Hoofdsponsors

Voetbalevent "Boys from the East"

14 januari 2020 16:30


Unieke samenwerking Shirts of Cult en Hennie Kuiper Wielermuseum.
Voetbalevent Boys from the East: Oost-Nederlandse voetbalcultuur in the picture!

NOORD DEURNINGEN – Met bekende voetbalcoryfeeën als Wout Brama, Sander Boschker en Remko Pasveer wordt op donderdag 16 januari de aftrap gegeven voor een uniek voetbalevent: Boys from the East. Met een expositie van 400 iconische voetbalshirts en met activiteiten als een lezing en signeersessie van Michel Boerebach en een voetbalhooghoudwedstrijd voor de jeugd, staat het Hennie Kuiper Wielermuseum van 16 tot en met 19 januari volledig in het teken van voetbal.

Het initiatief voor dit bijzondere voetbalevent werd genomen door Jesse Rabbeljee, eigenaar van een unieke verzameling gedragen voetbalshirts. Inmiddels is zijn collectie onder de naam Shirts of Cult gegroeid tot zo’n 1.000 unieke shirts, gedragen door toppers als Marco van Basten, Ruud Gullit, Bert van Marwijk en Epi Drost. Samen met de vrijwilligers van het Hennie Kuiper Wielermuseum en Erik Kuiper van Erve Kuiper stelde hij een programma samen dat verder gaat dan alleen een expositie. “Een expositie alleen leek ons niet voldoende. We wilden graag de echte anekdotes brengen, verteld door profvoetballers uit het oosten. Voetballers waar we met zijn allen trots op zijn en die de shirts ook echt gedragen hebben. Zo ontstond het idee om de expositie tot leven te brengen”, vertelt Rabbeljee.

Voetbalanekdotes van ‘Boys from the East’

Naast zo’n 400 voetbalshirts verspreid door het Hennie Kuiper Wielermuseum heen, wordt op donderdag 16 en vrijdag 17 januari een voetbalavond georganiseerd voor de echte voetballiefhebber. En dat zijn er veel volgens Rabbeljee. “Onze regio leeft echt voor de voetbal. Helemaal nu we regionale toppers als Wout Brama, Remko Pasveer, Jeroen Heubach, Tim Breukers, Paul Bosvelt en Sander Boschker bereid hebben gevonden om smeuïge anekdotes uit hun voetbaljaren te vertellen, verwachten we een hoge opkomst. Tijdens deze twee avonden vertellen zij samen met andere voetbalcoryfeeën over hun avonturen bij onder andere FC Twente, GO Ahead Eagles en Heracles, maar ook over PEC Zwolle en De Graafschap. Op beide avonden zijn verschillende voetbaltoppers aanwezig. Tijdens de avond wordt er een voetbalquiz gehouden om te kijken wie de echte kenner in het publiek is. Met een heerlijk bierpakket van de Enschedese bierbrouwerij Stanislaus Brewskovitch als prijs.”

Lezing Michel Boerebach

De zaterdagmiddag staat in het teken van een lezing. Michel Boerebach komt samen met auteur Eddy van der Ley langs om te praten over zijn nieuwe boek ‘Hoi papa’. In 2003 verloor de oud-voetballer van onder andere FC Twente en PSV zijn beide zoontjes bij een auto-ongeluk. Nu, 17 jaar later, vertelt hij hoe hij dat grote verdriet te boven is gekomen. In het boek ‘Hoi papa’ staan eerlijke gespreken over het leven, de dood en de voetballerij met mensen die veel voor Boerebach hebben betekent, waaronder Hugo Borst, Wim Kieft en Willem van Hanegem. Na afloop is er een signeer- en fotosessie met Michel voor wie dat wil. Het boek is ook ter plekke te koop.

Voor de jeugd: wie houdt de voetbal hoog?

Ook op zaterdag vindt een wedstrijd plaats voor de profvoetballertjes in de dop: wie houdt het langste de voetbal hoog? Onder toeziend oog van de aanwezigen kunnen de jongsten hun voetbalkunsten vertonen. Voor de beste hooghouder is er natuurlijk een mooie prijs! De meegekomen ouders kunnen natuurlijk een bezoekje brengen aan de tentoonstelling met voetbalshirts en vervolgens de lezing bijwonen. Ook zondag is de expositie met shirts nog te bewonderen.

Tijden en prijzen Boys from the East

Voor de volledigheid hieronder de activiteiten en toegangsprijzen op een rij:

Donderdag 16 januari, 19.30 uur:     
Openingsavond met meerdere voetbalcoryfeeën, voetbalanekdotes, verhalen en een voetbalquiz.
Entree volwassenen: € 4,-
Entree jeugd: € 1,-

Vrijdag 17 januari, 19.30 uur                     
Tweede avond met meerdere voetbalcoryfeeën, voetbalanekdotes, verhalen en een voetbalquiz.
Entree volwassenen: € 4,-
Entree jeugd: € 1,-

Zaterdag 18 januari, 11.00 uur                 
Wedstrijd: wie houdt de voetbal het langste hoog?
Deelname: gratis

Zaterdag 18 januari, 14.00 uur                
Lezing Michiel Boerebach en Eddy van der Ley. Met foto- en signeersessie.
Entree volwassenen: € 2,-
Entree jeugd: € 1,-

Donderdag 16 t/m zondag 19 januari    
Tentoonstelling Boys from the East
Entree: € 1,-
Openingstijden: 10.00 – 17.00 uur

Alle activiteiten vinden plaats op Erve Kuiper, Schotbroekweg 2 in Noord Deurningen.

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!