tel. 0541-351919

Opstelling: B. Eenjes, R. Kuiper, J. Blokhuis, J. Mulders, D. Aveskamp, M. Bos (Zon.1), R. Scholte Lubberink, D. Oude Bruinink, D. Smellink, H. Kooiker en R. Meinders

Wissels: G. Kluvers en S. Froeling

Geblesseerd: S. Sein, D. van der Woning, C. Hesselink en J. Peters.

Nadat SDC'12 2 een weekend vrij heeft gehad, stond zondag de wedstrijd tegen FC Trias op het programma. De ontmoeting in Winterswijk betekende de eerste overwinning van het seizoen. FC Trias inmiddels middenmoter, was de 1e periode toch dé kampioenskandidaat van de competitie, echter heeft het team vele wijzigingen moeten doorgaan, en zijn er spelers doorgeschoven naar het 1e.

Semonway zou aan de aftrap staan van de wedstrijd, alleen raakte hij voor de échte warming-up al geblesseerd. Jurre Blokhuis maakte zijn opwachting.

Kort in de wedstrijd werd al duidelijk dat SDC'12 zich wilde revancheren van de vorige zeperds. Het speelde zorgvuldig met de blik naar voren. Dit resulteerde ook in een grote kans van Mick Bos in de 8e minuut. Na een goede lange bal van Rob, stond hij oog in oog met de keeper.Helaas lukte het niet om de 1-0 op het scorebord te zetten.

Het eerste half uur was SDC'12, FC Trias de baas, het verzuimde alleen om zelf te scoren, en deed zich daarmee echt te kort. Na een half uurtje moest Rick het veld verlaten, een blessure aan zijn voet betekent het einde voor zijn wedstrijd. Sven is zijn vervanger.

De wedstrijd loopt gestaag verder, en er wordt uiteindelijk met de brilstand de rust opgezocht. Zonde als je kijkt naar het verloop van de wedstrijd, waarbij SDC'12 zich zelf echt te kort doet, en niet met een voorsprong de rust op zoekt.

Na rust zijn er enkele seconden nodig voor FC Trias om de bal dan wel achter onze keeper te leggen. Een lange diagonale bal over de verdediging van SDC'12 wordt goed verwerkt voor de goal, en daar is de aanvaller van FC Trias die kan binnen tikken. 0-1, op basis van de eerste helft tegen de verhouding in. SDC'12 is het na deze goal een beetje kwijt, en laat FC Trias dan toch wat meer komen richting de goal van Bram, uiteindelijk zonder grote kansen wordt het laatste half uur ingegaan.

SDC'12 blijft echt aandringen om de 1-1 op het scorebord te zetten, daar was de goedspelende Huub Kooiker dichtbij in de 67e minuut. Hij zag zijn schot uit een spatten op de kruising. Net nadat deze grote kans om zeep wordt geholpen is het FC Trias dat twee minuten later de 0-2 maakt. Een voorzet van de linkerzijde gaat over iedereen heen, en wordt uiteindelijk ingekopt door de spits van FC Trias.

Het laatste kwartier van de wedstrijd is het alles of niets. Gijs is inmiddels in het veld gekomen voor Daan Aveskamp. Rob Kuiper gaat een linie naar voren, om nog wat af te dwingen. Met enig succes. SDC'12 creëert echt genoeg kansen om dan toch de aansluitingstreffer te noteren, het ontbreekt echter alleen in de afwerking, en is hierin dan ook ongelukkig. Jaap weet wel in de 84e minuut te scoren, alleen wordt hij afgevlagd door de grensrechter van FC Trias, die wel vaker zijn vlag de lucht in stak, waarmee de scheidsrechter ten alle tijden akkoord mee ging.

SDC'12 verliest zeer onnodig van een pover FC Trias, dat vooral effectief was in de omschakeling, en dan op deze wijze via de flanken de aanvallers probeerde te bereiken. Na de wedstrijd heerste de teleurstelling in de kleedkamer. Woorden achteraf de wedstrijd toonde aan dat SDC'12 het toch heeft laten liggen. FC Trias beaamde dat als we de kansen hadden afgemaakt de eerste helft, de wedstrijd allang klaar was geweest. Maar helaas daar kopen we niks voor.. Koppen op, en volgende door naar Longa'30 3.

Door de uitslagen van afgelopen weekend, is het Longa'30 3 dat inmiddels al kampioen is van de competitie. Een knap staaltje werk van de heren, die twee jaar achter elkaar kampioen worden! We spelen volgende week om 13:30 bij de kersverse kampioen, in Lichtenvoorde! Tot dan!