Eerste punt is binnen voor SDC ‘12 - SDC '12

Hoofdsponsors

Eerste punt is binnen voor SDC ‘12

SDC '12 1 (zon)

2 - 2

Lemelerveld 1 (zon)

Teun Roeleveld (intikker)
46'
Mart Blokhuis (penalty)
85'

Competitie

2e klasse I

Datum

2 oktober 2022 14:00

Scheidsrechter

M. van Laar

Accommodatie

Sportpark De Molendijk
Kappelhofsweg 12
7591ZZ
DENEKAMP
tel. 0541-351919

2 Oktober 2022; SDC '12 – Lemelerveld: 2-2

Opstelling:
Keeper: Bas
Achterhoede: Jannus, Stein, Niels, Jarrin
Middenveld: Lars, Mick D, Rick
Voorhoede: Mart, Chantrak, Mick P
Wissels: Kick, Cas, Tom en Teun Roeleveld
Geblesseerden: Daan (knie), Jaap (knie), Stef (buikspier) en Jesper (lies)

 

Met 1 punt op zak (1-1 Tukkers) kwam Lemelerveld richting Denekamp om het gehavende SDC '12 weestand te bieden. Met de wetenschap dat Lemelerveld in de laatste minuut vorige jaar de 2-2 liet aantekenen was de veronderstelling dat SDC '12 niet onder hoefde te doen voor de gasten uit Lemelerveld.

Of SDC '12 na 40 sec wakker was? Zeer zeker want de bal lag er al in alvorens er echt begonnen was. Gelukkig zag de scheids er buitenspel in zodat SDC '12 een vroege achterstand bespaart bleef. SDC '12 poogde te voetballen en ontwikkelede na 10 minuten snuffelen aan elkaar een licht overwicht. Vanuit achteruit vindt SDC '12 moeilijk de vrije man op het middenveld, laat staan een spits. Lemelerveld daarentegen zocht steeds de lange bal zodat het gevaar aan beide kanten ver te zoeken was. Het spel van SDC '12 is zorgvuldiger en doordachter ofschoon het niet allemaal vlekkeloos wordt uitgevoerd. Na 20 minuten is de brilstand dan ook de juiste afspiegeling. Mick D. krijgt geel in de 22e minuut doordat hij zijn sliding te laat inzet en de tegenstander hiermee ten val brengt. Het spel gaat van ‘box to box’ zonder echt gevaar voor de doelen. Na ruim een half uur wordt er slordig verdedigd aan de kant van de Denekampers. In een wirwar van benen komt de bal bij de boomlange spits. Hij staat, doordat hij de bal laat rollen, ineens oog in oog met de uitkomende Bas. De aanvaller kiest de vrije rechterhoek en Lemelerveld neemt de leiding in de wedstrijd (0-1). Het jonge SDC '12 raakt niet echt van slag en blijft hierna steeds pogen te voetballen. Mick D., Chantak en Mart hebben moeite om de bal voorin vast te houden en leiden regelmatig balverlies. Die komt een eventuele final touch in de aanval niet ten goede.

De thee wordt dan ook omarmd en na rust komt Teun Roeleveld voor Mick P.
Teun maakt hiermee zijn officiële debuut. En alsof het jongensboek nog geschreven moest worden scoort Teun na 30 seconden direct ook zijn eerste goal in het eerste.
Chantrak legde vanaf rechts de bal in de zestien en de inlopende Teun rondde rustig en bekwaam af (1-1).
Mart is na rust in de spits komen te spelen en Chantrak toonde zijn kunsten in de tweede helft vanaf rechts. SDC '12 combineert vlotter en is enkele malen dichtbij de doelman van Lemelerveld.
Het spel wordt fysieker en de duels worden niet geschuwd. SDC '12 zit er bovenop en het is logisch in deze fase dat Lars zijn gele kaart krijgt. Het is zaak in deze periode (vanaf minuut 60) om de kop erbij te houden. Lemelerveld zeurt, zuigt, schreeuwt, speelt theater en insinueert blessures. Met nog een kwartier te spelen zit de wedstrijd eigenlijk op slot. Beide teams vinden het erg moeilijk om gevaar te stichten. Soms lukt dat, vaak komt het niet verder dan de rand van de zestien. In de 76e minuut maakt Chantrak plaats voor Tom. Tom gaat links voor spelen en Teun gaat naar de rechterflank. 
In de 80e minuut wisselt trainer Philip, Cas voor Jannus. Beide Teams willen graag de 3 punten. SDC '12 maakt hier het meest aanspraak op. Teun maakt bijna zijn debuut diamant als hij de 2-1 op de voet heeft liggen maar de keeper van Lemelerveld pareert knap. Aan de andere kant stuitert de bal richting de achterlijn. Bas komt uit en roept hard "los". Vervolgens blijft Bas staan en kan een speler van Lemelerveld de bal eigenlijk in het doel schieten. Jarrin, de speler was voor hem gekropen, kon niets anders meer doen dan hem aan zijn shirtje te trekken zodat hij uit balans raakt.  Een terechte penalty tot gevolg. Simpel werd het 1-2.
Met nog 7 minuten te spelen moest er geknokt worden voor een eventuele gelijkmaker. In dat spel loopt Niels ook geel op.
Iedereen die SDC '12 een warm hart toedraagt zag wederom een 1-2 nederlaag opdoemen. Weer geen drie punten, weer verlies.
Maar vanmiddag was "Heer Gerechtigdheid" ook op het sportpark.
Tom zet buiten het strafschopgebied een dribbel in, en wordt uit balans gebracht binnen de strepen van de 16. De scheidsrechter twijfelt geen seconde en legt de bal (in blessuretijd) op de stip. Bij afwezigheid van Stef eist Mart de bal op en schiet cool de verdiende 2-2 binnen. Een terecht punt waar misschien drie punten ook niet hadden misstaan.
Na twee wedstrijden kan er geconcludeerd worden dat het moeizaam gaat maar dat beide tegenstander tot nu toe niet beter zijn dan SDC '12. Dit geeft hoop voor a.s. week; uit naar de Witkampers ( nr. 12 SDC '12 tegen nr. 14 en laatst de Witkampers).

Overige uitslagen 2e speelronde:
De Tukkers - de Witkampers: 5-0
Suryoye – AZC: 4-0
Schalkhaar – Reutum: 1-1
BonBoys – Eilermark: 5-1
BWO – Stevo: 5-2
ATC '65 – Vorden: 3-0

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!