SDC '12 verliest nipt in Geesteren - SDC '12

Hoofdsponsors

SDC '12 verliest nipt in Geesteren

Stevo 1 (zon)

2 - 1

SDC '12 1 (zon)

42'
Assist: Chantrak Kao

Competitie

2e klasse I

Datum

29 januari 2023 14:00

Scheidsrechter

W. ten Damme

Accommodatie

Sportpark De Peuverweide
Vinckenweg 9
7678TA
GEESTEREN OV
tel. 0546-631594

Deze zondagmiddag stond de uitwedstrijd in Geesteren op het programma. SDC '12 zou zich, op voorhand, kansen mogen toedichten omdat de laatste 3 wedstrijden van Stevo waren verloren. Daarnaast had Stevo last van vele geblesseerde spelers, dus dat gaf de burger op voorhand moed.

Opstelling:
Doel: Bas
Achterhoede: Jannus, Stijn, Niels en Jarrin
Middenveld: Rick, Mart en Jesper
Voorhoede: Chantrak, Mick B en Stef
Geblesseerden: Mick D (ook ernstige knieblessure)
Afwezig: Lars
Geschorst: Mick D en Tom
Wissels: Bram, Cas, Bob, Rob en Teun

Phillip had in het koude Geesteren weer erg creatief moeten zijn om elf jongens de wei in te kunnen sturen.
Het was dan ook niet vreemd dat de openingsfase erg rommelig en aftastend was. Het veld droeg ook niet bij aan vlot combinatievoetbal.
Er was (logisch) aan SDC '12 zijde geen automatisme te zien en Stevo zocht vanaf het begin de fysiekheid. 
Het eerste hachelijke moment, na een kwartier, voor de goal van Stevo komt van SDC '12. Het levert echter niets op.
SDC '12 verstopt zich niet en komt een enkele keer "bijna" gevaarlijk in de 16 van Stevo. Stevo laat geen moment zien dat het op de 5e plek staat want heel enkel komen ze richting het doel van Bas. Dan is het wel steeds over links. Jannus heeft het dan ook lastig daar.
In de 37e minuut wordt bij een aanval over links Chantrak meerdere keren geattendeerd (Phillip) op de rechtsback die "hoog staat" aan de rechterkant.
Chantrak beloopt het gat te laat dicht zodat een voorzet voor de goal langs eenvoudig kan worden binnengelopen door die rechtsback: 1-0.
Geen aangeslagen indruk en maar verder op zoek naar de gelijkmaker was het devies.
Die gelijkmaker kwam er al naar 5 minuten.
Mart wint een kopduel op het middenveld en de afgevallen bal wordt door Chantrak opgepakt. Hij begint een solo die uiteindelijk in een gefrommel eindigt.
De bal komt via via bij de doorgelopen Mart en hij draait kort om zijn as. Haalt uit en knalt droog de verdiende gelijkmaker binnen: 1-1.

Na de thee (geen wissels) is het spelbeeld hetzelfde. Rommelig, lange ballen vanuit Stevo en stevige duels. Kansen levert dit nauwelijks op. 
Ook technisch zakt na een uur het niveau verder weg. SDC '12 laat Stevo komen en gokt op de counter. Na een uur komt Teun voor Stef.
In de 70e minuut worden Cas en Rob gebracht maar een veranderend wedstrijdbeeld levert dit niet op.
Dan brengt Stevo (onbedoeld) 10 minuten voor tijd het denkbeeldige "degradatie-spook" binnen de lijnen. Het tegenhouden en zelf weinig creëren breekt SDC '12 op.
Onterecht, want het was in balans, komt de bal eenvoudig op de rechterflank. De bal wordt simpel netjes voor gegeven en ook netjes ingekopt: 2-1.
Dan rest SDC '12 nog een kleine 10 minuten om een 2-2 te forceren. Dit lukt niet. De druk (met Stijn de laatste minuten in de voorste linie) komt er niet op zodat een volgende nederlaag een feit is.

Het halen van de doelstelling om er rechtstreeks in te blijven wordt een hele lastige. Puntjes sprokkelen en leuke goede potten op de mat gaan leggen rest SDC '12.Te beginnen met Vorden (thuis) a.s. weekend.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!