tel. 0570-623512

Opstelling: K. Segerink, S. Sein, R. Kuiper, J. Mulders, D. Aveskamp, R. Scholte Lubberink, D. Oude Bruinink, D. Smellink, H. Kooiker, R. Meinders en S. Froeling

Wissels: J. Blokhuis, S. Knol (JO19-1), C. Hesselink en G. Kluvers

Geblesseerd: D. van der Woning en J. Peters

Na een bloedstollende partij vorige week op ‘De Molendijk’ tegen STEVO 2, moesten de mannen dit keer op bezoek bij Schalkhaar 2. Schalkhaar wist de eerste ontmoeting in Denekamp om te zetten in een 0-3 overwinning. Schalkhaar heeft zich inmiddels sterk in de middenmoot gespeeld, waarbij de mannen van Ramon Kuiper de laatste weken goed presteren.

Er werd deze week afgetrapt zonder Jelle Peters, in het vorige duel heeft hij een schouderblessure opgelopen, onduidelijk nog hoelang hij herstellende zal zijn. Daarentegen is wel voor het eerst Sem Knol erbij vanuit JO19-1.

Dat gezegd hebbende, werd er afgetrapt in Schalkhaar. De wedstrijd golfde het eerste kwartier wat op en neer, wat voor beide teams al mogelijkheden opleverde. Aan onze zijde was het Roel Meinders die via de linkerkant vrij werd gespeeld, en met wat moeite een poging deed op de 0-1. Helaas kwam hij niet helemaal goed uit, en zat er te weinig kracht achter het schot.

Hierna werd al snel duidelijk dat Schalkhaar de overhand had in de wedstrijd, ze speelden verzorgd voetbal, en probeerde middels de zijkanten gaatjes te vinden in de defensie van SDC’12. Tot echte grote kansen kwam het ook niet voor Schalkhaar, waarna de rust werd opgezocht met de brilstand op het scorebord.

Tijdens de rust geeft Ramon aan zorgvuldig met het positiespel om te gaan, om op deze manier wat langer in balbezit te blijven, met deze woorden gaat SDC’12 weer naar buiten.

Toch valt de 1-0 voor Schalkhaar al na enkele seconden. Er wordt een breedtebal onderschept door het middenveld van Schalkhaar. Zijn schot met een behoorlijk lastige stuit, kan niet geheel verwerkt worden door Kick, een doorgelopen aanvaller schuift de bal in de rebound in het net.

Kort na de 1-0 kreeg Huub de kans op de 1-1. Een goede lange bal van Sven werd echter niet beloond. Huub gaat 1-op-1, maar schuift de bal net langs de rechterpaal, zonde…

In de 59e minuut komen Gijs en Jurre het veld in, Roel en Sven verlaten het veld. Kort na deze wissel ontstaat er wederom balverlies aan de zijde van SDC’12. Schalkhaar laat dit moment niet liggen en schiet de 2-0 tegen de touwen.

Minuut 72 is voor Sem Knol, zijn debuut in het 2e elftal van SDC’12. Hij vervangt Semonway. Hierna wordt er ook wat omgegooid in de opstelling, Rick gaat meer vanuit voren spelen, om toch nog wat te forceren in de achterhoede van Schalkhaar. Met enig succes, een kwartier voor tijd ziet hij zijn schot gepareerd worden door de keeper.

10 minuten voor tijd komt Cas na lang blessureleed aan zijn enkel nog het veld in, Jaap gaat eraf. Er kunnen geen potten meer gebroken worden, SDC’12 en Schalkhaar streven af naar het einde van de wedstrijd, en zien een dan wel terechte overwinning van Schalkhaar op het scorebord staan. SDC’12 heeft na een goede periode van 5 wedstrijden, deze wedstrijd te weinig laten zien, en staat dus sinds lange tijd met lege handen na 90 minuten voetbal.

Lang kan het team hier niet mee zitten, want a.s. donderdag 6 april staat de inhaalwedstrijd in Albergen tegen De Tukkers 2 op het programma, zij wisten afgelopen zondag te winnen van FC Trias 2. Het zal een beladen wedstrijd worden, waar genoeg op het spel staat.

Kun je het niet laten om te kijken, Albergen is niet heel ver van Denekamp af. Dus kom kijken!

Na deze wedstrijd is er een weekend vrij, en staan we 16 April weer op ‘De Molendijk’ voor een wedstrijd tegen FC Trias.