Harreveldseweg 17 A
7136KH
ZIEUWENT
tel. 0544-351607

Opstelling: Bram Eenjes, Rob Kuiper, Jaap Mulders, Cas Hesselink, Mart Bolscher (JO19-1), Rick Scholte Lubberink, Daan Oude Bruinink, Gijs Kluvers, Dirk Smellink, Huub Kooiker, Roel Meinders

Wissels: Jurre Blokhuis, Daan Aveskamp, Len Blokhuis (JO19-1) en Cas Bruins (JO19-1)

Afwezig: Semonway Sein, Dirk van der Woning, Sven Froeling en Jelle Peters.

Onze topscorer Mick Bos werd voor deze wedstrijd uitgeleend aan de 1e selectie van SDC. Daarom was het genoodzaakt spelers van JO19-1 te laten aansluiten, dit ging in de vorm van Mart Bolscher, Len Blokhuis en Cas Bruins. Mart en Cas hadden al eens eerder meegedaan. Mart mocht meteen in de basis beginnen. Ook was er positief nieuws uit de ziekenboeg. Daan is weer hersteld van zijn blessure. De overige geblesseerden zullen nog een tijd in de ziekenboeg verkeren.

Na een uurtje rijden kwam SDC'12 2 aan in het onbekende Zieuwent. 3 velden, een karige kleedkamer en een knusse kantine, RKZVC heette ons welkom. Als degradant weten ze waar ze voor strijden, en dat is terug naar de Res. Hoofdklasse.

De wedstrijd begon voortvarend, onder leiding van voor SDC'12 2 een bekende scheidsrechter voorgaand jaar. Beide teams zaten er fel op en hadden de wil om te winnen. In de 8e minuut kwam RKZVC uit het niets op voorsprong. Een verdwaald schot richting Bram werd niet goed weggewerkt, waardoor de bal voor de voeten van de aanvaller van RKZVC kwam, die de bal uiteindelijk langs Bram schoot.

De gehele eerste helft speelde SDC'12 2 ondermaats, en was het voornamelijk RKZVC dat gevaarlijk uit de omschakeling werd. SDC'12 2 creeërde te weinig, en kwam spaarzaam voor de goal van de Zieuwentse ploeg. na balverlies in de 29e minuut aan de zijde van SDC'12 2, tekende RKZVC voor de 2-0 voorsprong. Een rebound kwam voor de voeten van de aanvallende middenvelder van RKZVC, die de de bal tegen de touwen kon schieten. De thee werd opgezocht met een 2-0 achterstand.

Na rust waren het Jaap en Dirk die in de kleedkamer achter bleven, beide heren van JO19-1 mochten het veld betreden. Vanaf de bank werd duidelijk dat Rick momenteel de oudste speler van het veld was, met zijn 20 jaar. Er trad een erg jong elftal aan voor de 2e helft. Het was Cas dat direct na rust een behoorlijke mogelijkheid kreeg, een voorzet van Rob, kwam aan bij Cas, maar die kwam net te kort om de keeper van RKZVC te verschalken. In de 52e minuut ging Daan Oude Bruinink nog op de bon, hij kreeg een gele kaart.

Toch liet SDC'12 2 zich zien in de tweede helft, een totaal ander beeld als de eerste helft. Meer dreiging op de flanken met o.a. Len Blokhuis, die een paar goede acties in de benen had. Tot echte kansen kwam het uiteindelijk helaas niet.

RKZVC kwam na een ruim uur op een 3-0 voorsprong. Scheidsrechter Spexgoor zag meerdere malen overtredingen over het hoofd, waaronder de aanleiding van dit doelpunt. En na 68 minuten noteerde RKZVC zelfs de 4-0 op het scorebord. SDC'12 2 speelde aanvallend in de tweede helft, waardoor er natuurlijk ook ruimtes kwamen in de verdediging, hier profiteerde RKZVC in de omschakeling van.

Na dit moment duurde de wedstrijd voort, en bleef de 4-0 op het scorebord staan. SDC'12 2 heeft niet kunnen winnen in Zieuwent, wat gezien het spelbeeld ook niet verassend was. Het creeërde te weinig, waardoor het ook weinig kans heeft gemaakt op punten.

Volgende week wacht een belangrijke wedstrijd. Nummer 11 AZC uit Zutphen komt naar de Molendijk in Denekamp. Afgelopen twee weken hebben zij 4 punten bij elkaar weten te spelen, en hebben zij dus meteen een voorsprong van 4 punten op SDC'12 2. Een echte degradatiekraker staat op 11 december, 10:45 te wachten.