tel. 0546-631594

Opstelling: Bram Eenjes, Semonway Sein, Rob Kuiper, Jaap Mulders, Mick Bos, Rick Scholte Lubberink, Daan Oude Bruinink, Gijs Kluvers, Dirk Smellink, Huub Kooiker, Sven Froeling.

Wissels: Jurre Blokhuis, Cas Hesselink, Roel Meinders, Jelle Peters

Afwezig: Dirk van der Woning en Daan Aveskamp (beide geblesseerd)

Afgelopen week ging SDC'12 2 thuis onderuit tegen W.V.V.'34 uit Hengevelde. Ditmaal op het programma, het altijd lastige STEVO uit Geesteren. STEVO vorig jaar nog actief in de res. Hoofdklasse staat voorafgaand de wedstrijd op een 9e plek. Zaak was om een overwinning mee te nemen naar Denekamp, winnen zou aanhaking betekenen met die regio op de ranglijst.

SDC'12 2 begon met frisse moed aan de wedstrijd, wat resulteerde in een enorme kans voor Huub Kooiker, echter kon hij de bal niet langs de keeper van STEVO krijgen. Hierna werd het snel duidelijk. STEVO was veel strijdlustiger en gaven het idee dat er niet veel te halen was in Geesteren, wat voorhand ook wel bekend was van de ploeg.

Semonway moest helaas na 11 minuten het veld verlaten, vanuit eigen zeggen last van de binnenband van de knie, hopen dat deze schade meevalt.

Afspraken die gemaakt waren voor de wedstrijd werden niet nagekomen, telkens te laat, waardoor STEVO gemakkelijk door onze ploeg heen kon voetballen. STEVO kwam dan ook na ruim een kwartier op voorsprong. Een goedlopende aanval vanuit hun linkerkant kwam voor de voeten van een speler op randje 16, die niet twijfelde en de bal tegen de touwen schoot.

Na een half uur stond de 2-0 op het scorebord. Een voorzet vanuit de linkerkant vloog door de verdediging aan iedereen voorbij, waarbij Jaap ongelukkig de bal tegen de scheen aan kreeg en op deze manier de bal achter Bram viel. Rusten met een 2-0 achterstand.

Na rust bleef Rick achter in de kleedkamer, Jelle kwam in het veld. Na rust kwam SDC'12 2 meer in de wedstrijd, en leverde het de strijd die nodig was in deze wedstrijd. Cas Hesselink kwam vervolgens in de 59e minuut binnen de lijnen. Een minuut later was het Cas die voor een penalty zorgde aan onze zijde. Mick twijfelde niet, en schoot de bal in de rechteronderhoek. SDC'12 2 geloofde dat er nu wat te halen viel in Geesteren.

Paar minuten later was het Roel Meinders die als laatst het veld nog binnen kwam. Huub werd eraf gehaald. Twee minuten hierna kwam de deksel op de neus voor SDC'12 2. De aanvaller van STEVO passeerde gemakkelijk de verdediging, alleen deed hij dit wel door de bal over de achterlijn te passeren. De scheidsrechter heeft dit niet gezien, en telde vervolgens het doelpunt wel. 3-1 achter in Geesteren. Hierna bloeide de wedstrijd naar zijn einde, wederom een verliespartij voor SDC'12 2. Het blijft steken op 1 punt na 6 wedstrijden.

Volgende week komt Schalkhaar op bezoek. Ze hebben momenteel 4 punten uit 6 wedstrijden, zaak om deze wedstrijd te winnen, om van die laatste plaats af te komen en proberen aan te haken.