Onder 17 zaterdag, JO17-1, 4e divisie G

4 februari 2017 14:30

Beckers, D.

SDC'12 JO17 1 - DZOH JO17 1

Na een aantal weken rust te hebben gehad was het weer tijd voor de eerste competitiewedstrijd na de winterstop. De tegenstander voor deze wedstrijd van afgelopen zaterdag was het sterke DZOH JO17-1 dat zich op een tweede plek op de ranglijst bevond. We hielden de vorige wedstrijd tegen dit team in ons achterhoofd, een pijnlijke 3-0 nederlaag, en wisten dat we, als we op ons normale niveau zouden spelen, de drie punten in Denekamp zouden kunnen houden. De wedstrijd trapte om half 3 af. Meteen vanaf het begin van de wedstrijd zaten we er goed boven op. We waren het grootste deel van het begin van de eerste helft de betere partij alhoewel we nog weinig creëerden. Soms maakten we nog wat domme persoonlijke fouten, zoals het geven van een domme pass of het maken van een verkeerde keuze, maar dit heeft gelukkig geen grote gevolgen gehad. In de 23ste minuut werd het eerste doelpunt aan onze kant dan ook gemaakt. Uit een goede voorzet van Dirk vanuit een corner lukte het de tegenstander niet de bal weg te krijgen en belandde deze vervolgens ook in het eigen doel van DZOH. Een ongelukkig eigen doelpunt voor DZOH, maar een zeer gelukkig doelpunt voor ons (1-0)! Na dit openingsdoelpunt creëerden we steeds meer kansen en zo werd ook al gauw, in de 32ste minuut, de 2-0 gemaakt. Na een mooie opbouw kreeg Naud (op zijn verjaardag!) de bal en gaf een mooie steekpass op Mick Bos die vervolgens de bal sterk binnenschoot (2-0)! Erg snel na dit doelpunt kwam ook de 3-0. Na een prachtige pass van Derk kreeg Thijs Weusthof de kans om te scoren en hij liet deze kans dan ook niet liggen (34ste minuut)! We gingen de rust vervolgens tevreden en zelfverzekerd in met een 3-0 voorsprong. In de tweede helft waren we wederom de betere partij. Zo lukte het ons zelfs ook de 4-0 te maken. Na een mooie actie van opnieuw Derk kreeg Mick Bos de kans om zijn tweede van de wedstrijd te maken. Hij verzilverde deze kans en zo werd het in de 50ste minuut dan ook 4-0! We begonnen na deze 4-0 voorsprong meer in te zakken en creëerden vervolgens ook minder kansen. Na een ongelukkige voorzet van DZOH lukte het ze dan ook om vrij binnen te kunnen koppen. Een onnodig tegendoelpunt in de 61ste minuut leidt dan ook tot de 4-1. Vervolgens kwam Tom er nog in voor Thijs Weusthof, ook in de 61ste minuut en in de 65ste minuut kwam Wietse in het veld voor Willem. Beiden hadden een sterke wedstrijd gespeeld. In de 68ste minuut maakten we ook nog de 5-1. Na een pass van Wietse kreeg Daan de kans om van ver uit te halen. Vervolgens raakte Daan de bal heerlijk en zo vloog deze dan ook in de verre hoek, een prachtige goal! Na dit doelpunt was de wedstrijd zo goed als gespeeld en lukte het beide teams niet om veel open kansen te creëeren. Jordis kwam er overigens in de 70ste minuut nog in voor Derk. In het laatste deel van de wedstrijd gebeurde er dan ook vrij weinig. De eindstand bleef dan ook hangen op een prima 5-1 overwinning! Iedereen was natuurlijk zeer tevreden met dit behaalde resultaat!

Aankomende zaterdag spelen we om 11:00 een uitwedstrijd tegen koploper Be Quick'28 JO-17 1.