Hoofdsponsors

Donne Kamphuis geselecteerd door KNVB

16 april 2024 9:00


Afgelopen dinsdag bereikte ons het mooie nieuws dat Donne Kamphuis is geselecteerd door de KNVB. Onlangs heeft ze een tweetal testmomenten overleefd en nu behoort ze tot de definitieve selectie van de KNVB MO-13 Future Noord/Oost.

IMG-20240415-WA0003.jpg

Donne speelt haar wedstrijden dit seizoen in JO12-1. Voor volgend seizoen heeft ze al een zeer fraaie transfer op zak. Ze gaat SDC’12 verruilen voor SV Meppen. Hier zal ze in de U15 Nachwuchsteam (Emsländerinnen) spelen. Kortom, alle reden om haar op te zoeken voor een kort interview. 

Donne, van harte gefeliciteerd met jouw uitverkiezing. Hoe gaat het aanstaande avontuur er uit zien? 
“Voor nu ben ik tot aan de zomervakantie ben ik geselecteerd. Dit houdt in dat ik train bij de KNVB en dat er wedstrijden en toernooien gespeeld worden waar de trainers van de KNVB selecteren  wie er spelen. Voor de allereerste wedstrijd die er gepland staat, eind april, mag ik al meedoen. Daar  ben ik heel blij mee en ga mijn best doen voor meer.”  

Gaaf! Ben je al veel 'bezig' met voetbal? “Heel erg. Voetbal is gewoon mijn lust en leven, maar heb ook veel plezier in wat ik doe.”  

Hoe vind je het bij SDC'12?
“Heel leuk! Ik vind het een mooie club met passie voor voetbal en waar je je goed en met plezier kunt ontwikkelen.”  

Volgend seizoen maak je de stap naar SV Meppen. Heb je al zin in deze uitdaging? “Ik heb er heel veel zin in en ik kom steeds een stapje dichterbij om mijn doel te bereiken.”  

Wat is jouw doel/droom op voetbalgebied?
“Ik heb de droom om profvoetbalster te worden en mijn debuut maken in het grote Oranje.”  

Heb je ook een voorbeeld speelster-speler / idool?
“Nee, niet echt. Ik houd er gewoon van om voetbal te kijken en te spelen.”

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!