Middenveld: Rick, Jesper, Tom
Voorhoede: Mart, Teun, Mick D
Wissels: Kick, Sem, Jannus en Lars
Geblesseerden: Daan (knie) Stef (hak) Mick P (knie), Chantrak (hamstring), Bram (hamstring)

Na een gelijkspel, een overwinning en een nederlaag kwamen de Tukkers met 4 punten (7e plaats) op bezoek naar Denekamp.
Het seizoensmotto (punten sprokkelen) was vanmiddag, op voorhand, voor SDC '12 zeker het geval.
Bij een eventuele winst kan er adem gehaald worden en is de huidige 13e plaats geschiedenis.
Voorafgaand aan het duel werd een minuut stilte gehouden omdat Antoon (Ros) Ekkelboom overleden is. Hij was ooit keeper in het 1e en al 73 jaar lid. Hij is 85 jaar geworden.

Rommelig en zenuwachtig begonnen beide teams aan de wedstrijd vanmiddag. Logisch vanuit Denekamps optiek omdat er (noodgedwongen) op vele posities wisselingen waren doorgevoerd.
Na 15 minuten zijn geen van beide teams in staat om het initiatief naar zich toe te trekken. Veel balverlies aan beide kanten lag hieraan ten grondslag.
Pas na een half uur, een klein schot, van Mart dat over het doel vloog. Het was illustrerend voor deze eerste helft. Geen gevaar voor de doelen, een laag tempo en zoeken naar een opzet om richting het vijandelijke doel te komen. De Tukkers waren nog onzichtbaarder.
De eerste helft waren de 100 toeschouwers de verliezers.

Geen wissels na rust voor SDC '12. De Tukkers twijfelden blijkbaar want zij namen 5 minuten langer pauze alvorens de tweede helft kon beginnen.
Met een iets hoger tempo van beide kanten gaf dit de burger moed.
In de 55e minuut werd de hoop werkelijkheid. Mart dribbelde zich vast op de rand van het strafschopgebied. De afvallende bal kwam voor de voeten van Mick D. Hij legde op 18 meter van het doel de bal voor zichzelf goed en schoot droog in de linkerhoek de 1-0 binnen.
In de 58e minuut zit de straf van Lars erop en word hij gebracht voor Jesper.
Lars start ongelukkig want zijn terugspeelbal, enkele minuten later, bracht de spits van De Tukkers in stelling. Bas drong hem nog naar buiten maar de Denekampers mochten van geluk spreken. Het schot op de buitenkant van de paal ketste over de achterlijn. De 1-1 bleef uit.
De rommeligheid sloop er weer in en dat maakt dat SDC '12 erg moet oppassen. 1-0 is dan wel erg mager. Niels trekt in deze fase 1x aan de noodrem (geel).
De Tukkers zijn besluiteloos en niet bij machte om SDC '12 onder druk te zetten.
Vanaf minuut 70 brengen de Tukkers meer energie in de wedstrijd en worden iets gevaarlijker.
Sem komt voor Cas.
SDC '12 krijgt meer last om vooruit te blijven voetballen (achterste linie opschuiven richting het middenveld en afjagen vanuit de voorhoede). De druk komt richting het doel van Bas. SDC '12 werkt hard en sommige jongens komen conditioneel zichzelf tegen. Toch houden ze relatief eenvoudig stand. Het is Bas die zichzelf de bal uit de handen grabbelt en bijna de 1-1 op zijn geweten had. Gelukkig wordt de bal over de achterlijn gewerkt.
Met nog een kleine 10 minuten te gaan worden Mart en Teun nauwelijks meer bereikt. Jannus komt voor Teun en hij zal de druk op de verdediging van De Tukkers moeten houden.
Typerend voor de jongens uit Albergen is dat ze niet in staat zijn er een echt slotoffensief uit te pompen. De wedstrijd kabbelt naar het einde en voor SDC '12 gloort er 3 belangrijke punten.
Een terechte volle buit. Geen goed spel. Wel hard gewerkt. Beetje geluk afgedwongen en de volle drie punten zijn binnen.

Volgende week zijn de jongens vrij en de week er na komt de koploper (Bon Boys) naar Denekamp.Vooralsnog 4 gespeeld, 4 punten en een 12e plaats…