09/10/2022; De Witkampers – SDC '12: 1-0

Achterste linie: Jannus, Stijn, Niels, Jarrin
Wissels: Cas, Sem, Teun en Kick
Geblesseerden: Daan (knie) , Stef (hak), Jesper (lies) en Bram (hamstring)

Afgelopen week kon de selectie van Philip een volgende bittere pil slikken: Jaap Grondman moet noodgedwongen stoppen met voetbal i.v.m. knieklachten.
Met een uitgedunde selectie reisde de selectie uit Denekamp af naar Laren (GLD).
De Witkampers hebben allebei de voorgaande wedstrijden verloren (4-0 en 5-0) en staan dus laatste in de 2e klasse I.
Overschatting ligt om de hoek maar SDC '12 heeft ook, alles behalve, een flitsende seizoenstart en staan maar 2 plekken hoger dan de gastheren uit Gelderland.
3 punten pakken was dan ook het motto voor deze, zonovergoten, middag.
Het initiatief lag vanaf het begin bij SDC '12. De Witkampers trokken zich terug en waren bang om te verliezen.
SDC '12 slaat in de beginfase veel het middenveld over en hanteerde veel de lange bal.
Veel gevaar levert dit niet op.
SDC '12 bouwt een licht veldoverwicht op maar creëert weinig gevaar.
Een patroon van de afgelopen weken.
De mannen uit Denekamp krijgen 4 hoekschoppen achter elkaar maar hier komt weinig uit.
Chantrak verrekt (weer) zijn hamstring en moet naar de kant in 30e minuut. Teun vervangt hem.
Nadat Bas al eerder reddend had opgetreden deed hij dat in de 35e minuut weer. Een laag schot uit de tweede lijn tikte hij netjes naast.
Mick liep in deze fase een gele kaart op (aanmerkingen op de leiding) en mocht van geluk spreken dat hij (duwende beweging) er niet met rood werd afgestuurd.
Weinig spektakel, weinig gevaar van beide kanten en dus was de brilstand de juiste ruststand.

Na rust ging Mick D. op de linkerflank spelen en Mick P. op het middenveld.
De Witkampers kwamen fris uit de kleedkamer en stopten meer energie in de tweede helft. Dit leverde in de 47e minuut een kans op die Bas nog netjes tegenhield. In de 55e minuut was het wel raak. SDC '12 was slordig en verloor de bal op het middenveld. De kans en de goal die er voortkwam werd gelukkig afgekeurd wegens buitenspel.
Laat dit een signaal zijn zal Philip hebben gedacht.
En dat was het eigenlijk ook. Het vele balverlies ging eruit en het lichte overwicht kwam na een dik uur iets terug in het spel van SDC '12. Onmachtig bleef het echter van beide kanten. De Witkampers waren angstig en konden niet beter, SDC '12 kon niet beter.
Er rest een wedstrijd waar de uitvallen gevaar opleverden (over en weer). Uit de corners (velen) was vanuit het perspectief van SDC '12 meer uit te halen geweest. Elke corner werd bij de eerste paal makkelijk weggewerkt.
In de 62e minuut had Teun de openingstreffer op zijn schoen maar ook hier was de keeper alert. Aan de andere kant, daarentegen, rolde de bal tegen de paal.
Philip wisselt Mick P. voor Cas.
Welk team neemt vanaf minuut 75 nog risico en gaat voor de winst?
In de 80e minuut speelt Niels de bal rustig en geplaatst terug op Bas. Bas raakt de bal op de buitenkant van zijn schoen en geeft de bal een rare curve die onbedoeld bij de linksbuiten van de Witkampers terecht komt. Deze aarzelt niet en zet de bal voor. De spits is attent en glijdt de bal achter Bas.
Dit is een desillusie die SDC '12 niet meer te boven komt. Lange ballen pompen in de 16 en nog wat hopen te forceren kwam er niet meer echt uit. De Witkampers maken zelfs nog bijna (paal) 2-0 zodat het een terechte nederlaag genoemd kan worden. Rick loopt nog een gele kaart op (aanmerkingen op de leiding).
Het blijft bij een nederlaag zodat SDC '12 1 punt blijft houden uit drie wedstrijden.

Inmiddels staat de formatie uit Denekamp op de een na laatste plaats terwijl de tegenstanders niet echt een maatje te groot waren.
De rug maar weer rechten en op naar De Tukkers a.s. weekend.