Achterhoede: Rick, Jepser, Niels, Jarrin
Geblesseerden: Tom, Jaap en Jouri

Zondagmiddag 28 november jl. was op voorhand een “4 punten wedstrijd”.
Bij winst van SDC ’12 slaat men de aanval van Lemelerveld op de subtop af.
Lemelerveld begon opportunistisch ofschoon ze bij balverlies direct met 8 man terugzakten.
Het zoeken was na een kleine 10 minuten voorbij toen Tim op het middenveld de verkeerde keuze maakte om zich vrij te draaien. De overgenomen aanval werd op de linkerflank door Lemelerveld voortgezet en strak voorgegeven. De inlopende middenvelder tikte simpel de 0-1 binnen.
Het volgende kwartier was slap, traag en onverzorgd van beide kanten. Illustratief was de vrije trap van Niel die uit het niets voor de voeten van Stef belandde. Oog in oog met de doelman werd de bal veel te zacht ingeschoten en de 1-1 bleef daarmee uit.
In de 23e minuut ontstond een vrije trap op links die hard en laag ingedraaid werd. Ook hier was de inlopende man “spekkoning”. Lars tikte de 1-1 binnen. 5 minuten later was er een tegenvaller; Jarrin moest van het veld met een enkelblessure. Stijn verving hem.
Het blijft een rommelige wedstrijd. Je zou haast de schoenwissel van Mick een hoogtepunt gaan noemen. De hoop blijft dat het na rust beter zou worden en dat het verzorgde, rustig opbouwende spel weer zichtbaar zou worden.

En alsof de ploeg van Phillip in de rust dit verzoek lazen, kwamen de jongens fanatieker uit de startblokken. Ze stonden iets hoger en dit maakte dat Niel al hoog op het veld de bal met buitenkantje links ver opende op rechts. Stef nam goed aan dreigde met een actie naar binnen en draaide met zijn linker bekwaam de bal in de verre hoek. Een snelle 2-1 dat hoop gaf.
Hoop werd teleurstelling want het speelpeil zakte al snel weer terug naar het bedenkelijke niveau van de eerste helft. In de 65e minuut werd Daan gebracht voor Niel. Mart werd hierdoor spits.
Lemelerveld bracht niks en kon ook niet meer dan klagen en de lichamelijkheid zoeken. Dit bracht een spelbeeld van vallen en opstaan. In de 80e minuut kon het zo maar 3-1 worden toen eerst Daan op de paal knalde en in de volgende actie in die aanval kopte Mart in de handen van de keeper.
Hoe belangrijk het dan is om de wedstrijd op slot te gooien bleek maar weer eens.
Nadat Mart voor Melle was gewisseld kwam Lemelerveld met een heel klein slotoffensief. Een corner in de 91e minuut gaf al het gevaar aan, echter redde Bas twee keer op rij knap. En ook al bracht Lemelerveld de keeper naar voren, de overwinning in de 94e zou SDC ’12 toch niet meer kunnen ontgaan? Jawel, het dubbeltje viel de verkeerde kant op. In de 96e minuut werd een hoge bal nog afgeslagen, opgevangen op de rand van de 16 en laag in de hoek ingeschoten: 2-2, wat een desillusie.
Het paste in het beeld van de wedstrijd. Niet scherp op vele fronten en dan ontbreekt het geluk.
Een puntendeling was uiteindelijk waar iedereen het mee moest doen.
Volgende week mag het in Groenlo wel wat attenter en scherper!