Internationale voetbalavond bij SDC ‘12 - SDC '12

Hoofdsponsors

Internationale voetbalavond bij SDC ‘12

25 mei 2023 12:00


Dinsdagavond 23 mei jl. werd om 18.15 uur op het hoofdveld de eerste internationale wedstrijd van een meisjesteam uit Cornwall ooit, afgetrapt. Zij speelden een “interland” over 2 x 30 minuten tegen de meisjes van SVO Twickel Delden (een samenwerking tussen SV Delden en Rood Zwart op het gebied van dames- en meisjesvoetbal).

En hoewel de dames uit Delden de zaterdag ervoor afgetekend kampioen geworden waren in hun competitie, moesten ze toch al gauw inzien dat er vandaag niet veel te halen viel. Uiteindelijk werd de uitslag 10-0 in het voordeel van de meisjes uit Cornwall, die niet alleen fysiek, maar technisch domweg beter waren. Er was er zelfs één bij die volgens de trainer van SVO Twickel zo goed was, “daar gaan we nog wel meer van horen in de toekomst”.

Tegelijkertijd startten op twee andere velden de onderlinge wedstrijden van JO13, met deelname van zowel JO13-1 als JO13-2. Waar JO13-2 zich in de eerste twee wedstrijden kranig verweerde tegen de soms oudere en vaak fysiek veel sterkere spelers, was de pijp in de laatste wedstrijd leeg en werd het team overlopen. Geen schande, en vooral: wat een ervaring! Onze JO13-1 ging het precies omgekeerd: in de eerste wedstrijd was het nog even wennen aan het kleinere veld en (vooral) aan de intensiteit en de duelkracht van de Engelse tegenstanders, toen ze dat een keer door hadden werd er uitstekend meegespeeld en goede resultaten behaald. Het credo “blijf uit de duels en blijf voetballen” leverde dus resultaat op.
Goede resultaten behaalde ook Vorwärts Nordhorn U13: zij lieten zien waarom zij dit jaar een van de sterkste (misschien wel het sterkste) U13-teams in een groot gebied rondom Nordhorn zijn: in hun competitie staan ze op het punt kampioen te worden en ook de bekerfinale is bereikt. In Denekamp lieten ze zien waarom dat zo is, een uitstekend team met ook individueel goede spelers.

Dan onze JO15-1. Zij wisten van te voren dat ze het lastig zouden gaan krijgen, de leeftijdsgrenzen in Engeland liggen net iets anders dan bij ons, waardoor ze geconfronteerd werden met soms net iets oudere spelers, die technisch ontzettend goed konden voetballen en daarnaast over een gigantische intensiteit en duelkracht beschikken. In 4x20 minuten was de uitslag uiteindelijk 0-12, waarbij na de wedstrijd de opmerking werd gemaakt dat zelfs FC Twente/Heracles JO15 het tegen deze tegenstander lastig gehad zou hebben.

Dat de Engelsen zulke sterke teams kunnen samenstellen komt door hun intensieve scouting: al vanaf augustus worden er elk weekend wedstrijden bekeken en worden de selecties samengesteld, die vervolgens vanaf april met elkaar gaan trainen. Dit resulteerde dus in goede resultaten van de in totaal 74 Engelse spelers/speelsters, nu verdeeld over 5 teams, maar in de competitie uitkomend voor maar liefst 28 verschillende verenigingen. Dit weekend gaan ze hun talenten laten zien op het internationale toernooi in Ibbenbüren, als je wilt weten hoe het ze daar vergaat, volg ze dan op Twitter (@CornwallYouthFS) of Instagram (Cornwall_Youth_Football_Select).

Al met al was het een prachtige avond voor iedereen die meedeed of als toeschouwer aanwezig was. Speciale dank gaat uit naar de scheidsrechters Henk Blokhuis, Coen Aveskamp en Justen Timmerman voor het in goede banen leiden van de wedstrijden, daarnaast aan het kantinepersoneel voor hun inzet achter de bar.

De contacten blijven natuurlijk en er is al over gesproken om deze avond ook volgend jaar weer een vervolg te geven.

Int._toernooi.jpg

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!