Hoofdsponsors

‘Old Stars’-middag wederom zeer gezellige Nieuwjaars-happening

9 januari 2020 14:30


De jaarlijkse wedstrijd zaterdag 4 januari jl. tussen twee Old Stars-teams van SDC ’12 op het Sportcomplex aan de Molendijk is traditiegetrouw weer een zeer gezellige Nieuwjaars-happening geworden.

Geen officiële nieuwjaarsbijeenkomst, maar een middag en vooravond met dan eerst die wedstrijd - nou ja, wedstrijd - en vervolgens knobelen in een stampvol clubgebouw. Georganiseerd door de Vriendenkring SDC’12 met medewerking van, naast de vrijwilligers van de kantine, een groepje spontane hulpkrachten bij het knobelen.

Voor de wedstrijd op het hoofdveld hadden zich zo’n dertig oud-voetballers, hoofdzakelijk nog oud-selectiespelers van Sportclub Denekamp en DOS ’19, gehoor gegeven aan de hen toegezonden uitnodiging.
Die wedstrijd had daardoor het karakter van een reünie en de spelers werden dan ook lukraak verdeeld over twee teams, de ‘witten’ en de ‘rooien’.
Teveel voor twee elftallen en daardoor werd er doorlopend gewisseld, hetgeen de meeste ‘old-stars’ heel goed uit kwam…..
Gemoedelijkheid troef en zelfs de traditionele nieuwjaarsborrel voor de beide grensrechters kon gewoon tijdens de wedstrijd worden uitgeschonken.
Scheidsrechter Hans Veldscholte moest daarvoor wachten tot de pauze.
Voor hem dus ook geen thee, maar een kruidenbittertje.
Ook het ‘weinigkoppige’ publiek werd er overigens op getrakteerd.
Helaas dit maal niet, zoals altijd,  door Albert Hoekman, want die was door ziekte deze dag afwezig.
De uiteindelijke uitslag van de wedstrijd was trouwens 3-1 voor de 'witten'.

*Prachtige prijzen, maar ook een overvloed aan smakelijke bitterballen

Na de wedstrijd, toen ook de Old Stars ‘gedoucht’ waren binnen gewandeld, startte Bjorn Schulte, de grote animator van deze Old Stars-dag, in het clubgebouw het knobelen.
Aan de negen tafels werden de dobbelstenen vervolgens uren lang gegooid met voor de winnaars steeds een fraaie hoofdprijs (o.a. een vlees- of boodschappenpakket) en eveneens doorlopend iets hartigs als een portie bitterballen en baklever, dat door de twee ‘keukenprinsessen’ meteen eetklaar werd gemaakt.

De hoofdprijzen deze dag (o.a. een smartwatch, TV, elektrische tandenborstel en printer) werden o.a. gesponsord door Bizzsite Automatisering uit Ootmarsum, Outlethaltwente.nl uit Oldenzaal en De Monnik Dranken uit Oldenzaal, waarvoor onze hartelijke dank!

Ook ging een doosje rond voor een vrije gift voor de strijd tegen de akelige ziekte ALS. Zoals bekend zet een grote groep medewerkers van Machinefabriek Westerhof zich daarvoor in door deelname via sponsoring aan de ‘Tour du ALS’.
Dat initiatief werd genomen toen bleek dat één van hun collega’s is getroffen door deze ziekte.
De opbrengst bedroeg zaterdag maar liefst € 269,40, aldus het echtpaar Arnold en Christel van der Woning, dat de actie in het clubgebouw leidde.

De laatste uurtjes van de inmiddels feestelijk geworden bijeenkomst kwam de zanger Ronald Meijer uit Oldenzaal die feestvreugde nog meer verhogen met bekende ‘meezingers’.

Al met al weer een prachtige happening, waarvoor er aan het eind terecht veel applaus was voor met name Bjorn Schulte, bestuurslid van de organiserende Vriendenkring SDC ’12, en zijn ook dagelijkse stand-by Chantal.

Voor de Vriendenkring was het de afsluiting van een maandje vol activiteiten als Kerstbingo, de Snertloop, het knobelen bij Wubbenhof en ‘last but not least’ dan deze op nieuw zeer succesvolle Old Stars-dag.  

(PBJ)

Foto-impressie Old Stars en knobelen (zie ook mediagallery)

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!