Hoofdsponsors

SDC ’12 krijgt koude douche in Hengelo

BWO 1 (zon)

3 - 1

SDC '12 1 (zon)

45'
Tom Blokhuis (vrije trap)

Competitie

2e klasse I

Datum

19 november 2022 19:00

Scheidsrechter

J.D. Maestre Rocha

Accommodatie

Sportpark De Noork
Oldenzaalsestraat 518
7558PW
HENGELO OV
tel. 074-2911659

19 november 2022; BWO – SDC ’12: 3-1

Op Sportpark de Noork in Hengelo ontving medekoploper BWO (7 wedstrijden, 13 punten) de hekkensluiter uit Denekamp (6 wedstrijden, 4 punten).
Wellicht dat de relatief vele tegengoals (15) SDC '12 deze avond hoop kunnen geven.

Opstelling:
Doel: Bas
Achterhoede: Jarrin, Stijn, Niels en Cas
Middenveld: Tom, Rick en Lars
Voorhoede: Mart, Stef en Chantrak
Wissels: Bram, Teun, Jannus, Mick D
Geblesseerden: Daan (knie), Jesper (been) en Mick P (knie)


De kou werd getrotseerd en beide elftallen gingen voor de 3 punten van start. Na de bekende 5 minuten elkaar aftasten was het SDC '12 dat liet zien niet graag met lege handen naar huis te willen gaan. Lars speelde zichzelf vrij en knalde hard op de lat.
Maar dan volgt direct (na de 10e minuut) de "twintig minuten van BWO".
Op links volgt een hoge voorzet richting de 11 meter van SDC '12. Niels dekt de spits (luchtduel) en de bal gaat over het koppel heen. De rechtsbuiten stond daar echter nog en kon zo makkelijk de 1-0 binnen tikken.
Beide teams gebruikten veel de cross-bal om een opening te creëren. Wat niet altijd lukt, lukte BWO in de 27e minuut. De cross-bal van rechtsachter naar linksvoor belandde bij de spits van BWO. Hij draaide bekwaam en knalde de bal hard in de kruising. Bij beide goals werd er te ver van de man verdedigd. Scherpte ontbrak.
SDC '12 hervond zich wel na ruim een half uur voetballen en voorkwam dat BWO uit kon lopen naar 3-0.
Op slag van rust werd Tom omver gelopen op de rand van de 16 van BWO. Tom eiste de bal zelf op, want die lag voor een linkspoot perfect. Tom deed wat iedereen hoopte; hij draaide de bal in de rechter bovenhoek. Onhoudbaar. Schitterende goal.
De scheids floot direct af om beide Teams de gelegenheid te geven om de tweede helft voor te bereiden. 2-1 geeft de burger moed!

Tom verhuist naar de linksback in plaats van Cas. Mick D. neemt hiermee de positie in op het middenveld. Het lijkt direct wat op te leveren als Mart een goed lopende aanval netjes inkopt. Het zou in de 55e minuut de 2-2 hebben betekent. Ware het niet dat buitenspel werd vastgesteld. 
Het gaf aan dat er geloof zat bij de jongens van SDC '12. BWO was mak en kwam niet vaak meer gevaarlijk voor de dag.
Het spelbeeld van de afgelopen weken bij SDC '12; een redelijk stabiele verdedigende organisatie en voorin weinig creërend. Een schot van Mart was nog wel gevaarlijk. 
Maar in de 72e minuut komt BWO er weer eens een keer uit. De voorzet van rechts vloog over de hele verdediging heen en stuiterde op het hoofd van de linksbuiten bij de tweede paal. Die vond de spits en ook die kopte de bal. De 3-1 was een feit.
Ook al was de 2-2 wellicht terecht geweest, de feiten waren anders. Dat Stef nog een goede kop kans kreeg deed aan weer een nederlaag niks af.
Jannus mocht nog een paar minuten meedoen maar ook hij kon niet zorgen voor een ommekeer.
Wederom met lege handen en de laatste plaats vaster. Hopen dat Schalkhaar deze ronde geen winst gaat pakken!
Aankomende week, op zondag 27 november, maar weer de mouwen opstropen en voor de 3 punten gaan (thuis) tegen Suryoye.


SG

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!