Holterweg 47
7245SB
LAREN (GLD)
tel. 0573-401612

Opstelling: Bram Eenjes, Semonway Sein, Cas van der Woning (Zon.1), Jaap Mulders, Daan Aveskamp, Teun Roeleveld (Zon.1), Mart Bolscher (JO19-1), Daan Oude Bruinink, Dirk Smellink, Roel Meinders, Jelle Peters

Wissels: Jurre Blokhuis, Gijs Kluvers, Huub Kooiker en Sven Froeling.

Geblesseerd: Rob Kuiper, Dirk van der Woning, Cas Hesselink en Rick Scholte Lubberink.

Met een gehavende ploeg is SDC'12 2 naar Laren vertrokken. Rob en Rick zijn afgelopen week geblesseerd geraakt, en Cas heeft wederom last van zijn enkelblessure die het eerder dit seizoen heeft opgelopen. Toch waren Cas en Teun er van SDC'12 1 bij en mocht Mart Bolscher vanuit de JO19-1 weer aansluiten.

Na het gelijke spel vorige week tegen mede-koploper SDOUC, ging SDC'12 met een goed gevoel naar Laren heen. SDC'12 was al bekend met het bar slechte veld bij VV Witkampers, ook zij zelf beaamde dit en hadden problemen met het veld. Toch wilde SDC'12 hier een goed resutlaat halen en met een goed gevoel het carnaval ingaan.

Het verloop van de wedstrijd was gelijk op, echt mooi voetbal was niet aan de orde, waardoor het rommeling en chaotisch oogde. Het was SDC'12 dat de overhand had gedurende de eerste helft, waarbij Witkampers d.m.v. de sterke spits en de flanken de helft van SDC'12 probeerde te bereiken. In de 27e minuut kwam dan toch het eerste wapenfeit van SDC'12. Teun werd weggestuurd in de diepte, toch was het de keeper die hier een stokje voorzette, corner...

Uit deze corner was het dan toch raak. Een goed aangesneden bal van Dirk Smellink werd niet goed weggewerkt, de bal kwam voor de voeten van Teun, raak! 0-1. Het restant van de eerste helft bleef hetzelfde. SDC'12 probeerde het gat groter te maken, maar echte kansen bleven uit. Het ging rusten met een verdiende 0-1 voorsprong.

Na rust denderde SDC'12 door. In de 47e minuut was het wederom Teun op aangeven van Jaap die scoorde. Jaap was de verdediging van Witkampers te slim af en gaf een goede bal voor op Teun. Toch knakte het niet bij Witkampers, die overigens veel nieuwe spelers hadden gebracht na rust. In de 52e minuut werd een bal achter de verdediging van SDC'12 gestuurd. De aanvaller faalde de 1-op-1 kans tegenover Bram niet. 1-2 op het scorebord.

Na dit moment werd het spel van SDC'12 rommeliger, het had geen grip meer op Witkampers, die het overhand inmiddels had. Domme overtredingen aan de kant van SDC'12, maakte het dat Witkampers gevaarlijke situaties kreeg. In de 64e minuut leek SDC'12 er dan nog uit te komen en de voorsprong weer te vergroten, toch zat de lat in de weg, het stifje van Dirk Smellink bereikte het net niet.

Verdere kansen bleven overigens uit en de wedstrijd speelde zich af op de helft van SDC'12. Veel verder dan dit kwam Witkampers dan ook niet. De wedstrijd eindigde in het voordeel van SDC'12, 1-2.

Een heerlijk begin na de winterstop voor de mannen van SDC'12 2. Nu is het tijd om carnaval te vieren en het te revancheren tegen TVC'28 3 op 5 maart op de Molendijk in Denekamp. In Tubbergen werd het als een natte krant aan de kant geschoven, 7-0 nederlaag.

Overige uitslagen, speelronde 13:

RKZVC 2 - FC Trias 2 (1-1)
SDOUC 2 - STEVO 2 (1-3)
Longa'30 3 - W.V.V.'34 2 (4-1)

AZC 2 - Schalkhaar 2 (14 februari 2023 - 20:00), TVC'28 3 - De Tukkers 2 (26 februari 2023 - 11:15)