Hoofdsponsors

Vriendenkring SDC ’12 benoemd tot ‘Lid van Verdienste’ SDC ’12

24 juni 2023 15:00


Op vrijdag 23 juni jl. werd er door (het bestuur van) SDC ’12 afscheid genomen van de Vriendenkring SDC ’12.
Er was door de organisatie bestaande uit Noortje Bellucci, Roger Blaauwgeers, Herman Harms, Jeroen Schasfoort en Bjorn Schulte bij de IJsclub op ’t Goor een afscheidsbijeenkomst georganiseerd.

Afscheid_Vriendenkring_4.jpg

De in 1966 als Supportersvereniging DOS ’19 opgerichte vereniging veranderde in 1971 van naam, namelijk in Vriendenkring DOS ’19 en na de fusie van DOS ’19 met Sportclub Denekamp in 2012 in Vriendenkring SDC ’12.

De doelstelling was in 56 jaar altijd hetzelfde gebleven en dit was het stimuleren van het actieve voetbal o.a. door het doen van bijdragen aan toernooien, kleding aanschaf, jubilea en feestavonden en het organiseren van activiteiten voor de leden van de vereniging buiten het actieve voetbal om.
Tevens bracht de Vriendenkring sinds 1977 het clubblad ‘Dosklanken’ uit, wat na de fusie veranderde van naam in ‘Vriendenblad SDC ‘12’.

Door maatschappelijke veranderingen werd de inbreng van de Vriendenkring steeds geringer.
Ondernemers hebben, naast het clubblad, meerdere mogelijkheden om de club (financieel) te steunen. Social media is steeds meer het communicatiemiddel naar buiten geworden, waardoor de invulling van het clubblad steeds lastiger werd.
Ook werd het bestuur van de Vriendenkring steeds ouder en nieuwe vrijwilligers vinden, om zitting te nemen in de Vriendenkring, moeilijker.
Vandaar dat het bestuur van de Vriendenkring in 2022 besloot haar activiteiten te beëindigen.

Tijd dus voor het bestuur van SDC ’12 om de leden van de Vriendenkring op vrijdag 23 juni jl. in het zonnetje te zetten en te bedanken voor hun vele werk en (financiële) steun aan de club.
Tijdens een gezellig samenzijn bij de IJsclub in Denekamp werden de V.K.’ers, onder het genot van een hapje en drankje, door Roger Blaauwgeers toegesproken met een dankwoord.

Na het dankwoord kwam voor de aanwezige Vriendenkring SDC ‘12-leden de grote verrassing dat zij als groep tot ‘Lid van Verdienste’ werden benoemd van voetbalclub SDC ’12.
Het bijbehorende speldje werd namens het bestuur van SDC ’12 door Roger Blaauwgeers, Noortje Bellucci en Patrick Vollenbroek overhandigd aan:
Jan Waanders, Harrie Schiphorst, Gerard Veldhuis, Hans Masseling, Bert Kroeze, Bjorn Schulte en Rob Veldhuis.
Piet Jager en Ruud Schulte waren niet aanwezig en zullen e.e.a. later alsnog thuis overhandigd krijgen.

Al met al een gezellige avond waar veel over vervlogen en vroegere tijden werd gepraat en er veel dank was voor de benoeming tot ‘Lid van Verdienste’ en daarmee ook de waardering die de (oud-)leden van de Vriendenkring ontvingen.

Afscheid_Vriendenkring_17.jpg

Afscheid_Vriendenkring_19.jpg

BS/PBJ

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!