Achterhoede: Jarrin, Jesper, Niels, Jannus
Reserves: Bas, Stijn, Mick P, Cas en Tom
Geblesseerden: Daan (knie) en Jaap (knie)

Het seizoen startte vandaag met een grote onbekende voor de jongens uit Denekamp.
Vorden komt immers uit de Achterhoek en was altijd anders ingedeeld.
Vorden was, net als SDC ’12, al uitgeschakeld voor de beker en had geen bijster beste voorbereiding, kijkende naar de uitslagen.
Op gras en in een zonnetje beloofde het een mooie voetbalmiddag te worden.
Philip koos voor stabiliteit achterin en dus stond Jesper naast Niels centraal achterin. Rick (vorig seizoen rechtsback) kon het vandaag gaan proberen op het middenveld en Mick D. stond toch weer op het middenveld in tegenstelling tot de oefenperiode.
En dat Mick op het middenveld startte betaalde zich in de 3e minuut al uit. Mart draaide slim weg op het middenveld, liet de bal het werk doen en speelde de bal diep op de lopende Mick. Hij stond snel 1 op 1 met de keeper en rondde simpel en bekwaam af: 1-0.
Vorden was wakker en breidde een paar aanvallen aan elkaar waar Bram uiteindelijk aan te pas moest komen.
SDC ’12 had zich ingesteld op het 5-3-2 systeem van Vorden en hierdoor waren de gastheren niet echt gevaarlijk. Het eerste kwartier verliep het voetbal slordig maar hield SDC ’12 keurig stand.
Het voetbal was fysiek en opvallend was dat SDC ’12 bijna altijd als winnaar uit de bus kwam. Dit resulteerde erin dat Vorden niet echt aan voetballen toekwam. Het overtal op het middenveld was er wel maar echt voordeel kwam er niet uit voor Vorden. SDC ’12 zette daar ook niet echt gevaarlijk aanvalsspel tegenover, zodat het na een ruim half uur voetballen 0-1 voor SDC ’12 bleef.
Vorden poogde met hoge voorzetten vanaf de flanken in de 16 te komen, maar dit was relatief makkelijk te verdedigen.
Het werd direct 1-1 toen Vorden koos om via de flank (achterlijn) de bal eens laag voor het doel te brengen. De inlopende rechtsbuiten kwam in de 16 en schoot beheerst de gelijkmaker binnen in de 39e minuut.
SDC ’12 oogt aangeslagen en is even de kluts kwijt. De controle ligt op dat moment bij Vorden en SDC ’12 wil graag de rust in.

Geen wissels aan Denekampse zijde alhoewel Rick naar de achterste linie schuift (5e man).Direct na rust wordt in de voorhoede onnodig veel balverlies geleden, de omschakeling is traag en Vorden kan zo met de 1 pass de spits bereiken. Deze aarzelt niet en schiet netjes de bal langs de uitkomende Bas: 2-1.
Het oogt onwennig achterin en de rust is ver te zoeken. Deze onrust wordt gevoed door de wissel die Philip noodgedwongen moet maken. Jesper (liesblessure) gaat eraf en Stijn vervangt hem in de 55e minuut.
Nog geen twee minuten later worden de beide backs naar de kant gehaald. Jarrin gaat voor Tom en Cas komt voor Jannus. Zou het de rust en het voetbal vanuit achterin goed doen?
Het antwoord is simpelweg “nee”. Het spel is slordig, gehaast en dit resulteert in zeer veel balverlies. Van beide kanten overigens, zodat het niveau, naar mate de wedstrijd vordert, niet om aan te zien wordt.
Met nog een 20 minuten op de klok is zichtbaar dat SDC ’12 niet bij machte is om het initiatief te pakken en gevaarlijk te worden. Duels en kleine overtredingen spelen zich af om het middenveld.
De wedstrijd kabbelt voort. In de 74e minuut komt Mick P. voor Lars.
Er wordt gepoogd een slotoffensief te forceren door Rick naar voren te sturen (zijn derde linie deze wedstrijd) maar ook dit komt niet, los van wat drukte voor het doel van Vorden, echt van de grond.
Met een zeer matige tweede helft bloedt de wedstrijd dood en krijgt Vorden 3 zwaar bevochten punten tegen een team dat er niet voor onder deed. SDC ’12 kan terug kijken op hard werken en lege handen. Een valse start dus.
Volgende week komt Lemelerveld en mogen we stiekem hopen op meer stootkracht en gevaar voor het doel van de tegenstander.