd kon vervolgens alle kanten op gaan, maar het lukte HZVV om het eerste doelpunt te maken. Na een verkeerde pass van onze keeper Bas werd er balverlies geleden waarna de spits van de tegenstander een vrije schietkans kreeg. Deze keer maakte hij het wel af en zo werd het in de 37ste minuut 1-0 voor HZVV. Vervolgens floot de scheids af voor rust en gingen we balend de kleedkamer in. Vervolgens begon de tweede helft en wisten we dat er een mogelijkheid was om punten te pakken. In het grootste deel van de tweede helft gebeurde er echter weinig. Beide ploegen creëerden weinig tot geen grote kansen. Vervolgens vonden er aan onze kant ook enkele wissels plaats. Zo kwam in de 52ste minuut Derk in het veld voor Mick Bos en kwam Jordis er in de 72ste minuut in voor de geblesseerd uitgevallen Willem. Het einde van de wedstrijd naderde en er ontstonden meer ruimtes. Vervolgens lukte het ons dan ook om de gelijkmaker te maken! De ingevallen Jordis kreeg de bal en stiftte de bal op fraaie wijze over de verdediging van HZVV heen. Mick Postma kon reageren op de bal en was net op tijd bij de bal om deze voorbij de keeper te tikken. De hoek was moeilijk maar het lukte hem alsnog om de bal af te maken! 1-1 in de 77ste minuut! Na dit doelpunt werd er wederom door beide ploegen vrijwel niks meer gecreëerd. Het einde van de wedstrijd naderde en de scheids floot dan ook (te vroeg) af. De volle 80 minuten waren echter nog niet gemaakt en werd een mogelijke kans op een overwinning dus omzeep geholpen. Een 1-1 uitslag was echter, gebaseerd op het wedstrijdverloop, een terechte uitslag.

Volgende week, zaterdag aanstaande, spelen we om 14:30 thuis tegen Heerenveen JO17-1.