tel. 0544-372377

Opstelling: B. Eenjes, R. Kuiper, J. Blokhuis, J. Mulders, D. Aveskamp, D. Oude Bruinink, D. Smellink, H. Kooiker, R. Meinders, S. Froeling

Wissels: D. van der Woning, C. Hesselink en G. Kluvers

Geblesseerd: S. Sein, R. Scholte Lubberink en J. Peters

Nadat vorige week ongelukkig werd verloren van FC Trias 2, moest SDC'12 2 opdraven tegen de kampioen van de competitie. Om 13:30 begon het balletje in het feestende Lichtenvoorde te rollen. Rick heeft vorige week tegen Trias een blessure opgelopen, waardoor hij niet inzetbaar was. Daarentegen was het Dirk van der Woning, die 14 maanden na de operatie weer bij de wedstrijdselectie zat.

SDC'12 begon goed aan de wedstrijd, het liet de bal goed gaan op de helft van Longa' 30. Het was in dat opzicht wachten op de eerste goal voor ons. Helaas kon Huub zijn kans niet omzetten in een doelpunt. Bij deze poging raakte hij zelfs nog geblesseerd aan zijn schouder. In de 10e minuut moest hij het veld al verlaten. Cas verving hem.

De wedstrijd verliep prima, SDC'12 had de bal en liet Longa' 30 lopen. In de 29e minuut was het dan toch eindelijk raak. Mick werd aan de linkerkant weggestuurd en vond op de hoogte van de penalty stip Daan Aveskamp, hij twijfelde niet en schoot de bal zuiver achter de keeper. 0-1, wat een terechte weerspiegeling was van het verloop van de wedstrijd.

SDC'12 wist zich in de laatste seconden van de 1e helft niet te belonen met een grotere voorsprong... Daan Oude Bruinink kwam geheel vrij voor de keeper, maar door het stroeve veld kreeg hij de bal niet mee. Een opgelegde kans voor de 0-2. Hiermee werd de rust opgezocht.

Na rust was het een compleet andere wedstrijd. Longa' 30 gooide de formatie wat om, en ze voetbalden geruime tijd 3-4-3. Gijs kwam in de 55e minuut nog in het veld voor Sven.

Vanaf de 59e minuut begon de show voor Longa' 30. Het kwam op 1-1, waarna al snel 4 minuten later zelfs de voorsprong voor hun op het scorebord stond. SDC'12 deed dan in de 66e minuut wat terug via Mick Bos. Een goede bal van Bram richting Rob, werd aangeleverd bij Mick Bos, die de bal in de linkerhoek schoot. Stand na 66 minuten 2-2.

Enkele minuten later was het alweer 3-2 voor Longa '30. Een voorzet werd niet goed verwerkt, waardoor de aanvaller kon binnen tikken. In de 72e minuut was het Dirk van der Woning die het veld in kwam voor Dirk Smellink. Dat hij na lang blessureleed weer in het veld kwam, was wellicht het enige positieve aan het restant van de wedstrijd. In een kwartier tijd kreeg SDC'12 2, vier goals om de oren. Wat uiteindelijk de stand op 7-2 bracht.

Je kan stellen dat dit geheel onnodig is, als je het verloop van de 1e helft bekijkt. Maar toch sta je weer met lege handen, nadat we het weer nalaten om de wedstrijd naar ons toe te trekken. Een wanprestatie in de tweede helft, zo mag het omschreven worden.

Mede door de andere uitslagen is degradatie dan ook een feit. Samen met Witkampers zullen we volgend jaar een niveautje lager spelen. Wij verkassen naar de Res. 2e Klasse (Zaterdag) en zullen daar een nieuwe frisse start moeten maken met de nieuwe selectie.

Voor nu heeft SDC'12 2 twee weekenden vrij, en staat het op 14 mei tegenover AZC in Zutphen. Het doel is dan ook Witkampers onder ons te houden en daarvoor moeten gewoon nog twee overwinning geboekt worden.