Net niet voor SDC ’12… - SDC '12

Hoofdsponsors

Net niet voor SDC ’12…

SDC '12 1 (zon)

0 - 1

Reutum 1

Competitie

2e klasse I

Datum

22 januari 2023 14:00

Scheidsrechter

A. Kamphuis

Accommodatie

Sportpark De Molendijk
Kappelhofsweg 12
7591ZZ
DENEKAMP
tel. 0541-351919

22-01-2023; SDC '12 1 – Reutum 1: 0-1

Na een korte, maar gevoelsmatig lange, winterstop ging het zondag 22 januari weer los.
In de achter ons liggende weken hebben de jongens geoefend tegen PH Almelo (4-4) en tegen KOSC uit Ootmarsum (3-3).
Dit gaf, kijkend naar het scorend vermogen, de burger moed voor de 2e helft van de competitie.
Ook mag als nieuws worden aangetekend dat Eilermark 4 punten in mindering en Vorden 1 punt in mindering hebben gekregen in verband met een onderling opstootje, voordat de bal weer gerold heeft.

Opstelling:
Doel: Bram
Achterhoede: Jarrin, Jesper, Niels en Tom
Middenveld: Rick, Mick D en Lars
Voorhoede: Chantrak, Mick B en Mart
Wissels: Kick, Stef, Teun en Stijn
Geblesseerden: Daan Roeleveld (heeft inmiddels ook afscheid moeten nemen van het voetbal)

Op voorhand een wedstrijd die van groot belang is voor SDC '12. Met 6 punten staan de jongens vast op de laatste plaats terwijl Reutum zich vooralsnog handhaaft in de middenmoot (7e).
Vanaf de aftrap was het verschil op de ranglijst niet zichtbaar. De opdracht was voor de jongens uit Denekamp om de 0 te houden en vanuit die rust de counter te zoeken.
SDC '12 oogde fris en in minuut 9 was een vrije trap van Rick gevaarlijk. Mart kopte de bal voorlangs.
Het spelbeeld was verzorgd en iedereen stond tactisch goed opgesteld. In de 13e minuut geeft Tom een crossbal op Mick B. maar hij schiet de bal hard over.
Na ruim een kwartier doet Reutum wat terug. Ook hier een grote kopkans, die ontstond door niet oplettend genoeg verdedigen aan SDC '12 zijde. Ook hier vloog de bal voor langs.
In de 18e minuut komt er een deuk in de aspiraties van de Denekampers. Tom haalt een doorgebroken speler naar het gras, als de bal doorschiet. Rood werd direct gegeven en SDC '12 moet met 10 man verder.
Phillip gooit noodgedwongen de opstelling om. Jarrin gaat naar de linksback positie, Rick naar de rechtsback en Mart gaat op 10 de wedstrijd vervolgen. Met twee spitsen is het dan nog meer hopen op een counter.
Na een half uur komt Reutum beter in het spel en krijgt een licht veldoverwicht.
Het is tegenhouden en dan krijgt Jarrin in dat concept geel. Ook Jesper bijt nog van zich af in opstootje maar goals levert dit voor rust niet op.

Na de rust moest SDC '12 nog even wakker worden. Het leverde in de 50e minuut bijna de tegentreffer op. Bas pakt gelukkig de bal. Dezelfde spits schiet 5 minuten later een dot van een kans naast. Het geeft aan dat SDC '12 het lastig heeft.
Wat dan vaak zichtbaar is, is dat het rommelig wordt en er veel kleine overtredingen gemaakt worden. Vloeiend spel is ver te zoeken waardoor Rick het met een volley maar eens probeert.
Na een uur komen Teun en Stef in het veld voor Mick B. en Chantrak. Het spelbeeld wordt er niet anders van.
In de 65e minuut haalt de spits van Reutum uit en iedereen is blij dat de lat aan de kant van SDC '12 stond.
Er wordt hard gewerkt van beide kanten en als je het niet wist dan viel niet op dat SDC '12 al geruime tijd met 10 man staat te voelballen. In de 70e minuut kopt Teun zelfs bijna de 1-0 binnen.
In de 75e minuut valt dan het noodlot. Vanuit een vrije trap komt er een corner en uit die corner wordt de bal weggekopt uit de 16. Op diezelfde 16 staat een oplettende man van Reutum en knalt droog de 0-1 binnen.
SDC '12 baalt maar stroopt de mouwen nog eens op. In de 82e minuut mist Stef net de finishing touch om de bal over de keeper van Reutum te koppen. Ook bij nog een voorzet van Teun op Stef lukt het net niet. In het werken/vechten loopt Mick D. nog tegen geel aan in de slotminuten.
En als dan het schot van Lars in de laatste minuut nog geblokt wordt dan is het een feit dat SDC '12 met 0 punten moet gaan douchen.
De jongens blijven het zwaar houden maar a.s. zondag is er misschien een verrassing mogelijk in Geesteren!

Overig uitslagen 22-1-2023:
ATC '65 – Stevo: 2-0
Bon Boys – Suryoye: 2-2
BWO – Eilermark: 2-4
Schalkhaar – AZC: 2-1
De Tukkers – Vorden: 2-1
Witkampers – Lemelerveld: afgelast

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!