tel. 0541-351919

Opstelling: Kick Segerink, Rob Kuiper, Jaap Mulders, Cas Hesselink, Jouri Mensink (Zat.2), Mick Bos, Rick Scholte Lubberink, Daan Oude Bruinink, Gijs Kluvers, Dirk Smellink en Roel Meinders

Wissels: Jurre Blokhuis, Loek Bekhuis (JO19-1), Huub Kooiker

Afwezig: Semonway Sein, Dirk van der Woning, Daan Aveskamp, Sven Froeling en Jelle Peters (allen nog geblesseerd)

Na de overwinning vorige week op koploper FC Trias in Winterswijk, stond de volgende wedstrijd thuis op 'Sportpark De Molendijk' alweer op het programma. Promovendus Longa'30 uit Lichtenvoorde kwam met het 3e elftal op bezoek. Aangezien de spoeling nog erg dun is, speelden Jouri Mensink en Loek Bekhuis mee.

De wedstrijd begon tamelijk rustig. Zowel Longa als SDC´12 2 creëerden niet al teveel. Het was een gelijkopgaande wedstrijd in het eerste kwartier. In de 18e minuut was het Gijs Kluvers die met een schot bijna de keeper verschalkte, echter was de bal net te lang onderweg, waardoor de keeper nog redding kon brengen aan het schot.

Kort hierna was het Jouri die schot vuurde op de keeper van Longa, deze zat er toch weer knap bij, en wist de voorsprong voor SDC´12 2 tegen te houden. In de 28e minuut was Longa ook gevaarlijk voor de goal. De bal kon nog van de lijn worden gehaald door Rob. Dit was het teken van dat de wedstrijd meer open brak, beide ploegen gingen wat vrijer uit voetballen. Toch kwam de eerste helft ten einde met een 0-0 stand.

Na rust kwam hetzelfde spelbeeld naar voren, als in de eerste helft. Beide ploegen creëerden wat weinig en lieten elkaar toch nog in evenwicht. Tot de 53e minuut. Een ongelukkige terugspeelbal van Rob Kuiper kon onderschept worden door de aanvaller van Longa, waar Kick nog probeerde de bal te redden, kwam dit te laat en tekende de aanvaller dus voor de 0-1 voorsprong. Na de goal werd ook meteen Loek Bekhuis ingebracht voor Roel Meinders.

SDC'12 2 moest wat meer vooruit voetballen om toch de gelijkmaker te noteren, toch wist de ploeg het niet voor elkaar te krijgen om tot echte kansen te komen. Het kwam niet door de verdediging van Longa heen. Op de counter was Longa gevaarlijk en dat bleek in de 69e minuut. Een discutabel buitenspel moment werd door de scheids over het hoofd gezien, waardoor een aanvaller vrijuit op de goal af kon. Deze schoof de bal langs Kick om de 0-2 te noteren. 6 minuten later was het vervolgens ook nog de 0-3 wat op het scorebord kwam, SDC'12 2 probeerde de aansluiting te vinden, maar hierdoor lag de verdediging volledig open.

Hierna waren het Huub en Jurre die nog in het veld kwamen voor Dirk en Rob. Rob moest nog aansluiten bij het 1e elftal. De wissels konden de wedstrijd niet omdraaien, waardoor SDC'12 2 op eigen bodem onderuit ging tegen Longa'30 3. Gezien het spelbeeld de eerste helft totaal onnodig. Toch was het ook feit dat het ontbrak aan het creeëren van de eigen kansen.

Volgende week op bezoek in Zieuwent, bij de plaatste voetbalclub RKZVC. RKZVC degradeerde vorig jaar uit de Res. Hoofdklasse, en bezetten momenteel de 5e plek in de competitie. Koppen bij elkaar, en op jacht naar die tweede overwinning.