Hoofdsponsors

SDC '12 1 pakt thuis 3 punten tegen Hellendoorn

SDC '12 1

3 - 2

v.v. Hellendoorn 1

Max v.d. Woning (intikker)
72'
Mart Blokhuis (vrije trap)
75'
Chantrak Kao (schot)
90'

Competitie

3e klasse D

Datum

18 november 2023 15:00

Scheidsrechter

R.G.J. Wolterink

Accommodatie

Sportpark De Molendijk
Kappelhofsweg 12
7591ZZ
DENEKAMP
tel. 0541-351919

Opstelling:
K. Segerink, T. Blokhuis, R. Blokhuis, S. Haafkes, S. Peters, J. van Ommen, M. Blokhuis, J. Moore, J. Nijhuis, M. Zwiep, C. Kao
Wissels:
B. Eenjes, J. Albers, M. Van der Woning, R. Kuiper, M. Bos

Na de wanvertoning van vorige week tegen de destijds hekkensluiter, Wilhelminaschool 1, staat SDC ’12 1 op de laatste plek in de competitie. Aan de kant van SDC ’12 moest en zou er dan dus ook iets veranderen. Deze week moet er gewonnen worden van v.v. Hellendoorn.

De opdracht van de trainer was duidelijk, er moet met meer passie en beleving gevoetbald worden, de spelers moeten alles geven voor de club om los te komen van die laatste plek. SDC ’12 begon dan ook fel aan de wedstrijd en kleunde er bij elk duel volle bak in. De eerste helft vloog de bal veel heen en weer, echter resulteerde dit tot weinig kansen voor beide teams. Er was geen sprake van hoogstaand voetbal, zo hanteerde beide teams regelmatig de lange bal. In de 42e minuut stond de restverdediging van SDC’12 1 niet goed opgesteld waardoor Hellendoorn 1 de 0-1 wist te maken in de omschakeling.

In de rust vonden er geen wissels plaats, dit resulteerde in hetzelfde wedstrijdbeeld als in de eerste helft. SDC '12 bleef net als in de eerste helft vaak de lange bal hanteren, om vervolgens de tweede ballen op het middenveld te winnen. In de 63e minuut verwerkt de keeper van SDC ’12, Kick Segerink, een schot op doel niet goed waardoor de bal voor de voeten van een speler van v.v. Hellendoorn 1 beland, hij weet de 0-2 te scoren. De trainer besluit om Melle Zwiep en Tom Blokhuis te vervangen voor Max Van der Woning en Mick Bos om zo een nieuwe dynamiek in het elftal te creëren. Dit lukt dan ook! 
In de 72e minuut staat Max van der Woning na een redding van de keeper op de juiste plek om in de rebound de 1-2 binnen te tikken. SDC '12 1 weet dat er vandaag meer te halen valt. In de 75e minuut weet Mart Blokhuis de 2-2 te maken uit een goed benutte vrije trap, hij plaatste de bal goed in de verre hoek. Deze week moest en zou er gewonnen worden! 
SDC ’12 neemt de overhand en laat goed voetbal zien. Als gevolg hiervan leek v.v. Hellendoorn het een beetje kwijt te zijn. In de 85e minuut valt Jelmer Nijhuis geblesseerd uit en valt Rob Kuiper in.
Dit bleek een uitstekende wissel te zijn, Rob krijgt namelijk in de 90e minuut een bal op de rechtsbuitenpositie aangespeeld, hij besluit de bal in 1 keer voor te geven. Dit pakt geweldig uit want hij legt hem panklaar voor de voeten van Chantrak die hem geweldig inschiet: 3-2. 
SDC '12 weet een 0-2 achterstand om te buigen naar een 3-2 overwinning. 
Wat een geweldige prestatie, en dit was in de kleedkamer terecht te merken toen Eleonora van Jannes werd ingezet. 
Dit geeft de burger moed!

Volgende week staat er geen wedstrijd op het programma. Hierdoor kan SDC ’12 zich goed voorbereiden op de volgende tegenstander en zo een winnende reeks beginnen. 
SDC ’12 1 moet 2 december uit tegen Daarlerveen 1. 
De aftrap zal plaatsvinden om 14:30 in Daarlerveen. 
Tot dan!

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!