tel. 0541-351919

Opstelling: Kick Segerink, Semonway Sein, Melle Zwiep (Zat. 3), Jaap Mulders, Jannus van Ommen (Zon. 1), Daan Aveskamp, Teun Roeleveld (Zon. 1), Max van der Woning (Zat. 3), Rick Scholte Lubberink, Daan Oude Bruinink, Dirk Smellink

Wissels: Gijs Kluvers, Huub Kooiker, Sven Froeling en Jelle Peters

Geblesseerd: Rob Kuiper, Dirk van der Woning, Cas Hesselink en Roel Meinders

Na twee weekenden vrij af te hebben, stond de volgende wedstrijd alweer op het programma. TVC'28 3 komt op bezoek in Denekamp. Daar heeft het vlaggenschip nog wel een rekening voor open staan, in Tubbergen eerder dit seizoen werd SDC'12 2 afgedroogd, en ging het met 7-0 aan de broek naar huis.

Gebrand om te winnen, en de goede reeks na de winterstop dus voort te zetten. Waar TVC'28 3 sinds oktober geen wedstrijd meer wist te beginnen, die juist zo goed aan het seizoen begonnen als promovendus.

De wedstrijd schoot uit de startblokken, Na 5 minuten hadden beide teams al een grote mogelijkheid om de score te openen. Het beloofde een spectaculaire ochtend te worden. SDC'12 had veel moeite met de creativiteit en de diepgang van de spelers van TVC'28. Na enkele minuten had toch TVC'28 de score al moeten openen. Dit had mede te maken met onze keeper Kick. Kick speelde een goede wedstrijd en was zeer belangrijk.

Langzamerhand kreeg SDC'12 wat meer grip in de wedstrijd, en wist het TVC'28 iets onder controle te houden. Dirk zette van links zijn aanval met een behoorlijke solo zelf op, vond Teun randje zestien, die de bal terug gaf aan Dirk. Hij schoot onberispelijk de 1-0 hoog in het dak.

10 minuten later was het Max die zijn schot tegen ongelukking tegen de paal zag gaan, zelfs 2 minuten later had Jannus de score moeten verdubbelen. Jannus schoof de bal met zijn linkervoet echter een behoorlijk stuk naast. Waar SDC'12 verzuimde de score te vergroten was het TVC'28 dat op slag van rust de 1-1 binnenschoot.

De rust ingegaan met een 1-1 stand, wat betreft de kansen aan beide kanten nog behoorlijk minimaal was.

Na rust gooide trainer Ramon Kuiper het om bij SDC'12. Het was duidelijk dat TVC'28 behoorlijk gevaarlijk was door het midden van het veld. De as werd dichtgezet en SDC'12 besloot TVC'28 lager op het veld op te vangen.

Het spel speelde zich vaak af op de helft van SDC'12, waar TVC'28 ook kansen kreeg, maar het niet kon omzetten in een voorsprong. En ja.. wie de bal zelf er niet in schiet, kan hem wel terugverwachten, en zo bleek.

In minuut 70 was het wederom Dirk Smellink die scoorde. Max zette goed druk en gaf de bal mee aan Teun, hij hield het overzicht en gaf de bal goed voor. Enkele minuten later kreeg SDC'12 een penalty toegekend en daar was Dirk die tekende voor zijn hattrick. 3-1 voorsprong met nog 15 minuten te gaan, leek in de tas voor SDC'12. Het team bleef gedisciplineerd spelen en hield TVC'28 lange tijd nog tegen.

Tot aan de 86e minuut, een droge knal vanuit de tweede lijn passeerde Kick, het werd dan toch nog spannend. Max dacht hier echter anders over en deed hetzelfde kunstje aan de andere kant van het veld, 4-2. In de laatste seconden tekende Teun ook nog voor de 5-2.

Waar het de eerste helft er niet echt naar uit zag dat SDC'12 zou winnen, heeft het geloof gehouden en TVC'28 de pijnpunten bloot gelegd.

SDC'12 2 boekt zijn eerste overwinning op eigen bodem. Na de winterstop heeft de ploeg nog geen wedstrijd verloren. Deze lijn dient snel doorgetrokken te worden, want Zondag 12 Maart reist het af naar Albergen, waar het altijd koud is, en waait. De wedstrijd eerder dit seizoen tegen de Tukkers eindigde in 4-4 gelijkspel in Denekamp, wellicht wederom een garantie op doelpunten, tot zondag!