7591ZZ
DENEKAMP
tel. 0541-351919

Na een winterstop was het op 5 februari 2023 weer tijd voor een pot voetbal in de weide op Sportpark De Molendijk in Denekamp. Trotste nummer 2 van de competitie SDOUC kwam vanuit Ulft naar Denekamp.

In de winterstop is SDC'12 2 zijn topscorer kwijt geraakt aan de hoofdmacht van SDC'12. Mick Bos maakt het seizoen af bij het eerste elftal. Daarnaast zijn Melle Zwiep en Max van der Woning wekelijks te zien bij SDC'12 2. Zij zullen met het oog op volgend jaar, wanneer de club SDC'12 naar het zaterdagvoetbal gaat, wekelijks op dinsdag meetrainen, en waar nodig SDC'12 2 van hulp voorzien op de zondag bij de wedstrijden.

Dat gezegd hebbende, is SDC'12 2 de tweede seizoenshelft met de volgende namen begonnen.

Opstelling: Kick Segerink, Jurre Blokhuis, Jaap Mulders, Daan Aveskamp, Max van der Woning (Zat.3), Melle Zwiep (Zat.3), Dirk Smellink, Huub Kooiker, Roel Meinders, Sven Froeling, Jelle Peters.

Wissels: Semonway Sein, Rob Kuiper, Cas Hesselink, Daan Oude Bruinink, Gijs Kluvers.

Geblesseerd: Dirk van der Woning

Met meteen Max en Melle aan de aftrap, werd al snel de 1-0 op het scorebord gezet. In de eerste minuut was het Melle die een vrije trap voor het doel gooide, Max schampte de bal, waarna hij daarna in eigen doel werd gewerkt door de verdediger van SDOUC. Lang was het niet genieten, in de derde minuut was het SDOUC dat weer op gelijke hoogte kwam. Vanuit de linkerkant werd een aanvaller bedient, die de bal achter Kick kon leggen.

Na de 1-1 was het in de 8e minuut wederom raak voor SDOUC, het druk zetten van SDC'12 2 werd niet goed uitgevoerd. Dit resulteerde erin dat een middenvelder van SDOUC vrij stond op randje zestien. Met een droge knal noteerde hij de 1-2 voorsprong voor SDOUC.

in 8 minuten tijd, 3 goals. Dat beloofde een sensatie van een wedstrijd. Achteraf bleek dit ook zo. Een energieke en intensieve wedstrijd werd er op de mat gelegd, door beide elftallen, waarbij er niet onder werd gedaan door beide ploegen.

In de 28e minuut was het Daan Aveskamp, die de wedstrijd weer gelijk trok. Een goed uitgespeelde aanval op rechts van Huub en Jaap werd beloond. Huub legde de bal goed voor op Daan, hij kan binnentikken nadat de keeper van SDOUC de bal niet onder controle kreeg.

Er leek met een gelijke stand de rust opgezocht te worden, alleen gooide SDOUC wederom roet in het eten. In de 40e minuut werd een voorzet binnengewerkt, waardoor de ruststand in een 2-3 voordeel voor SDOUC op het scorebord stond.

Na de rust voerde Ramon direct drie wissels door. Semonway, Rob en Daan OB kwamen in het veld voor Jurre, Sven en Jelle. Met deze wissels werd er gezocht naar de gelijkmaker. In de tweede helft had SDC'12 de betere kansen en was het beeld ook dat een gelijkmaker niet onverdiend was. Enkele kansen werden gecreëerd, maar nog zonder beloning. In de 71e minuut was het Max die Dirk wegstuurde in de diepte. Dirk die 1-op-1 ging met de keeper wist de bal met een 'stiftje' naast het doel te schuiven.

Cas kwam in de 72e minuut ook nog in het veld voor Huub. Cas heeft lang naast het veld gestaan door een enkelblessure die hij opliep in het duel met RKZVC. Mooi dat hij terug is!

5 minuten later krijgt SDC'12 2 zelfs een penalty. De verdediger van SDOUC maakte hands in het strafschopgebied, waardoor de scheids niks anders kon doen dan de bal op de stip te leggen. Melle werd naar voren gestuurd om deze klus op zich te nemen, helaas zonder succes. De bal werd tegengehouden door de keeper van SDOUC.

Toch was het Melle die in minuut 86 de stand op 3-3 wist te zetten. Melle nam een vrije trap van een metertje of 25/30 in een keer op doel. De keeper zat er nog aan, maar kon de bal niet keren. 3-3, wat tevens de eindstand was met het duel tegen SDOUC.

Een intensieve en energieke wedstrijd van beide kanten, waarbij 3-3 een meer dan eerlijke uitslag was. Als SDC'12 2 dit wekelijks laat zien, kan het haast niet anders dat er nog meer punten te halen vallen. Dit wordt volgende week dan meteen de klus tegen Witkampers 2. Eerste wedstrijd werd op eigen bodem onnodig verloren met 1-2. We zullen afreizen naar Laren (GLD) en daar het grasveld van Witkampers trotseren.