Hoofdsponsors

6-punten wedstrijd wordt ‘horrorfilm’ voor SDC ’12 1

SDC '12 1 (zon)

1 - 2

Schalkhaar 1 (zon)

Assist: Mick Damhuis

Competitie

2e klasse I

Datum

13 november 2022 14:00

Scheidsrechter

O.W.B. Wiggers

Accommodatie

Sportpark De Molendijk
Kappelhofsweg 12
7591ZZ
DENEKAMP
tel. 0541-351919

13-11-2022; SDC '12 – Schalkhaar: 1-2

De nummer laatst (2 punten uit 6 wedstrijden), Schalkhaar, is deze zondag te gast in Denekamp. Ze nemen het op tegen de nummer 12 (5 wedstrijden, 4 punten).
Een zogenaamd “6 punten duel”, waar SDC '12 goede zaken zou kunnen doen om uit de onderste regionen van de ranglijst weg te komen.
De opstelling laat zien dat SDC '12 aanvallende intenties heeft waar Stef weer hersteld is van zijn blessure.

Opstelling:  
Doel: Bas
Verdediging: Jarrin, Jesper, Niels en Tom
Middenveld: Lars, Rick en Mick D
Voorhoede: Mart, Stef en Chantrak
Geblesseerden: Daan (knie)  Mick P (knie)
Wissels: Cas, Kick, Stijn, Teun en Jannus

Schalkhaar verstopt zich niet vanaf de aftrap en poogt snel in balbezit te komen. Tot aan de 16 mogen ze komen en dan is Schalkhaar besluiteloos. SDC '12 verdedigd netjes en probeert bij balbezit snel Stef te vinden. Dit houdt het spelbeeld in evenwicht en het is logisch 0-0, na een kwartier spelen. Na 20 minuten lukt het SDC '12 steeds iets beter om Schalkhaar in de achteruit te drukken door beter en zorgvuldiger te combineren.
Na 25 minuten wordt Jarrin al gewisseld (Jannus) omdat hij liesklachten kreeg.
Rick blijft de controlerende middenvelder en Mick en Lars proberen in de aanvallende rol de voorhoede snel te ondersteunen.
SDC '12 speelt iets frivoler dan de weken ervoor maar weet het nog steeds niet in kansen uit te drukken. In de 35e minuut redt Bas knap op een inzet van de rechtsbuiten van Schalkhaar en aan de overkant kopt Mart (1e kans wedstrijd) te slap naast.
En net als het iets meer op en neer gaat en dus leuker wordt fluit de scheids voor het rustsignaal.

Na rust beginnen beide teams rommelig aan de tweede helft en dit resulteert in veel balverlies aan beide kanten. Stef is van plek gewisseld met Chantrak, die daardoor centraal voorin komt. Dit betaalde zich bijna uit toen Rick (60e minuut) Chantrak wegstuurde zodat hij alleen op de keeper afkwam. Uit balans lukte het hem niet om af te ronden.
Een vrije trap van Schalkhaar wordt 2 minuten later door Bas knap uit het doel gehouden zodat de bril-stand nog steeds een terechte tussenstand is.
Toch komt SDC '12 in de 65e minuut, niet eens onterecht, op de felbegeerde 1-0.  Een combinatie door het midden waar Mick de bal voor de voeten van Stef tikt. Stef schiet de bal snel met zijn wreef in de linker bovenhoek. Welkom back, Stef!!!
In de 75e minuut brengt Philip Agteres, Stijn voor Lars. Een extra slot op de deur zodat Jesper dan net voor de laatste linie kan gaan spelen.
Zaak is nu om vooruit te blijven voetballen, van de goal af en steeds de druk op de bal te houden. Dit lukte aardig want Schalkhaar perst er niet echt een slotoffensief uit.
In de 80e minuut komt Cas voor Stef.
Niks lijkt er aan de hand maar dan slaat in de 88e minuut het noodlot toe. Mick verspeelt knullig de bal op het middenveld en de lange bal wordt linksvoor ingebracht. Jannus wordt voorbijgelopen en de 1-1 ligt binnen voordat iedereen het in de gaten had. 
Wat een desillusie. 3 punten zo dichtbij en dan toch een puntendeling?
Nee. De beker was nog niet leeg. SDC '12 verliest ook in de laatste minuten nog een verdiend puntje want Schalkhaar zet in de 92e minuut de bal nog 1 keer voor. Een knappe voorzet en voor de goal wordt de bal er met het hoofd ingekopt: 1-2.
Niet meedogenloos genoeg. Dit had niet mogen gebeuren. Een ogenschijnlijk drie-punten in de laatste 5 minuten je door de vingers laten glippen. Dit dreunt dan ook nog wel even na. De staf heeft de aankomende week de tijd echt nodig om dit debacle weer positief om te buigen want zondag wacht BWO alweer.

Overige uitslagen:
Tukkers – BWO: 2-0
Vorden – AZC: 1-1
Witkampers – Suryoye: 3-0
Lemelerveld – Eilermark: 5-2
Reutum – Stevo: 2-3

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!