tel. 0541-351919

Opstelling: Bram Eenjes, Rob Kuiper, Jurre Blokhuis, Jaap Mulders, Cas Hesselink, Teun Roeleveld (Zon.1), Rick Scholte Lubberink, Daan Oude Bruinink, Gijs Kluvers, Dirk Smellink, Jorg Schulte (Zon.3)

Wissels: Jelmer Nijhuis (JO19-1), Mick Bos, Huub Kooiker, Roel Meinders

Afwezig: Semonway Sein, Dirk van der Woning, Daan Aveskamp en Jelle Peters (Allen geblesseerd)

Een belangrijke pot tegen Schalkhaar 2 stond op de planning voor SDC'12. Nadat vorige week Semonway geblesseerd uitviel, bleek het afgelopen week dan toch serieus, Sem zal er meerdere weken uitliggen. Hierdoor was het genoodzaakt spelers op te roepen van andere teams, aangezien er meerdere geblesseerden zijn. Teun en Jorg startten in de basis, waar Jelmer Nijhuis van JO19-1 een plek op de bank bezette.

De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op, kansen waren er aan beide kanten. Maar toch hielden de beide partijen elkaar lang in evenwicht. Beide partijen wisten wat er op het spel stond, een noodzakelijke winst.

Toch was het Schalkhaar dat de score opende in de 40e minuut. Nadat het schot van de nummer 10 met wat gerommel weer terug bij hem kwam, kon hij de bal in het zijnetje koppen. Net voor rust kreeg SDC'12 dus een tegenslag.

Na rust bleven dezelfde 11 spelers op het veld staan, met een doel. Vol gas voor de overwinning. Dit was te zien. SDC'12 werkte hard en liet Schalkhaar niet veel voetballen. Na 55 minuten gingen Gijs en Jurre naar de kant, Mick Bos en Jelmer Nijhuis kwamen in het veld.

Kort daarna was daar een grote kans voor Teun, Teun werd 1 op 1 gezet, maar wist deze grote kans niet om te zetten in een goal. SDC'12 bleef aandringen, met het harde werk was het in de 69e minuut wederom bijna raak. Jorg Schulte kopte de bal net voorlangs.

Nadat SDC'12 behoorlijk het spel bepaalde, was het Schalkhaar dat in de 73e minuut vanuit de omschakeling de 0-2 binnenschoot. Een voorzet via de rechterkant werd binnengeschoten door een invaller van Schalkhaar, hierna was het aan SDC'12 om door te gaan. SDC'12 speelde alles of niets, en stuurde Jorg door naar voren, waardoor er 1 op 1 achterin werd gespeeld.

Enkele minuten later lag in de 80e minuut de bal in het verkeerde net, Schalkhaar kwam op 0-3 en de wedstrijd was klaar.

Met het harde werken, genoeg mogelijkheden gecreerd, maar toch mag het voorlopig nog niet goed vallen voor SDC'12. Een onnodige nederlaag, die zeker niet nodig was gezien het spelbeeld, waarbij SDC'12 ook zeker niet onderdeed voor Schalkhaar. Toch blijft de eerste overwinning voor SDC'12 uit.

Volgende week gaat het op bezoek naar promovendus FC Trias, dat momenteel de koploper is van de competitie, dit zal een zware kluif worden. Met de inzet en het voetbal wat het vandaag op de mat heeft gelegd, is alles mogelijk en zal die overwinning komen!