DENEKAMP
tel. 0541-351919

27-11-2022; SDC ’12 – FC Suryoye-Mediterraneo: 0-0

Op voorhand zit Suryoye (7e met 10 punten) in hetzelfde schuitje als SDC '12.
Laatste wedstrijden werden door beide clubs verloren en men zit dus allebei niet in een opwaartse spiraal.
Mocht SDC '12 de tweede helft van de competitie om kunnen zetten in een overwinning (en waarom niet?) en vanmiddag winnen dan is SDC '12 in twee klappen weg van de degradatieplek. Het zou zich dan, net als Suryoye, middenmoter mogen noemen.
Maar dan uiteraard vanmiddag eerst winnen van de tegenstander die de afgelopen jaren SDC '12 wel lag.

Opstelling:
Doel: Bas
Achterhoede: Jannus, Jarrin, Niels en Tom
Middenveld: Lars, Chantrak en Rick
Voorhoede: Mart, Stef en Teun
Geblesseerden: Jesper (overbelast been), Mick P (knie), Mick D en Daan (knie)
Wissels: Bram, Cas, Rob (2e) en Stijn

Aan de start was te zien dat SDC '12 moest wennen aan (weer) een andere samenstelling door het plots wegvallen van Mick D.
De eerste kans was echter voor SDC '12 (na 1 minuut) en verbloemde de bovenstaande stelling. Mart verzilverde een dot van een kans.
Toch speelde SDC '12 de eerste 10 minuten wat slordig en was het zoekende. Daarentegen was het in de omschakeling fris en snel. Teun en Chantrak startten agressief.
Suryoye was onzuiver en leverde de bal steeds snel in. Na 15 minuten komt SDC '12 in balans en krijgen ze een licht overwicht. Met name Rick en Lars hadden grip op het middenveld en dicteerden.
Zo heel af en toe komt Suryoye met opportunist spel voor het doel van Bas die attent in de 35e minuut zijn doel knap schoonhoudt.
Iets voor rust verliest SDC '12 iets meer de grip. Suryoye speelt veel de lange bal op de linksbuiten van hun. Jannus staat steeds net twee stappen te ver van zijn tegenstander zodat de voorzetten zo nu en dan gevaarlijk ogen.
De rust wordt bereikt met een terechte 0-0 stand ofschoon SDC '12 iets bovenliggend was.

Na rust werden de lampen aangestoken en SDC '12 pakte dit op als een signaal van; "we gaan ervoor". Geen wissels vooralsnog, maar wel de wil om te willen domineren. En dat lukte redelijk. In de 51e minuut haalt Chantrak de achterlijn en trekt de bal terug. Teun had de bal voor het intikken maar tikte die bal naast.
Na een uur verslapte SDC '12 lichtelijk zonder slecht te gaan spelen. Het maakte wel dat Suryoye meer duels ging winnen en even poogde SDC '12 vast te zetten. Toch voetbalde SDC '12, middels een goede verdediging, redelijk makkelijk hieronder uit. Teun kon zelfs druk zetten op hun verdediging en dat resulteerde in balverlies in de 16 van Suryoye. De keeper redde de bal in eerste instantie en had geluk dat Chantrak, in de rebound, de bal hoog over schoot.
De actieve Chantrak moest er echter af in de 69e minuut toen hij zichzelf lanceerde en tijdens die run zijn hamstring (weer) voelde.
Cas kwam op de linksback en Tom schoof door naar het middenveld.
De 1-0 moest toch eens keer vallen want Suryoye kon geen echte vuist maken, ofschoon de houdgreep op het middenveld van de 1e helft, verdween.
Suryoye beet van zich af door een goed schot vanuit de tweede lijn. Bas redde wederom bekwaam.
Het spel golft op en neer waar SDC '12 toch de meeste aanspraak mag maken op de voorsprong. Ook met de wissels Teun eraf en Stijn erin (84e minuut) kon SDC '12 niet de 1-0 afdwingen.
In de slotfase, waarin Jarrin en Niels steeds betrouwbaar de bal veroverden, kon de aanval niets meer forceren. Verder dan 2 corners en gevaar voor het doel kwam SDC '12 niet. De 0-0 moest worden gekoesterd.

Kijkende naar de tweede helft bij BWO en deze wedstrijd kan er geconcludeerd worden dat de punten niet dat zeggen, wat het spel wel liet zien. Er zit een stijgende lijn in qua spel. Nog iets meer gevaar gaan stichten en dan afronden, en dan kan het niet anders dat het puntenaantal omhoog gaat.  De rode lantaarn heeft, na vanmiddag, in ieder geval Schalkhaar overgenomen. Op 1 december de tweede helft bij ATC '65 en dan op 4 december uit naar Eilermark.