Vorden staat 8e en is hiermee een middenmoter te noemen (13 gespeeld, 16 punten). Wellicht is dit team nog in een roes omdat ze vorige week de zwaar beladen derby tegen de Witkampers in winst hadden weten om te zetten.
Het zou SDC '12, met een scherpe start, weleens een voordeel kunnen opleveren vanmiddag.

Acherhoede: Jannus, Stijn, Niels en Jarrin
Wissels: Bram, Lars, Rob K en Cas
Geblesseerden: Mick P (knie) en Teun
Afwezig: Mick D ( familie omstandigheden)
Geschorst: Tom

SDC '12 start fris aan deze wedstrijd. Er zit gedrevenheid en energie in de openingsfase.
Vorden laat het zich aanleunen en kijkt de kat uit de boom.
Echte goedlopende aanvallen komen er echter in het eerste kwartier niet uit.
SDC '12 laat grote gaten vallen op het middenveld maar Vorden weet hier niet van te profiteren.
Na 25 minuten mag de wedstrijd het predikaat "saai" krijgen opgespeld. Geen acties voor beide goals, veel balverlies en technisch niet vast.
En juist op het moment dat zo'n uitspraak gedaan wordt komt SDC '12 op voorsprong.
Een lang lopende aanval waar Rick niet tot een schot kon komen, kon Mart dat wel. 1-0. De keeper van Vorden ging niet helemaal vrij-uit. Een goede opsteker voor een team in nood.
Vorden steekt hierna wat meer energie en tempo in de wedstrijd maar gevaar voor Bas levert dat niet op.
Voorin weten Stef, Chantrak en Mick de bal niet vast te houden wat maakt dat SDC '12 heel lastig gefundeerd kan voetballen. Rommeligheid is deze eerste helf dan ook troef.
Positief aan de eerste helft is dat SDC '12 gaat rusten met een 1-0 voorsprong. Hoe lang is dit al niet geleden?

Met geen gebrachte wissels komt SDC '12 maar met 1 gedachte uit de kleedkamer:
"De voorsprong behouden en 3 punten op het conto bijschrijven!!!"
Met het voordeel van de wind in de rug komt SDC '12 steeds snel richting de 16 van Vorden.
Het eerste kwartier na rust is er geen vuiltje in de lucht en is SDC'12 beter dan Vorden.
Ook nu zijn de kansen wel schaars te noemen.
Bij de plaagstootjes van Vorden staan mn Stijn en Niels zeer solide te verdedigen.
In de 72e minuut komt Lars voor Mick B, die een ongelukkige wedstrijd speelde.
Lars op het middenveld en Mart naar de linksbuitenpositie.
Met nog een kwartier te gaan (zal het dan toch lukken?) komt SDC '12 niet echt meer aan het voetballen.
Vorden neemt iets meer het initiatief en drukt SDC '12 achteruit. De counter is wat er rest.
In de 80e minuut schiet Bas uit, kopt Stef door en knalt Lars hard op de paal. Bij 2-0 is het gedaan maar de spanning blijft er nu.
Rick loopt nog geel op na een harde charge op het middenveld. Dit geeft aan dat SDC '12 vecht en niet weer in de laatste fase puntverlies wil oplopen.
SDC '12 had zich het makkelijk kunnen maken als Mart en Chantrak bij uitvallen alsnog de 2-0 hadden gemaakt maar tot aan de 98e minuut blijft het spannend.
Terecht, want Vorden kon ook geen echte vuist maken, sleept SDC '12 weer eens een overwinning binnen.

Volgende week is dan direct de vraag: Kunnen ze dit nog eens uit in Lemelerveld? Want dan sluiten de jongens weer aan bij de andere "onderste regionen-teams".