SDC'12 2 BOEKT VERDIENDE EN EERSTE OVERWINNING BIJ KOPLOPER FC TRIAS

Bataafseweg 2 A
7101PA
WINTERSWIJK
tel. 0543-515162

Opstelling: Kick Segerink, Rob Kuiper, Jannus van Ommen (Zon.1), Jelmer Nijhuis (JO19-1), Cas Hesselink, Teun Roeleveld (Zon.1), Mick Bos, Rick Scholte Lubberink, Daan Oude Bruinink, Dirk Smellink, Roel Meinders

Wissels: Jaap Mulders, Gijs Kluvers, Huub Kooiker, Cas Bruins (JO19-1)

Afwezig: Semonway Sein, Dirk van der Woning, Daan Aveskamp, Sven Froeling en Jelle Peters (Geblesseerd)

Waar Daan Aveskamp en Sven Froeling op de weg terug zijn, zullen Semonway, Dirk en Jelle nog wat langer uit de running zijn. Daarom was het genoodzaakt spelers van Zondag 1 en JO19-1 toe te voegen aan de wedstrijdselectie.

In alle vroegte met de bijkomende kou vertrok om 9:00 SDC'12 2 naar de koploper van de competitie. FC Trias had nog geen wedstrijd verloren, en zijn dus goed begonnen aan de competitie als promovendus.

Vanaf het eerste fluitsignaal was goed te merken wat voor een wedstrijd dit zou gaan worden. Passie, beleving, inzet van beide teams, zowel in en naast het veld. SDC'12 2 opende de wedstrijd goed, het speelde goed voetbal en liet FC Trias dan ook achter de bal aan lopen.

Toch wist de dreigende buitenspeler van FC Trias in de 12e minuut de bal mooi in het net te werken. Hij krulde de bal voorlangs Jannus in de verre hoek, waar Kick geen antwoord op had. SDC'12 2 bleef doorgaan en ging niet bij de pakken neerzitten.

FC Trias kwam vanuit de omschakeling en de lange bal op de buitenspelers er af en toe gevaarlijk uit, zo was er nog een bal op de lat en een niet te missen kans. Toch bleef het 1-0. In de 32e minuut kreeg Mick een goede kans op de gelijkmaker, maar daar was niet voor de eerste en laatste keer de keeper van FC Trias die in de weg lag.

In de 39e minuut was het dan toch raak. Een solo van Teun Roeleveld eindigde voor de voeten van Mick, hij twijfelde niet en schoot de bal hard tegen de touwen aan. Het kon nog beter voor rust, want op slag van rust komt SDC'12 2 zelfs op 1-2. Een crosspass van Jannus wordt goed aangenomen en binneschoten door Teun. SDC'12 2 zocht de rust op met een 1-2 voorsprong, wat geheel terecht was gezien het spelbeeld.

Na rust was het FC Trias dat druk uitvoerde, hierdoor was het de eerste 10 minuten van de tweede helft wat rommelig voor SDC'12 2. Daarna ging de wedstrijd weer gelijk op en bleef de passie en strijd van beide partijen aanwezig. SDC'12 2 speelde goed, en kreeg hier en daar ook een paar opgelegde kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. FC Trias kwam er niet uit, en was zo hier en daar gevaarlijk uit standaard situaties.

Rob Kuiper kreeg in de 72e minuut nog een opgelegde kans om de 1-3 te maken. Ja je leest het goed, Rob Kuiper was opgestoomd, maar toch lag de keeper van FC Trias weer in de weg.

In de 79e minuut was het dan toch raak. Mick stuurde Teun 1-op-1 op de keeper af. Teun twijfelde niet, en schoof de bal goed binnen. Wedstrijd op het slot, en de punten mee naar Denekamp.

"Als je dan je eerste overwinning boekt, doe het dan op deze manier, bij de koploper!" Waren de woorden van trainer Ramon Kuiper.

Wat een teamprestatie, met volle inzet en uitstekend voetbal, is de eerste overwinning voor SDC'12 2 een feit. Nu door denderen en #opjachtnaardetweedeoverwinning. Dit zal moeten gebeuren volgende week zondag 27 november thuis tegen Longa'30 3.