Hoofdsponsors

Geslaagde clinic voor keeperstrainers jeugd SDC ’12

4 oktober 2016 8:30


Evenals de afgelopen jaren zijn we ook dit seizoen in staat om alle jeugdkeepers van SDC ’12 van oefenstof te voorzien. Voor elke leeftijdsgroep beschikken we over een ervaren keeperstrainer, die hulp krijgt van één of meer jeugdkeepers van SDC ’12.

Natuurlijk zijn we erg blij, dat er elk jaar weer voldoende oudere jeugdkeepers zijn, die bereid zijn om training te geven. Daarnaast is het echter ook van groot belang, dat de kwaliteit van de training op een voldoende niveau zit. Het is dus belangrijk, dat de jeugdkeepers hierin scholing/ondersteuning krijgen. Daarom hebben we Michel Veurink van de Keepersschool Regio Twente gevraagd een clinic te geven voor de keeperstrainers.

Woensdag 28 september was het dan zover. Van 18.00 tot 20.00 verzorgde Michel met twee assistenten een bijzonder leerzame clinic. Elke keeperstrainer had drie of vier keepers bij zich. Michel demonstreerde telkens de oefenvormen en gaf uitleg, waarna de clubtrainers de oefeningen zelf uitvoerden. Aansluitend aan de clinic was er nog een stukje theorie in het clubgebouw. Zonder meer een geslaagde avond.

Op dit moment hebben we de beschikking over 10 keeperstrainers, die wekelijks actief zijn om de jeugdkeepers van SDC’12 beter te maken. De helft hiervan is zelf nog jeugdkeeper bij de oudere jeugdteams. Fijn, dat ze op deze manier al iets terugdoen voor de club.


Jan Bonnes
Coördinator Keeperstrainers Jeugd SDC ’12

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!