Onder 17 zaterdag, JO17-1, 4e divisie G

10 december 2016 14:30

Kruimelaar, M.J.H.

SDC'12 JO17 1 - Excelsior JO17 1

Vorige week zaterdag speelden we de 13e wedstrijd van het seizoen, dit was tevens de laatste wedstrijd voor de winterstop. De tegenstander was dit maal het zeer sterke Excelsior JO17-1. We wisten direct dat het een lastige wedstrijd zou worden, aangezien we de vorige keer met 1-1 gelijk hadden gespeeld. Na de afgelopen twee matige uitslagen was het noodzakelijk dat we weer eens 3 punten gingen halen! We begonnen de wedstrijd dan ook meteen goed. Al in de 1ste(!) minuut wisten we de 1-0 te maken. Het was Thijs Weusthof die na een goeie actie en voorzet van Mick Postma te bal binnen wist te schieten. Dit was overigens zijn eerste competitiedoelpunt! Na het zeer sterke begin ging het al snel weer mis. Excelsior zette veel druk en kreeg een corner. De bal draaide af en werd in de kluts binnen geschoten door een speler van Excelsior. Helaas werd het dus al in de 4de minuut 1-1. In het verdere verloop van de eerste helft was het vooral Excelsior dat ons onder druk zette. Het lukte ons niet hier goed onder uit te voetballen. Excelsior creëerde daarnaast ook niet veel, waardoor we met een 1-1 stand de rust in gingen. De 2de helft begon met weinig kansen voor beide ploegen. In de 52ste minuut kwam Derk in het veld voor Thijs Weusthof. In de 59ste minuut ging het mis. Excelsior begon sterk te voetballen waarna ze op ongelukkige wijze de 1-2 maakten... Vervolgens wist de zeer sterke en technische spits van Excelsior na een mooie solo de bal af te leggen en hierdoor werd het ook 1-3. Dit gebeurde in de 63ste minuut. Kort na dit doelpunt kwam Naud in het veld voor Willem, vervolgens in de 65ste minuut ook Jordis voor Tom en vervolgens kwamen Thijs Platvoet en Kay ook nog in het veld voor Dirk en Mick Bos. Dit was in de 70ste minuut. De tweede helft verliep dus matig voor ons. We leden veel onnodig balverlies en hierdoor lukte het ons weinig te creëren. Vervolgens wist Excelsior ook nog in de 73ste minuut de 1-4 te maken, wat dus tot grote teleurstelling leidde. De wedstrijd was dus gespeeld. Excelsior wist op een terechte wijze met 1-4 te winnen, wat helaas een grote teleurstelling was voor ons.

Dit was de laatste wedstrijd voor de winterstop. De eerstvolgende competitiewedstrijd wordt pas weer gespeeld op 11 februari, wanneer de tegenstander het sterke Be Quick is. Deze uitwedstrijd start dan om 11:00 uur.

Overigens zijn we met team en de leiding naar de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax geweest. Een aantal spelers mochten hier ook de vlaggen zwaaien. FC Twente wist gelukkig wel op spannende wijze met 1-0 te winnen! Iedereen alvast hele fijne feestdagen en een gezond en sportief 2017!!