Hoofdsponsors

SDC ’12 gestart met interne Talentherkenning

3 november 2021 15:45


Sinds dit seizoen is er een nieuwe organisatiestructuur binnen SDC '12.
Er wordt hard gewerkt aan een nieuwe structuur en een nieuw beleid, daarnaast zijn er vele nieuwe activiteiten in gang gezet. Een belangrijk onderdeel hiervan is de interne talentherkenning en ontwikkeling.

Alle spelers van de instroom t/m de JO19 worden in kaart gebracht middels een spelersprofiel. Hier moet je denken aan techniek, inzicht, gedrag, historie etc.

Dit alles puur gericht op het voetbal. Aan de hand van deze spelersprofielen wordt er een dossier opgebouwd.

Deze genoemde spelerskaarten zijn met name ter ondersteuning voor het beter in kaart krijgen waar spelers het best tot hun recht komen en daarmee beter tot indelingen van de teams komen.

SDC ’12 heeft als doel geen selectiewedstrijden meer te spelen. Middels deze werkwijze kunnen we het hele seizoen door spelers beoordelen en daardoor goed indelen.

Er wordt gekeken naar selectieteams, maar zeer zeker ook naar lagere teams, omdat daar de vaak “later ontwikkelde talenten” spelen. 

 

Tevens zijn we ervan overtuigd dat elk persoon zijn eigen kwaliteiten heeft en bepaalde eigenschappen bezit waarin hij of zij zich kan onderscheiden. Door deze kwaliteiten te herkennen, kunnen we ervoor zorgen dat deze eigenschappen nog beter ontwikkeld zullen worden. Op deze manier komt iedere speler in zijn of haar eigen unieke kracht te staan.

Ook zullen mindere eigenschappen worden ontwikkeld, maar de focus ligt op de unieke kwaliteiten van het individu. 

 

Regioplan

SDC ‘12 is inmiddels ook aangesloten bij het regioplan gelanceerd door FC Twente/Heracles Academie. 

Hiervoor worden spelers gescout door de aangewezen scouts van de FC Twente/Heracles Academie voor stage trainingen, mede op advies en in zeer nauw contact met de groep interne talentherkenning binnen SDC ’12.

 

Breder Opleiden

SDC ’12 is dit seizoen ook gestart met de pilot “gelijke kansen”.

Dit met als doel breder opleiden, alle spelers in de lagere leeftijdsgroepen een gelijke kans te geven in zijn/haar ontwikkeling. Dit seizoen is gestart met een pilot bij JO9.

De eerste bevindingen zijn positief, het is een zoektocht, maar we maken hele grote stappen in organisatie, oefenstof en persoonlijkheid.

Ook hiervoor is de groep interne talentherkenning van groot belang, dit mede om deze spelers goed te kunnen volgen tot uiteindelijk het grote veld over een 3 tal jaar.

Met als resultaat dat spelers de gelijke kans hebben gehad in oefenstof, trainingsmateriaal en trainers. Waardoor we uiteindelijk onze spelers beter kunnen indelen in de groepen waar ze zich het meest veilig en optimaal voelen.

 

Talentherkenningsteam

Dus als u in de toekomst Rob Baumeister, Rob Veldhuis, Wim Olde Riekerink of Raymond Aveskamp (Avi) langs het veld ziet schrijven, observeren en notuleren,

zijn ze dus bezig om alle spelers in kaart te brengen met bovenstaande intenties.

Dus niet om te oordelen hoe goed uw zoon/dochter is, maar om de positieve voetbalaspecten van iedereen vast te leggen.

Spreek ze ook gerust aan mocht u vragen hebben! 

Met sportieve groet,Raymond Aveskamp

Hoofd Interne Talentherkenning SDC ’12
E-mail: talentherkenning@sdc12.nl

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!