Verlies in Zwolle bij koploper Be Quick '28 O17-1

SDC '12 JO17-1JM

Onder 17 zaterdag, JO17-1, 4e divisie G

4 maart 2017 11:00

Vermeulen, W.C.K.

De laatste competitiewedstrijd werd gespeeld op zaterdag 4 februari tegen DZOH. Er werd toen knap met 5-1 gewonnen van de nummer 2. Na een periode van vakantie, winterse omstandigheden en carnaval moesten wij een maand later, zaterdag 4 maart, weer aan de bak. Koploper en bij uitstek titelkandidaat Be Quick '28 O17-1 uit Zwolle was de tegenstander.
In de beginfase van de wedstrijd nam Be Quick '28 het initiatief op het geweldige sportcomplex naast het stadion van PEC Zwolle. Ze speelden goed positiespel in een hoog tempo. Al na 3 minuten wist de centrale verdediger in te schuiven en zette een goede combinatie op met zijn medespeler, hij kreeg de bal terug net voor de 16 meter en wist goed binnen te schieten, 1-0. Kort hierna werd de aanvaller van Be Quick in de diepte gestuurd, wij dachten aan buitenspel, maar de scheidsrechter liet doorspelen en de aanvaller wist de bal over de goal te werken. Na 10 minuten kregen wij wat meer controle over de wedstrijd en wisten via de omschakeling een aantal keren er gevaarlijk uit te komen. Jarrin wist via diverse schijven de 16 meter van de tegenstander te bereiken en schoot met links in de handen van de keeper. Ook werd Mick Bos nog de diepte ingestuurd en kwam één op één met de keeper, zijn schot ging helaas net langs de goal. Ook Thijs Weusthof was nog gevaarlijk, hij kwam via een goede actie uit bij de achterlijn maar wist de bal niet terug te leggen op de inkomende medespelers. Be Quick bleef ook gevaarlijk, met name via de zijkanten. In de 28e minuut kwam er voorzet via rechts en deze werd helaas door onze eigen verdediger in eigen goal gewerkt, 0-2. Een ongelukkige achterstand maar op basis van balbezit was dit wel verdiend voor Be Quick '28.
In de 2e helft namen wij meer het initiatief en hadden dan ook meer balbezit. Er werden de 2e helft niet veel kansen gecreeërd. Be Quick '28 was een paar keer gevaarlijk maar het lukte ze niet om te scoren. Wij hadden ook diverse mogelijkheden. Vrijebal van Dirk werd gered door de goede keeper van de tegenstander (ex keeper van Vitesse, en huidige keeper van het Nederlandse zaalvoetbalelftal O17). Ook draaide Tom nog een mooie vrijebal binnen de 16 meter maar deze kon net niet binnen gewerkt worden.
Helaas bleek de ruststand ook de eindstand. Al met al was het voetballend best aardig en met een beetje geluk/scherpte/juiste keuzes maken had er meer in gezeten.
Volgende week gaan wij op bezoek bij HZVV uit Hoogeveen. Aftrap is om 16:30 uur.

Foto's Be Quick '28 O17-1 tegen SDC '12 O17-1, klik hier!