Weer net niet voor SDC ’12 - SDC '12

Hoofdsponsors

Weer net niet voor SDC ’12

GVV Eilermark 1

3 - 2

SDC '12 1 (zon)

21'
Mick Damhuis (intikker)
Assist: Mick Damhuis

Competitie

2e klasse I

Datum

4 december 2022 14:00

Scheidsrechter

E.J.T. Stienezen

Accommodatie

Sportpark Eilermark
Ekersdijk 220
7534BD
ENSCHEDE
tel. 053-4611590

In de kou mag zondagmiddag SDC '12 hopen op punten. Dat wordt een lastige opgave temeer omdat Eilermark (12 pnt) de laatste wedstrijd tegen De Tukkers knap had gewonnen en SDC '12 (5 pnt) de dreun in Hengelo bij ATC '65 nog zal voelen.

Opstelling
Doel: Bas
Achterhoede: Jannus, Stijn, Niels en Tom
MIddenveld: Lars, Rick en Mick
Voorhoede: Mart, Stef en Teun
Wissels: Kick, Mick B (2e) en Cas
Geblesseerden: Chantrak (hamstring) Jesper(been), Daan (knie), Jarrin (ziek) en Mick P (knie).


In de 3e minuut was er direct een aanval van Eilermark. Een lange bal richting de 16 van SDC '12. Het luchtduel werd verloren en Jannus had onvoldoende zicht op de linksbuiten die een vrije doortocht kreeg. Hij haalde hard uit en de 1-0 lag al in het net. Geen scherp begin…
Het eerste kwartier zakt Eilermark in en laat SDC '12 de bal. Op save, vanuit achteren, poogt SDC '12 de vrije man te bereiken. Dit lukt sporadisch.
Stef (kopkans) en Teun (1 op 1 tegen de keeper) krijgen kansen maar meedogenloos was het niet.
In de 21e minuut is het voor SDC '12 dan wel raak. Een schot van MIck raakt een speler van Eilermark op de armen; de scheids wijst naar de stip.  De penalty wordt door Stef op de paal geschoten en gelukkig was Mick in de rebound alert: 1-1.
Nog nagenietend van de gelijkmaker stond het 3 minuten alweer 2-1. De spits die buitenspel liep (scheidrechter wuifde dit weg) haalde de bal hoog terug en Jannus kreeg deze bal toen tegen zijn hand. Ook hier was een snelle "penalty" gegeven. Hier werd de bal rechtstreeks binnengeschoten.
Na ruim een half uur was zichtbaar dat SDC '12 slordig in balbezit was. Veel balverlies op het middenveld en de voorhoede werd niet bereikt. Eilermark ontwikkelde richting de rust een veldoverwicht en in de 40e minuut had dat resultaat. Een aanval over links wordt voorgezet en de bal gaat over Bas heen. In een clash valt Tom over de spits heen, die op de doellijn blijft liggen. De hangende bal wordt richting het doel gebracht en Tom bedenkt zich niks en houdt met de hand de bal uit het doel. Tom krijgt hiervoor rood en de bal verdwijnt ook hier resoluut op de stip. Vlak voor rust kijkt SDC '12 tegen een 3-1 achterstand aan.

In de rust wordt Teun gewisseld voor Mick Bos. Jannus speelt vanaf de rechterflank.
Achterin wordt met 3 man verdedigd. Mick D. gaat rechts op het middenveld (terughoudender) spelen en Mart zakt naar middenveld. Een tactisch mooie zet van het trainersduo.
Stef en Mick B. zijn dan voorin de aanspeelpunten.
Eilermark hoeft niet meer zo nodig en SDC '12 lukt het niet ( met 10 man) om gevaarlijk te zijn voor het doel van Eilermark.
Stef is de enige die voorin wat verwarring sticht maar tot echte kansen komt het niet. Eilermark daarentegen komt zo nu en dan, door een vlugge actie, wel gevaarlijk voor Bas. Het levert ook hier niets op.
Met 10 man houdt SDC '12 meer dan stand. Ze persen er bij vlagen minuten uit waarin ze bovenliggend zijn. In de 79e minuut komt Cas nog voor Jannus.
Vlak voor tijd krijgt SDC '12 nog een vrije trap op de rechterpunt van de 16. Mart brengt met zijn linker de bal panklaar op het hoofd van Stef. Hij kopt netjes laag in: 3-2.
Op basis van de tweede helft best terecht. Op basis van de hele wedstrijd ook terecht dat Eilermark uiteindelijk met de volle buit er mee vandoor gaat.
Volgende week AZC thuis en dan volgt er een korte winterstop. In de periode maar eens goed bedenken waar er nog verbetert kan worden.

Overige Uitslagen 4-12-2022
AZC - de Tukkers: 0-1
Bon Boys – Vorden: 4-2
BWO – Schalkhaar: 0-1
Reutum – Lemelerveld: 2-1
Stevo – Witkampers: 1-2
Suryoye – ATC '65: 1-0

 

SG

 

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!